Teleselskaber med eSIM – guide og forklaring af fordele og ulemper

Hvad er eSIM, hvilke fordele og ulemper har teknikken, hvilke produkter har eSIM og hvilke danske teleselskaber understøtter eSIM - se stor guide til fremtidens SIM-kort.

Teleselskaber med eSIM – guide og forklaring af fordele og ulemper

eSIM begynder så småt at blive aktuelt i Danmark og der er gode fordele ved teknikken for de danske mobilbrugere, både når teknikken bruges til mobiltelefoner og smartwatch – men hvilke teleselskaber understøtter eSIM i Danmark? Guide til danske teleselskaber, der understøtter eSIM.

 

Danske teleselskaber der understøtter eSIM

Sidst i artiklen kan du se hvilke danske teleselskaber, der understøtter eSIM, men først vil vi forklare, hvad eSIM er, gennemgå fordele og ulemper ved teknikken samt liste de produkter, der lige nu understøttes med eSIM hos de danske teleselskaber.

Hvad er eSIM?

Et eSIM er er digitalt SIM-kort, som kan downloades til mobiltelefoner, smartwatch og i princippet alle andre typer opkoblede enheder. En eSIM er en lille chip, som permanent er installeret i mobilen. Det betyder, at du kan kombinere et eSIM-kort med et klassisk plastik SIM-kort, som vi kender i dag, og dermed have to aktive telefonnumre på din mobil. Med et eSIM slipper du også for besværet med at indsætte de små plastik SIM-kort i din mobil, og behøver ikke længere at bakse rundt med parpirclips og andet for at skifte SIM-kort.

Man kan typisk have omkring 5 eSIM-profiler liggende på en mobil, men man kan kun have et aktivt ad gangen. Derfor skal man manuelt gå ind og aktivere den profil, man ønsker. Hvorfor skulle man have flere eSIM-profiler, spørger du? Det kan for eksempel være, at man har et mobilabonnement til privatbrug, et til arbejde, et til når man rejser udenlands og så videre. Med eSIM kan man altså have betydeligt flere abonnementer tilknyttet samme telefon sammenlignet med, hvis man bruger fysisk SIM-kort.

Se også: Find bedste mobilabonnement

Fordele ved eSIM

eSIM er smart af grunde, som vi har berørt allerede. Man kan have to aktive numre på samme tid på mobilen. Man kan have flere forskellige abonnementer tilknyttet samme mobil sammenlignet med fysisk SIM-kort – 5 eSIM-abonnementer mod maksimalt 2 fysiske SIM-kort.

Det er også praktisk og smart, at man kan have eSIM-abonnement hos et teleselskab og et fysisk SIM-kort hos et andet.

Det vel nok mest smarte ved eSIM set med forbrugernes øjne er, at man kan skifte fra det ene mobilselskab til et andet på et kort øjeblik. I stedet for at skulle vente på, at posten kommer med dit nye Sim-kort, efter du har skiftet, kan du med et eSim blot bestille det nye abonnement, og når dit ønske er registreret og godkendt af operatøren, vil ændringen ske med det samme. Det bliver altså langt lettere og hurtigere at skifte mobilabonnement med eSIM.

Mobilproducenterne kan også være glade for eSIM – for pladsen, der kræves til eSIM, er nemlig meget mindre end til et nano-kort, som ellers er det mindste fysiske SIM-kort lige nu. Det betyder, at der er mere plads til andre ting i mobilen – plads er normalt en mangelvare i mobiltelefoner. Med eSIM kan de altså få plads til at sætte nye eller bedre teknologier i telefonerne.

Se også: Find billige mobilpakker

 

Ulemper ved eSIM

Der er kun enkelt ulempe ved eSIM lige nu og det er, at du skal have et andet produkt med fysisk SIM-kort parret med den enhed, du ønsker at benytte eSIM på. Har du for eksempel et smartwatch med eSIM, skal det kobles til en mobil med fysisk SIM-kort for at kunne fungere.

Det ser dog ud til at blive ændret fra næste år, hvor de første produkter kun med eSIM kommer på markedet. Det betyder, at de kan bruges helt uden at skulle være koblet til et andet produkt og et andet abonnement.

Se også: Skift teleselskab – her er de bedste mobilabonnementer

 

Hvilke produkter understøtter eSIM i Danmark?

Telefoner og smartwatch fra producenter som Apple, Samsung og Huawei understøtter eSIM, men udfordringen er, at de enkelte teleselskaber også skal understøtte teknikken i de enkelte modeller og så bliver udvalget begrænset. Lige nu kan du benytte eSIM på disse produkter blandt de danske teleselskaber:

Telefoner: iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr – de har alle Dual SIM med et Nano SIM og et eSIM

Tablets: iPad Air 10.5, iPad Mini 5th, iPad Pro 11 og iPad Pro 12.9, iPad 10.2 har eSIM

Smartwatch: Apple Watch 3, 4 og 5

Se også: Find priser på iPhone

 

Danske teleselskaber der understøtter eSIM

I dag understøtter alle de fire store teleselskaber med eget net eSIM – det vil sige YouSee, Telia, Telenor og 3. Understøttelsen af produkter er dog meget begrænset lige nu hos YouSee, Telia og Telenor – disse tre teleselskaber understøtter kun Apple Smartwatch.

Teleselskabet 3 understøtter derimod eSIM i iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPad Air 10.5, iPad Mini 5th, iPad Pro 11, iPad Pro 12.9, iPad 10.2, samt Apple Watch 3, 4 og 5.

Motorola har dog lige lanceret Motorola Razr med teknikken og kun med den type SIM – ikke noget fysisk SIM-kort. Den kommer til salg hos Telia, der altså snart åbner op for teknikken og det til både tale og data. Det indikerer samtidig, at der helt sikkert vil begynde at ske mere på den front i 2020 med flere produkter, der understøtter teknikken – ikke kun hos Telia men også hos de andre selskaber.

Se også: Nyheder om eSIM

Mere til sagen

Tematikken slutter ikke her. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. d. 14/1/2019 fulgte vi artiklen op med artiklen Bedste pris på Samsung Galaxy Watch – Læs fortsættelsen her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.