Priskrigen: Danske teleselskaber har invaderet EU!

Hvad EU talte om i syv år, har danske teleselskaber udrettet på kun to uger - Roaming i EU er nu de facto gratis for danske mobilkunder - Priskrigen om de danske mobilkunder har sprængt alle grænser - Nu kæmper teleselskaberne også bravt om de danske mobilkunder i Norden, Baltikum, EU og Hong Kong!

Priskrigen: Danske teleselskaber har invaderet EU!

Siden 2007 har EU-systemet pludret og pladret om gratis roaming i EU. Gode politiske intentioner, men til ingen verdens nytte. Til trods for gradvise prisreduktioner på Tale, Data, SMS og MMS, har EU på ingen måde evnet at givet EU borgerne billigere roaming. Tværtimod har EU gjort roaming meget dyrere

– Danske teleselskaber har imidlertid, de seneste uger, gjort meget ved sagen og tilbyder nu danske mobilkunder gratis roaming i Norden, Baltikum, EU og sågar i Hong Kong – Vi har set nærmere på hvilke danske teleselskaber, der rykker mest med gratis roaming i EU, Norden, Baltikum & Hong Kong.

 

“Mobilselskabet 3 tilbyder som de eneste gratis roaming af Data, Tale & SMS i 24 lande, men Telenor er med gratis Tale og SMS i EU blevet en stærk konkurrent. Nu venter vi bare på udspillet fra TDC, som absolut må rette ind og komme med et hurtigt modsvar. Ellers vil TDC igen sætte ny Danmarks Rekord i kundeflugt”, Nicolas Fredriksen, Teleanalytiker. 

3 tilbyder gratis Tale, Data & SMS i 24 lande

Mobilselskabet 3 kridtede oprindelig roaming-banen op med gratis roaming af Tale, Data og SMS i udvalgte europæiske lande plus Hong Kong. Nylig rykkede så 3 ind i Spanien, Grækenland, Portugal, Malta og Cybern og tilbød også dér gratis roaming på Tale, Data og SMS. Mobilselskabet 3 positionerede sig således som det mest aggressive og mest generøse teleselskab på udlandstelefoni og roaming,  og tilbyder i dag gratis roaming i 23 europæiske lande + Hong Kong.

Se hvordan du får gratis Data, Tale & SMS i 24 lande

 

Telenor med gratis Tale & SMS i Norden og EU

Data-roaming er ikke inkluderet, men Telenor har i dag (d. 13-05-2015) taget handsken op og inkluderer nu gratis Tale og SMS i Norden i deres FRI+ abonnementer, og med deres største FRI+ abonnement får man også gratis Tale og SMS i EU. Telenor havde dog i forvejen Tryg Surf som standard for alle deres mobilabonnementer, hvilket giver op til 75 procent rabat på data-roaming i EU i forhold til maksimalpriserne fastsat af EU Kommissionen.

Se aktuelle priser på FRI+ og gratis Tale & SMS i Norden og EU

 

Se også: Guide til billig roaming i udlandet

 

Også Telia, Call me & YouSee tilbyder også gratis roaming

Telia har egentlig længe tilbudt gratis tale og sms i Norden og Baltikum, men Telia har ikke gjort meget væsen af sig. Alle almindelige mobilkunder ved Telia nyder automatisk godt af, at kunne tale og sende sms i Norden og Baltikum forudsat, at de benytter TeliaSoneras netværk i de pågældende lande. Se aktuelle priser på mobilabonnement ved Telia

Telias danske datterselskab, Call me, har også en rum tid tilbudt deres kunder, hvad Call me kalder et Sikkerhedsloft på Data-roaming i EU, som reelt indebærer, at kunderne ikke brænder nallerne på data-roaming i EU. Se aktuelle priser på mobilabonnement ved Call me

Også YouSee har i stilhed over længere tid tilbudt gunstige rabatter på Tale og Data i EU. YouSee er ikke gratis, men rabatterne på Tale og Data er ca. 60 procent af prisen i forhold til EU´s maksimalpriser. Se aktuelle priser på mobilabonnement ved YouSee

 

Se også: Her får du gratis Data, Tale og SMS i 24 lande

Historien følges op

Redaktionen kunne ikke lade tematikken ligge. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 12/5/2015 blev sagen bragt videre med fortællingen Test: Telmore Play – Danmarks måske bedste familieabonnement – Følg det videre forløb her. Tematikken er fortsat aktuel. Klik her for de sidste nyheder..