Telenor: Danmarks største udbyder af hurtigt internet

Telenor kan med nye Fibia-aftale nu tilbyde fiberbredbånd med mindst 1.000 Mbit/s til 2,6 millioner husstande - se de bedste alternativer.

Telenor: Danmarks største udbyder af hurtigt internet

Telenor og Fibia har netop underskrevet en aftale, så Telenor fremover kan tilbyde fiberbredband til alle husstande og virksomheder i Fibias dækningsområde. Dermed bliver Telenor Danmarks største udbyder af højhastigheds-internet, slår selskabet selv fast.

Telenor kan nu tilbyde fiberbredbånd til 500.000 nye husstande

Den nye aftale betyder, at Telenor kan tilbyde fiberbredbånd til 500.000 adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i Østjylland. Senere når aftalen op på cirka 600.000 husstande i forbindelse med Fibias planlagte udbygning af fibernettet.

”I dag betragtes højhastigheds-internet som en selvfølge. Derfor er Telenors aftale med Fibia endnu en vigtig milepæl i Telenors bredbåndstrategi, hvor vi går efter at skrue maksimalt op for hastighederne og ned for priserne i hele landet,” siger Telenors administrerende direktør Lars Thomsen

Inden aftalen med Fibia kunne Telenor tilbyde fiberbredbånd til 1,9 millioner adresser landet over. Det tal kommer nu op på 2,4 millioner husstande. Det, slår Telenor fast, gør dem til Danmarks største udbyder af højhastigheds-internet, det vil sige internet med hastigheder på minimum 1.000 Mbit/s.

Se også: Sparetips til bredbånd

Også til gavn for virksomheder

Telenor understreger, at den nye aftale også er en fordel for virksomheder.

”Hjemmearbejdspladsen er blevet et nyt fokusområde. Både virksomheder og medarbejdere har set, hvor vigtigt det er med ordentlige forhold, når folk pludselig er nødt til at arbejde hjemmefra. En effektiv hjemmearbejdsplads stiller krav til medarbejderens internetforbindelse”, siger Lars Thomsen.

Se også: Find priser på mobilt bredbånd

De bedste alternativer til Telenors bredbånd

Selvom Telenor altså nu i følge dem selv er Danmarks største bredbåndsudbyder, når det gælder fibernet og 1.000 Mbit/s hastigheder, så er der også andre alternativer. Dem lister vi her under.

#1 FastSpeed
1.000 Mbit/s
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos FastSpeed

Pris: 249 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos FastSpeed

#2 Hiper
1.000 Mbit/s
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Hiper

Pris: Fra 249 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Hiper

#3 YouSee
1.000 Mbit/s
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 100 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos YouSee

Pris: 399 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos YouSee

#4 Waoo
1.000 Mbit
Hastighed: 1.000 Mbit/s download, 1.000 Mbit/s upload
Man får en trådløs wifi router med i prisen for abonnementet hos Waoo

Pris: 489 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Waoo

Se også: Prissammenligninger på bredbånd

Historiens videre forløb

Meget er sket siden redaktionen postede artiklen. Steen Jørgensen gik videre med historien. 21/8/2020 fulgte redaktionen op med et indlæg om Er det værd at betale 10.000 kroner for en mobil? – Den videre historie om temaet finder du her. Redaktionen har fingeren på pulsen. Se seneste nyt her.