Telestatistik for 2. Kvt. 2014 – Danskernes mobilforbrug stiger (!?)

Erhvervsstyrelsen er netop fremkommet med seneste telestatistik; Danskerne skifter mobilabonnement som aldrig før, dataforbruget på mobilen er kraftigt stigende, men danskerne er blevet lidt mindre snakkesalige - Telestatistikken viser imidlertid, først og fremmest, at danskernes mobilforbrug er meget begrænset.

Telestatistik for 2. Kvt. 2014 – Danskernes mobilforbrug stiger (!?)

I 2. halv-år af 2014 skiftede 545 000 danskere mobilselskab og det er 14,26 procent flere end i 1. halv-år 2014. Der kan være mange årsager til, at stadig flere danskere skifter mobilselskab.

– Forklaringerne ligger næppe i et ændret mobilforbrug, men i en øget polarisering mellem traditionelle lavpris-selskaber og mobilselskaber som knytter unikt indhold og ekstra fordele til det basale mobilabonnement – Stadig flere danskere tiltrækkes af ekstremt lave priser eller af et mobilabonnement med unikke fordele!

“De fleste danskere kan i dag dække deres basale mobilforbrug for mindre end 100 kroner om måneden, men samtidig kan stadig flere danskere spare tusindvis af kroner på telefoner, musik, film og roaming hvis de vælger et lidt dyrere mobilabonnement med unikt indhold og fordele. Det har øget udbuddet, konkurrencen og antallet af kundeskift”, Nicolas Fredriksen, Teleanalytiker.

 

– Telestatistikken afslører nogle spøjse forhold og at mobilselskabernes mobilpakker sjældent passer til danskernes faktiske mobilforbrug – Vi gennemgår Erhvervsstyrelsens telestatistik for 2. halv-år 2014 og anbefaler mobilselskaber, som passer bedst til danskernes behov.

Se også: Telestatistik for 1. halv-år 2014

Hver dansker har 1,46 mobilabonnement

Ved udgangen af 2014 var der 8.263.000 mobilabonnementer i Danmark. Det er en stigning på 0,67 procent sammenlignet med første halvdel af 2014. Der er således i dag 1,46 mobilabonnement pr. dansker. Forklaringen på de mange mobilabonnement kan knyttes til, at mange danskere både har et privat abonnement og et abonnement til erhvervsbrug. Hertil er der mange abonnementer, som udelukkende benyttes som officielle kontakt-numre til offentlige og private virksomheder.

Se også: Prissammenligning af danske mobilabonnement

Danskernes mobilforbrug er meget begrænset

Vi sender milliarder af sms og mms, taler her fra til dommedag og bruger 67 295 Terabyte på nettet. Det ligner et vanvittigt mobilforbrug, men virkeligheden er meget begrænset. Danskernes gennemsnitlige mobilforbrug har ikke ændret sig markant hvis man sammenligner med telestatistikken for 1. halv-år 2014. Danskernes forbrug af mobilsamtaler og sms er faldet med henholdsvis 1,4 og 5,63 procent. Rigtignok er forbruget af mms og Data over mobilnettet steget relativt kraftigt med henholdsvis 4,8 og 38,18 procent, men danskernes mobilforbrug er alligevel meget begrænset.

 

Danskernes gennemsnitlige mobilforbrug

Der er flere mobilabonnenter (8 263 000) (Kilde: Erhvervsstyrelsen) end mennesker i Danmark og abonnements-tilvæksten ser ud til at overstige befolkningstilvæksten. Det kan virke spøjst, men det er alligevel et faktum. Det relativt høje antal af mobilabonnement bevirker, at det gennemsnitlige mobilforbrug kan synes meget lavt i forhold til den enkeltes mobilforbrug. Ikke desto mindre er tallene fra Erhvervsstyrelsen det bedste udtryk for danskernes gennemsnitlige månedlige mobilforbrug.

Danskernes månedlige forbrug af Tale, Data, SMS og MMS er:

 • 2 timer & 10 minutter.
 • 1,39 GB.
 • 85 SMS.
 • 2,32 MMS.

 

Om det gennemsnitlige forbrug

Gennemsnittet siger meget lidt om dit og mit mobilforbrug. Vi ønsker derfor at se nærmere på hvordan danskernes mobilforbrug reelt er sammensat og fordelt på forbrugsgrupper. Baseret på forbrugsstatistikker fra TelePrisTjek.dk, som består af mere end 400 000 brugerindtastninger, kan vi præsentere hvordan danskernes mobilforbrug er fordelt.

Fordeling af danskernes månedlige forbrug af Udgående Taletid på mobilen:

 • 60 procent taler 5 timer eller mindre.
 • 28 procent taler 5 til 12 timer.
 • 8 procent taler 12 til 20 timer.
 • 4 procent taler mere end 20 timer.

Fordeling af danskernes månedlige dataforbrug over mobilnettet:

 • 47 procent bruger mindre end 500 MB.
 • 23 procent bruger 500 MB til 1 GB.
 • 13 procent bruger 1 til 3 GB.
 • 17 procent bruger mere end 3 GB.

NB! Ovenstående beskriver KUN danskernes dataforbrug over mobilnettet (Data som betales over mobilregningen). Flere og flere danskere benytter sig af gratis Wi-Fi, som efterhånden er enormt udbredt på; Arbejdspladser, skoler, cafeer, offentlig transport og via trådløs opkoblinger i de danske hjem… Jo mere Data over Wi-Fi, des mindre behov/grund har du til at betale dyrt for Data over mobilnettet.

 

Konklusion på danskernes mobilforbrug

 • 88 procent af danskerne taler 12 timer eller mindre på mobilen (udgående samtaler… indgående samtaler er gratis) og 83 procent af danskerne bruger 3 GB Data eller mindre om måneden over mobilnettet (Dataforbruget kan sagtens være betydelig højere, men Wi-Fi er enten gratis eller betales ikke over mobilregningen).
 • 12 procent af danskerne taler mere end 12 timer på mobilen om måneden (Udgående samtaler) og kun 17 procent af danskerne bruger mere end 3 GB Data over mobilnettet om måneden. 

 

Om teleselskabernes mobilpakker

Vi sammenligner dagligt priserne på danske mobilabonnement. Der udbydes i dag cirka 500 forskellige mobilabonnement og 80 procent af teleselskabernes mobilpakker indeholder langt mere Tale og Data end hvad danskerne reelt har behov for. Det betyder at rigtig mange danskere betaler for noget de ikke har brug for og det er unødvendigt dyrt.

Langt de fleste danskere kan i dag dække deres mobilforbrug for mindre end 100 kroner om måneden og stadig flere danskere kan spare mange tusinde kroner hvis de vælger et mobilabonnement, som koster lidt mere, men som inkluderer særlige fordele eller gratis tjenester – Se hvilke mobilselskaber, som vi anbefaler du bør kigge nærmere på.

 

Mobilselskaber vi kan anbefale

Der er groft set to typer mobilselskaber på det danske marked; Lavpris-selskaber og mobilselskaber med gratis indhold og særlige fordele. Alt efter dit behov kan der være store penge at spare i begge kategorier af mobilselskaber. Det gælder især for typen af mobilselskaber med gratis indhold og fordele.

 • Hvis du primært er ude efter at få dit mobilforbrug dækket så billigt som muligt bør du kigge nærmere på udvalget i de listede Lavpris-selskaber.
 • Hvis du er interesseret i, at få dækket dit mobilforbrug og samtidig opnå store besparelser på f.eks roaming, musik, film og meget andet bør du kigge nærmere på udvalget i de listede mobilselskaber med med gratis indhold og særlige fordele.


Anbefalede mobilselskaber med gratis indhold og særlige fordele

Mobilselskabet 3
Fri Tale, 5 GB Data & Fri SMS + Data-deling og Gratis roaming i 24 lande til 180,- /md.
Tilbyder også: Stort udvalg og stærke priser på mobiltelefoner.
Tjek tilbuddet fra 3

Telmore
4t Tale, 5 GB Data & Fri SMS + 12 forskellige tjenester f.eks HBO, Musik, TV2 Play til 199,- /md.
Tilbyder også: Stort udvalg af telefoner til fornuftige priser og tilvalgspakke med billig roaming.
Tjek tilbuddet fra Telmore

Telenor
Har danmarks bedste tilbud til familier bestående af; store rabatter på mobiltelefoni, store familierabatter på telefoner, lagerplads i Skyen, Officepakke og billigt bredbånd.
Tjek tilbuddet fra Telenor

Anbefalede Lavpris-selskaber

Oister, CBB, Bibob, Fullrate og Call me er mobilselskaber, som har ekstremt lave priser på mobilforbruget. I disse selskaber vil rigtig mange danskere kunne finde et mobilabonnement, som dækker deres mobilforbrug til under 100 kroner om måneden. Vi kan især anbefale Call me, som i tillæg også har et stort udvalg af telefoner til meget stærke priser.

 

Se også: Sammenlign priser på 500 mobilabonnement

 

 

 

 

 

 

 

Historiens videre kronologi

Den videre fortælling kunne ikke ties. Nicolas Fredriksen kørte videre med bolden. 13/5/2015 havde redaktionen fokus på en artikel der belyste emnet Priskrigen: Danske teleselskaber har invaderet EU! – Læs her. Se også de seneste nyheder om emnet her.