Skolestart – mobilabonnementer til børn

Skolestart åbner op for debatten om mobiltelefoner til børn - hvornår skal de have den første mobiltelefon og hvilke mobilabonnementer er bedst til børn?

Skolestart – mobilabonnementer til børn

[Advertorial skrevet i samarbejde med OiSTER] Skolestart giver anledning for mange forældre til at tage børnenes mobilbrug op til overvejelse – skal de have en mobil? Hvis ja, hvilken type mobilabonnement egner sig så godt til børn? Guide til top 10 bedste mobilabonnementer til børn.

For mange familiers vedkommende er de kommet godt over børnenes skolestart med alle de glæder og bekymringer, den kan give. Et emne, der helt sikkert bliver diskuteret på alle skoler, er børn og mobiltelefoner. Skal de have en mobil, nu hvor de er startet i skole. Hvis de er startet i 2. eller 3. klasse er det formentlig svært at argumentere imod. Der er nemlig en række praktiske fordele ved at give børnene en mobiltelefon med tilhørende mobilabonnement.

Fordele ved mobilabonnementer til børn

De fleste teleselskaber tilbyder særlige mobilabonnementer til børn, der udmærker sig med gode muligheder for forældrene til at kontrollere og styre børnenes mobilforbrug. Forældre kan ikke forvente, at børn i 8-9 års-alderen forstår, hvor meget data de bruger på at lytte til musik eller se en video, hvad det koster at sende sms’er til konkurrencer og så videre.

Derfor bør man som forælder helt sikkert overveje et børneabonnement. Sådan et giver blandt andet mulighed for følgende tjenester:

  • Spær for opkald til udlandet
  • Saldokontrol
  • Spær for takseret tjenester
  • Spærring af servicenumre
  • Hemmeligt nummer

Disse tjenester giver forældrene ekstra tryghed, da de ikke skal bekymre sig så meget omkring, hvorvidt mobilregningen løber løbsk i hænderne på barnet, og med hemmeligt nummer giver det også ekstra tryghed i forhold til kontakt med fremmede mennesker.

Forældre vil også oplever større tryghed, når børnene selv begynder at gå til og fra skole, hvis de har en mobil. Det er rart at vide, at børnene kan kontakte én, hvis de oplever problemer til eller fra skole.

 

Børns mobilforbrug

I løbet af 2. eller 3. klasse får børn typisk deres første mobil, og i fleste tilfælde arver de en mobil fra deres forældre. Børn taler ikke meget i mobil. Tal viser, at børn taler under to timer om måneden i mobil.

Dataforbruget kan til gengæld blive stort, hvis de pludselig får øjnene op for YouTube. Mange børn går ikke nødvendigvis på YouTube for at se video, men for at høre musik og så kan dataforbruget hurtigt stige..

Når børnene kommer i de større klasser, begynder de at få øjnene op for Snapchat, Whatsapp og Instagram. De skal måske have deres egen YouTube-blog, musik bliver streamet i en lind strøm, og der games løs online. Særligt lige om lidt når Google Stadia og Apple Arcade, begge online spil-streaming-tjenester, lanceres, kan det betyde en voldsom vækst i dataforbruget.

Som forælder er det dog vigtigt at huske på, at en stor del af børnenes dataforbrug kan dækkes af Wi-fi – enten derhjemme, på skolen, i klubben, på biblioteket og andre steder, hvor børnene opholder sig. Derfor er det ikke nødvendigt at købe mobilabonnementer med 50 GB data eller mere.

Herunder guider vi til en række af de bedste mobilabonnementer, som de danske teleselskaber selv fremhæver som ideelle til børn.

 

Billig mobilabonnement til børn

#1 Greentel
2 timers Tale, 2 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 2 GB data kan bruges i EU)
Netværk: Telia / Telenor
Pris: 48 kroner/måned

Se aktuelle tilbud hos Greentel

#2 OiSTER
2 timers Tale, 2 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 2 GB data kan bruges i EU
Netværk: Teleselskabet 3
Pris: 49 kroner/måned.

Se aktuelle tilbud hos OiSTER

#3 CBB Mobil
1 times Tale, 1 GB Data, Fri sms/mms (kan kun bruges i Danmark)
Netværk: Telenor / Telia
Pris: 49 kroner/måned.

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

#4 duka Mobil
5 timers Tale, 5 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 5 GB data kan bruges i EU)
Netværk: Teleselskabet Telia / Telenor
Pris: 59 kroner/måned.

Se aktuelle tilbud hos duka Mobil

#5 GladMobil
2 timers Tale, 2 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 2 GB data kan bruges i EU).
Netværk: Telia / Telenor
Pris:59 kroner/måned.

Se aktuelle tilbud hos GladMobil

#6 Telia
1 times Tale, 1 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 1 GB data kan bruges i EU)
Netværk: Telia
Pris: 69 kroner/måned.

Ingen aftale om trafik

#7 Greentel
2 timers Tale, 10 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 4 GB data kan bruges i EU).
Netværk: Telia
Pris: 79 kroner/måned.

Se aktuelle tilbud hos Greentel

#8 Call me
5 timers Tale, 5 GB Data, Fri sms/mms (kan kun bruges i EU)
Netværk: Telia/Telenor
Pris: 79 kroner/måned.

Ingen aftale om trafik

#9 OiSTER
5 timer Tale, 20 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 5 GB data kan bruges i EU).
Netværk: Teleselskabet 3
Pris: 89 kroner/måned.

Se aktuelle tilbud hos OiSTER

#10 Telenor
2 timers Tale, 2 GB Data, Fri sms/mms (tale, sms/mms og 2 GB data kan bruges i EU)
Netværk: Telenor
Pris: 90 kroner/måned.

Se aktuelle tilbud hos Telenor

 

Hvilke børneabonnementer kan anbefales?

OiSTER og Greentel har de to billigste mobilabonnementer målrettet børn – begge optimale til barnets første mobil og abonnement. Duka Mobil har et godt tilbud til børn, der taler lidt mere i mobil og har lidt større dataforbrug end de helt unge mobilbrugere.

Til de større børn, der rigtig er kommet i gang med at kommunikere med chat-tjenester og i det hele taget streamer musik og video i stor stil, er det OiSTERs tilbud med 5 timers tale og 20 GB data, der står stærkest.

Se også: Teleselskaber med bedste mobildækning

 

Bedste mobilabonnementer til børn, september 2019

Guiden til billig mobiltelefoni til børn er fra november 2018. De ti mobilabonnementer, vi kan anbefale, fandt vi hos Callme, CBB, Greentel, Oister, dukaTale, Telia, GladMobil og Telenor. Hvilket af de listede mobilabonnementer, du bør vælge til dit barn, afhænger af mobilselskabets mobildækning, hvor du bor samt af dit barns mobilbehov.

Se også: Sammenlign priser på over 300 abonnementer

Historiens videre kronologi

Fortællingen gik sin videre gang. Steen Jørgensen gik videre med sagen. 4/9/2019 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med et indlæg omkring emnet Billigste mobilabonnement til studerendeKlik her for fortsættelsen.. Få også seneste nyt om sagen her.