roaming priser

Priskrigen: Danske teleselskaber har invaderet EU!

Siden 2007 har EU-systemet pludret og pladret om gratis roaming i EU. Gode politiske intentioner, men til ingen verdens nytte. Til trods for gradvise prisreduktioner på Tale, Data, SMS og MMS, har EU på ingen måde evnet at givet EU borgerne billigere roaming. Tværtimod har EU gjort roaming meget dyrere

- Danske teleselskaber har imidlertid, de seneste uger, gjort meget ved sagen og tilbyder nu danske mobilkunder gratis roaming i Norden, Baltikum, EU og sågar i Hong Kong - Vi har set nærmere på hvilke danske teleselskaber, der rykker mest med gratis roaming i EU, Norden, Baltikum & Hong Kong.

 

“Mobilselskabet 3 tilbyder som de eneste gratis roaming af Data, Tale & SMS i 24 lande, men Telenor er med gratis Tale og SMS i EU blevet en stærk konkurrent. Nu venter vi bare på udspillet fra TDC, som absolut må rette ind og komme med et hurtigt modsvar. Ellers vil TDC igen sætte ny Danmarks Rekord i kundeflugt”, Nicolas Fredriksen, Teleanalytiker. 

3 tilbyder gratis Tale, Data & SMS i 24 lande

Mobilselskabet 3 kridtede oprindelig roaming-banen op med gratis roaming af Tale, Data og SMS i udvalgte europæiske lande plus Hong Kong. Nylig rykkede så 3 ind i Spanien, Grækenland, Portugal, Malta og Cybern og tilbød også dér gratis roaming på Tale, Data og SMS. Mobilselskabet 3 positionerede sig således som det mest aggressive og mest generøse teleselskab på udlandstelefoni og roaming,  og tilbyder i dag gratis roaming i 23 europæiske lande + Hong Kong.

Se hvordan du får gratis Data, Tale & SMS i 24 lande

 

Telenor med gratis Tale & SMS i Norden og EU

Data-roaming er ikke inkluderet, men Telenor har i dag (d. 13-05-2015) taget handsken op og inkluderer nu gratis Tale og SMS i Norden i deres FRI+ abonnementer, og med deres største FRI+ abonnement får man også gratis Tale og SMS i EU. Telenor havde dog i forvejen Tryg Surf som standard for alle deres mobilabonnementer, hvilket giver op til 75 procent rabat på data-roaming i EU i forhold til maksimalpriserne fastsat af EU Kommissionen.

Se aktuelle priser på FRI+ og gratis Tale & SMS i Norden og EU

 

Se også: Guide til billig roaming i udlandet

 

Også Telia, Call me & YouSee tilbyder også gratis roaming

Telia har egentlig længe tilbudt gratis tale og sms i Norden og Baltikum, men Telia har ikke gjort meget væsen af sig. Alle almindelige mobilkunder ved Telia nyder automatisk godt af, at kunne tale og sende sms i Norden og Baltikum forudsat, at de benytter TeliaSoneras netværk i de pågældende lande. Se aktuelle priser på mobilabonnement ved Telia

Telias danske datterselskab, Call me, har også en rum tid tilbudt deres kunder, hvad Call me kalder et Sikkerhedsloft på Data-roaming i EU, som reelt indebærer, at kunderne ikke brænder nallerne på data-roaming i EU. Se aktuelle priser på mobilabonnement ved Call me

Også YouSee har i stilhed over længere tid tilbudt gunstige rabatter på Tale og Data i EU. YouSee er ikke gratis, men rabatterne på Tale og Data er ca. 60 procent af prisen i forhold til EU´s maksimalpriser. Se aktuelle priser på mobilabonnement ved YouSee

 

Se også: Her får du gratis Data, Tale og SMS i 24 lande

 • Morten Brix Hansen

  Jeres artikel er forkert. YouSee Stor+ Europa er et lige så godt tilbud som 3 og Telenor. For 299kr får du fri tale og 12GB data i Danmark, fri SMS/MMS, samt 5 timers tele fra Danmark til udlandet. Yderligere inkluderet er der Fri tale og SMS i hele EU samt 100mb data i EU. Yder mere i pakken er der 2 gratis datadelingskort til tablets mv for den inkluderet data, YouSee Play Musik, 1 gratis filmkode om måneden samt 4G. Så denne pakke indeholder mere end Telenors store pakke til samme pris på 299.
  https://yousee.dk/mobil/

  • Nicolas Fredriksen

   Vores artikel omhandler roaming og ikke Udlandstelefoni. Det er imidlertid korrekt, at Yousse med denne pakke isoleret set topper tilbudene fra Telenor (Men ikke 3). Det er imidlertid sådan, at Yousee kommer mere til sin ret ved de løsninger vi her har nævnt. Ved at fremhæve Udlandspakkerne ved YouSee, så har vi gjort YouSee mere relevant for det brede publikum af danske mobilkunder.

   • KlogeKarl

    Nicolas, jeg tror at du bliver nødt til at lave en artikel, hvor du forklarer forskellen på udlandstelefoni, roaming m.v.
    Jeg er lidt forvirret over begreberne, og når jeg læser 3′s hjemmeside syns jeg ikke jeg bliver klogere.
    Vil du skære det ud i pap? Altså hvad er det man KAN og hvad end det man IKKE kan? Gerne med eksempler fra forskellige udbyderes tilbud.

    • Nicolas Fredriksen

     Begreberne roaming, udlandstelefoni og tilhørende takster og afgifter er forvirrende. God idé. Vi laver gerne en ABC artikel om det… Her er imidlertid en hurtig afgrænsning:

     1)
     Udlandstelefoni er traditionelt når man ringer fra et dansk nummer i DK til et udenlandsk nummer. Her bliver man takseret iht. teleselskabets tariffer for det pågældende land (tarifferne er typisk meget forskellige alt efter hvilket land og om man ringer til mobil eller fastnet) NB! Disse tariffer er ikke reguleret!

     2)
     Roaming opstår rent teknisk når et andet netværk end ens abonnements-forbundne netværk faciliterer mobilforbruget. Typisk sker dette i udlandet. Hvis der er en mer-pris knyttet til dette, så betegnes denne som roaming-afgiften (roaming-afgifterne i EU er regulerede).

     3)
     Udlandstelefoni i udlandet (Et lidt tricky begreb, som dækker over hvis man ringer til et udenlandsk nummer mens man opholder sig i udlandet). De danske raoming-pakker hos de danske teleselskaber dækker KUN over samtaler og SMS/mms til danske numre. Hvis man f.eks er Frankrig og ringer til et fransk nummer, så er det ikke gratis, men koster det samme som udlandstelefoni fra DK til Frankrig.

     • KlogeKarl

      Tak, det hjælper noget på overblikket.
      Så må vi håbe at de forskellige personer der berører dette emne forstår disse spidsfindigheder når de kommenterer

  • Tottigoal

   korrekt hr Hansen, det er faktisk ganske enkelt at finde ud af, bare ærgerligt at det ikke er tilfældet i artiklen

  • Ivan

   Der er ingen af de andres tilbud, som er ligeså godt som 3s. Idet de har fuld data (optil 10 gb pr. md.) inkluderet…

   • John Nielsen

    Det er faktisk grunden til, jeg skiftede til 3. Vi er ude og rejse i Europa 2-3 gange årligt. Og kan med 3, ringe gratis hjem og bruge 2gb data. En rigtig god løsning.

 • Tottigoal

  TDC har samme pakke og har haft det længe. Fri/10 gb med fri sms-mms, fri tale til DK numre i EU samt 100mb data. Ufatteligt at artiklerne gang på gang trykkes uden nogen form for research. Kræver blot et kig på de respektive hjemmesider. I øvrigt er 3´s EU mest med edge dækning i EU, hurra for det.

  • Nicolas Fredriksen

   TDC er bevidst ikke medtaget, da TDCs Rejseklar Tale/Data på ingen måde er konkurrencedygtige ift. ovenstående pakker. 3´s dækning og andre selskabernes effektive dækning i Europa, vil i øvrigt ALTID være en funktion af tilgængelige lokale netværk.

   • Tottigoal

    dette abonnement har INTET med rejseklar tale og data at gøre, dette tilhører de gamle abonnementer

   • Tottigoal

    Hedder nu rejseklar EU og er identisk med det omtalte Yousee abonnement og er incl i det store abonnement

    • Nicolas Fredriksen

     Som du selv nævner. Det har intet med Rejseklar Tale/Data at gøre. Rejseklar EU havde oprindeligt heller intet at gøre med roaming, men gav kun “gode” priser på samtaler fra EU til danske numre.

     • Tottigoal

      TDC Rejseklar EU
      Tag mobilen med når du rejser indenfor EU. Med TDC Rejseklar EU koster det dig ikke ekstra, når du fra udlandet ringer til danske fastnet og mobilnumre, eller når du bliver ringet op fra danske numre. Du kan også sende ubegrænset sms og mms, og så får du 100 MB data med hver måned til brug i udlandet.
      tjek nu siden inden du kommenterer yderligere

     • Nicolas Fredriksen

      Stop nu. PKT 1) TDC Rejseklar EU er ikke noget TDC tilbyder i dag. PKT 2) Det havde intet med roaming at gøre og PKT 3) Tilbuddet var på ingen måde gunstigt!

     • Tottigoal

      10 GB

      Fri Tale

      TDC Play MusikDataDelingRejseklar EU

      299,- i alt pr. md.Oprettelse 99,-
      Mindstepris 1.893,-

      jeg giver op, dette er incl, jeg er ansat v Tdc og har haft med dette abonnement at gøre siden det kom for 3-4 måneder siden. Da du ikke vil gå på hjemmesiden og tjekke, giver jeg simpelthen op. Tak for denne gang

     • Nicolas Fredriksen

      Det har du så ret i, men det har stadig intet med roaming at gøre. Det gælder stadig kun samtaler mellem kunden og danske numre.

     • Victor

      Ak, ak!! T D C!!!

     • michael76

      Undskyld men så snart en Dansk mobil benytter et fremmed/udenlandsk net, så er det Roaming. Det er da ligemeget om man ringer til et Dansk eller Udenlandsk nummer.

  • Ivan

   I forhold til 3′s dækning, så er din påstand lodret forkert… Pinligt at forsøge med den slags ævl…
   De har rigtig god forbindelse. Kender det både fra privat forbrug og erhverv.

  • Ole Asbæk

   Da jeg var i Tyskland og Østrig i sommers brugte jeg lige i underkanten af 2 gb på 3 uger. Til gengæld ringede jeg og smsede kun i begrænset omfang.
   Derfor er TDCs tilbud med 100 mb om måneden fuldstændigt ubrugeligt. Ihvertfald for mig.

 • benny

  100 mb rækker da ikke langt ,derfor er 3 tilbud da meget bedre end Tdc og yousee tilbud og her snakker vi om data I Udlandet.