Sparetip: Sådan får du billig mobildata i EU på ferien

Har du et billigt mobilabonnement uden så meget EU-data (roaming)? Se hvordan du nemt og meget billigt kan få en masse mobildata i udlandet til når du skal på ferie.

Sparetip: Sådan får du billig mobildata i EU på ferien

Mange danskere rejser til udlandet – og især et EU-land – i løbet af sommeren. Mange vil også fortsat kunne bruge deres mobil, selv om man opholder sig i et land som Tyskland, Spanien, Italien, Frankrig, Grækenland og Storbritannien.

Har du et billigt mobilabonnement hjemme i Danmark uden så meget data til brug i udlandet? Så guider vi dig her til, hvordan du nemt kan spare flere hundrede kroner på billig roaming til rejsen.

Se også: Find de billigste abonnementer med roaming i EU

Køb en måneds mobilabonnement hos et lavprisselskab

Tricket består ganske enkelt i, at du beholder dit nuværende mobilabonnement og telefonnummer og i stedet køber et ekstra mobilabonnement hos et lavprisselskab uden binding i kun den ene måned, hvor du rejser til udlandet.

Selv om du måske kun skal rejse til udlandet i en uge, er denne metode den klart billigste.

Hos lavprisselskaber som OiSTER, eesy, Flexii, Call me og CBB Mobil kan du få 20-30 GB data til brug i EU for omkring 29 til 54 kroner for en måned. De lave priser skyldes, at lavprisselskaberne har lave intropriser de første par måneder.

Du bestiller derfor et billigt mobilabonnement med eksempelvis 20 GB data til brug i EU og vælger at oprette et nyt telefonnummer, så du ikke skal rode med skift af telefonnummer for så kort en periode.

Lige så snart din bestilling er gået igennem, kontakter du teleselskabet via telefon eller e-mail og beder om at få dit abonnement opsagt. Hos lavprisselskaberne kan abonnementer uden bindingsperiode opsiges enten til udgangen af den igangværende måned eller med mindst én måneds varsel.

Resultatet er det samme, hvis bare du opsiger abonnementet samme dag, som du har bestilt: Så vil du få du adgang til abonnementet med en masse EU-data i kun den ene måned, hvor du rejser til udlandet. Og fordi du får introprisen den første måned, vil mobilregningen ofte kun ligge i prislejet 29-54 kroner.

Se også: Mobilabonnement med eller uden roaming?

Køb eSIM og aktiver straks abonnementet

Hvis du vælger at modtage et fysisk simkort med det nye telefonnummer, skal du vente typisk i 4-5 hverdage, før simkortet dukker op med posten. Det kan du sagtens gøre, hvis du er ude i god tid.

Men hvis du er lidt sent ude med at finde en god løsning på roaming i udlandet til din rejse, kan du med fordel vælge et lavprisselskab, som understøtter eSIM – altså virtuelle, digitale simkort, som aktiveres online.

Ved køb af et eSIM kan du aktivere dit mobilabonnement umiddelbart efter købet, og du kan derfor få masser af billig mobildata til brug i udlandet med det samme.

Billige lavpristeleselskaber, som understøtter eSIM, er eesy (gratis), Call me (99 kroner), OiSTER (gratis), Lycamobile (gratis) og Greentel (gratis).

Se også: Se hvilke teleselskaber der tilbyder eSIM i Danmark

Spar flere hundrede kroner om året

Denne metode til at få billigt mobildata er billigere end at betale hver måned til et for dyrt mobilabonnement, der giver dig adgang til eksempelvis 20 GB EU-data, hvis du reelt kun har brug for roaming i eksempelvis juli måned.

Måske kan du i virkeligheden nøjes med fri tale og 30 GB data til 89 kroner per måned hos OiSTER året rundt, men synes, at de 15 GB i EU er for lidt til når du rejser på ferie. Mange danskere vælger af netop den grund at betale hver måned til et for stort abonnement for at være på den sikre side. Det kan være et abonnement med fri tale, 45 GB data og 25 GB EU-data for 129 kroner per måned.

Eksempel på besparelse

Måned Stort abonnement året rundt, der også dækker ens dataforbrug i udlandet (f.eks. fri tale, 45 GB data og 25 GB EU-data) Billigt abonnement året rundt + tilkøb af ekstra abonnement med meget EU-data i juli (f.eks. fri tale, 40 GB data og 20 GB i EU)
Januar 129 kr. 89 kr.
Februar 129 kr. 89 kr.
Marts 129 kr. 89 kr.
April 129 kr. 89 kr.
Maj 129 kr. 89 kr.
Juni 129 kr. 89 kr.
Juli 129 kr. 89 + 29 kr.
August 129 kr. 89 kr.
September 129 kr. 89 kr.
Oktober 129 kr. 89 kr.
November 129 kr. 89 kr.
December 129 kr. 89 kr.
Samlet pris 1.548 kr. 1.097 kr.

Med denne metode kan du nøjes med at betale eksempelvis 89 kroner per måned for et abonnement, der passer til dit behov. Den ene måned om året, hvor du har behov for mere EU-data, kan du tilkøbe det ekstra abonnement med eksempelvis 20 GB EU-data for bare 29 kroner.

I dette tilfælde vil du spare hele 450 kroner om året ved at have det billigst mulige mobilabonnement året rundt og så tilkøbe et ekstra abonnement med EU-roaming i den ene måned, hvor du er i udlandet.