Mobilabonnement med eller uden roaming?

Mobilabonnement med roaming og EU-data eller et såkaldt DK-abonnement uden? Se fordele og ulemper på de to typer mobilabonnementer.

Mobilabonnement med eller uden roaming?

Skal du vælge et mobilabonnement med eller uden roaming i Europa eller holde dig til et DK-abonnement? Læs om fordele og ulemper her.

Se også: Se priser, tilbud og bedste mobilabonnementer

Rejs ikke til udlandet uden EU-data

Hvorfor skal du vælge et mobilabonnement med roaming? Det er der en ganske enkel forklaring på. Det er dog vigtigt at man ved det, da det ellers kan blive meget dyrt at bruge mobiltelefonen i udlandet.

Et mobilabonnement med inkluderet EU-data betyder, at man kan bruge mobildata i Europa. Abonnementerne inkluderer et antal gigabyte (GB), som man kan bruge i udlandet. På den måde kan du bruge Facebook, streame musik eller Youtube som hjemme i Danmark, uden at det koster ekstra.

Har du ikke EU-data i dit mobilabonnement kan det blive meget dyrt at bruge data i udlandet. Priserne varierer, men blot én enkelt megabyte kan koste mere end 10 kr. Det kan altså hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har EU-data i mobilabonnementet, når man rejser til udlandet.

Du skal dog være opmærksom på, at EU-data ikke kan bruges i USA, Thailand, Tyrkiet eller andre lande uden for EU. Her skal du bruge et mobilabonnement med roaming uden for EU.

Spar penge ved at vælge et DK-abonnement

Har du ikke planer om at rejse til udlandet i sommerferien? Så kan det godt give mening at købe en såkaldt DK-abonnement.

Der er nemlig penge at spare ved at vælge et mobilabonnement uden roaming i udlandet. Det er dog kun enkelte teleselskaber, der tilbyder disse abonnementer.

CBB har enkelt DK-abonnement med 7 timers tale og 7 GB data, der koster 89 kr. per måned. Det er dog en høj pris for et mobilabonnement med et lille indhold af tale og data.

I stedet bør man kigge ind hos Flexii, hvor man kan få en rigtig god pris på et mobilabonnement uden EU-data. Hos Flexii kan man selv sammensætte mobilabonnementet, hvor man vælger mængden af data og om man skal have 5G og EU-data.

Man kan for eksempel vælge fri tale og 50 GB data, der koster 69 kr. per måned. De billigste konkurrenter tager 99 kr. for samme abonnement, mens de dyreste er helt oppe på 180 kr. per måned. Der er altså helt op til 1.300 kr. at spare per år, hvis du vælger Flexiis mobilabonnement uden roaming.

Se mobilabonnementerne hos Flexii her

Skulle du få brug for EU-data alligevel, kan det let tilføjes i selvbetjeningen hos Flexii. Det koster 10 kr. per måned for 20-25 GB data.

Se også: Tips til valg af mobilabonnement