Spar på dit mobilabonnement – skru ned for forbruget

Med nye prisstigninger på mobilabonnementer giver vi tips til, hvordan du kan spare på dit mobilabonnement, ved at skrue ned for forbruget.

Spar på dit mobilabonnement – skru ned for forbruget

Mange danske teleselskaber har måtte hæve priserne på deres mobilabonnementer for både nye og eksisterende kunder, da det er blevet dyrere at drive virksomhed. Er du også blevet ramt af en dyrere månedlig pris på dit mobilabonnement, er du kommet til det helt rette sted. Her giver vi en række gode tips til, hvordan du kan spare penge på dit mobilabonnement.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Skru ned for dit forbrug og spar penge

Når samtlige lavprisselskaber har hævet prisen, hvordan kan man så spare penge på et mobilabonnement? Ja, det lyder måske ret simpelt, men sparer du på dit forbrug, er der også penge at spare på dit mobilabonnement. Bruger du for eksempel mindre taletid og data, kan du nøjes med et mobilabonnement med mindre indhold. Og kan du nøjes med et mindre indhold, kan man opnå en lavere pris på mobilabonnementet. Kunsten du skal mestre, er at spare på dit forbrug. Herunder giver vi nogle tips til, hvordan du kan spare på dit forbrug på mobilen.

Tips til at spare på mobilforbruget

Brug Wi-Fi, hvor det er muligt

Dette er nok det allerbedste tips, hvis du vil spare på dit dataforbrug. I løbet af dagen er vi typisk steder, hvor der er mulighed for at hoppe på Wi-Fi – for eksempel på arbejdet, skolen, hjemme eller andre steder. Husk at hoppe på Wi-Fi og dit dataforbrug vil falde.

Download opdateringer, apps, musik, spil og mere på Wi-Fi

Har du ikke mulighed for, at bruge Wi-Fi i løbet af dagen, så sørg for at hente opdateringer, apps, musik, spil ned, mens du er på Wi-Fi. Disse ting bruger en stor mængde data, hvor sociale medier og browsing derimod ikke bruger meget.

Undgå at bruge hotspot/internetdeling

Hotspot er en smart funktion, hvor man kan bruge mobiltelefon som en Wi-Fi-forbindelse for andre enheder, som for eksempel en computer. Problemet er bare, at det kan bruge ekstremt meget data, uden at man ved det. Derfor kan vi anbefale, at man helst undgår at bruge hotspot. Og vælger du at bruge det, så sørg gerne for, at din computer ikke henter opdateringer i baggrunden.

Brug datasparefunktioner

Der findes et ganske stor mængde af apps, der indholder datasparefunktioner. Det er for eksempel Chrome-browseren, hvor indhold bliver komprimeret og derfor vil den bruge mindre data i brug.

Brug et smartwatch/læg mobilen væk

En anden smart måde, hvorpå der kan spare på mobilforbruget er måske banalt, men samtidig en god idé. Først og fremmest, så husk på at lægge mobilen væk. Det er godt for andet end at spare på forbruget. Dernæst kan man få et mindre mobilforbrug, ved at benytte en smartwatch. På den måde bliver man ikke fristet til at åbne andre apps, når man blot ser notifikationer på uret. Det giver selvfølgelig ikke mening, hvis du ikke har et smartwatch i forvejen.

Skift abonnement ofte

Er du frisk på det, er det mange penge at spare på et mobilabonnement, hvis du skifter ofte. Mange teleselskaber kører med tilbud i en periode. Lige nu er det for eksempel eesy, der har halvpris de første tre måneder. Det kræver, at man finder frem til de gode tilbud og bruger et øjeblik på at skifte teleselskab.

Et eksempel på hvad du kan spare

Hvor meget kan du spare, ved at skrue ned for forbruget på dit mobilabonnement? Det kommer an på mange ting, men her kommer et eksempel. Har du et mobilabonnement til 109 kroner med fri tale og 80 GB data, som Oister tilbyder,

og kan mindste dit forbrug på mobildata med 50 GB, er der gode penge at spare. Mere præcist kan man dermed få et andet abonnement med fri tale og 30 GB data til 89 kroner per måned, hvor du vil spare 20 kroner per måned og 240 kroner per år.

Se også: Tips til billigere mobilabonnement