Huawei og TDC i nyt samarbejde om superbredbånd

TDC har som mål at levere 1 Gbit bredbånd til 50 procent af de danske husstande senest i 2018. Huawei sørge for, at det sker.

Huawei og TDC i nyt samarbejde om superbredbånd

1 Gbit bredbånd til 50 procent af de danske husstande senest i 2018. Det er målsætningen, som TDC har stillet sig selv. Til at hjælpe sig i mål har de lavet samarbejde med Huawei for de næste seks år.

Opgraderingen til de nye superhastigheder sættes i værk i efter 1. juli en gang og opgaven skal være færdig inden udgangen af 2017.

I følge TDC betyder det, at Danmark bliver det første land i verden, der opgraderer et helt kabelnet til Giga COAX og dermed kan tilbyde superhastigheder over kabelnetværk.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Mest opfattende opgradering i TDC’ historie

TDC Group hæfter sig ved, at de allerede inden udgangen af 2017 vil kunne levere bredbånd, der er 10 gange hurtigere til 50 procent af alle danske husstande to år før den politiske målsætning, der siger 100 Mbit i 2020.

Direktør i TDC Group, Pernille Erenbjerg, forklarer, at det er den mest ambitiøse og omfattende opgradering, selskabet nogensinde har foretaget i sit kabelnet, og det er samtidig en af de største investeringer i digital infrastruktur, vi har set i Danmark. “Vi åbner en motorvej for digitale underholdningstjenester, hvor det kun er fantasien og ikke hastigheden, der sætter grænser”, uddyber hun.

Danmark bliver pionerland inden for bredbånd

Direktør i Huawei Danmark, Xiao Binbing, siger, at Huawei er stolte over at have fået opgaven og de glæder sig over denne aftale med TDC Group.

” At vi, som teleleverandør, nu går ind med vores teknologiske knowhow og som de første sætter nye standarder for kabelnettet, ser vi som noget ret unikt. Teknologien er så ny, at Danmark bliver det første land i verden, hvor et helt kabelnet bliver opgraderet til denne nye teknologi, og hvor der vil blive målt på brugeroplevelsen, således at kvaliteten altid sikres. Danmark bliver således pionerland for denne helt nye superbredbåndsforbindelse”.

Se også: Bedste priser på Huawei mobiler

Hvad skal man med 1 Gbit bredbånd?

Umiddelbart kan det være svært at se, hvad man skal bruge 1 Gbit bredbånd til, men TDC forklarer, at i takt med at flere og flere enheder i hjemmet kobles på internettet og streamingtjenester i højere grad begynder at tilbyde streaming i 4K og 8K, bliver det en nødvendighed med så høje hastigheder.

Se også: Nyheder om netværk og dækning

Historiens videre kronologi

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt til sagen. Nicolas Fredriksen fortsatte historien. 25/9/2015 havde vi dette at sige med en artikel der belyste emnet Spar penge i hverdagen – Familier kan årligt spare 10.000 kroner på telefoni & bredbånd! – Historien kan du læse her. Få også seneste nyt om emnet her.