Skolestart – første mobiltelefon til børn

Hvilke telefoner kan være børnenes første her ved skolestart og hvad skal man være opmærksom på som forældre - bedste telefoner til børn.

Skolestart – første mobiltelefon til børn

Om et par uger går det igen løs i de danske folkeskoler og det giver ikke kun familierne sved på panden, når de begynder at tænke på logistik og hvordan hverdagen nu igen skal til at hænge sammen fra morgen til aften. Det giver også sved på panden, når børnene begynder at blive opmærksomme på, at de andre i klassen har fået deres første mobil eller en ny smart en. Skolestartsguide til de bedste telefoner til børn.

Skolestart – hvornår skal børn have deres første mobil?

Skal børnene have en mobil, når de starter i skolen eller skal man bare vente til de kommer op i de lidt større klasser. Det er en debat, der er til evig diskussion. Personligt synes jeg ikke, der er nogen grund til at give børn deres første mobil, før de er i 2. eller 3. klasse. Måske endda først i 4. klasse, når de skal til at starte i klub uden for skolen.

Der kan være sociale aspekter i at lade børn få en mobil tidligere end 4. klasse. Har de andre i klassen en mobil, er der risiko for at ens eget barn bliver holdt uden for online sociale fora. Det bedste er at tage en debat i klassen forældrene i mellem. Jo længere man kan ens om fælles at udskyde børnenes første mobil desto bedre.

På et tidspunkt skal barnet have sin første mobil. Spørgsmålet er, hvilken mobil det skal være.

Set fra børnenes synspunkt skal mobilen:

 • Ringe
 • Sende beskeder
 • Håndtere sociale medier
 • Afspille musik og video
 • Tage billeder

Det kan alle telefoner og det på en meget fornuftig måde og til meget rimelige priser.

Set fra forældrenes synspunkt skal mobilen:

 • Ringe
 • Sende beskeder
 • Have lav sar-værdi / god antennekvalitet
 • Have lang batteritid
 • Have forældrekontrol
 • Være billig

Disse krav opfylder en række ganske udmærkede telefoner. De fleste telefoner kommer med en form for børnekontrol indbygget. Er det ikke tilfældet, findes der mange glimrende apps til det.

Herunder lister vi de ti bedste telefoner til børn, der skal have deres første mobil til skolestart eller som går i de lidt større klasser og er klar til at opgradere til en lidt bedre telefon.

Se også: Bedste mobilabonnementer til børn

5 gode telefoner til børn

#1 Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A50 har har en skærm på 6,4 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 4.000 mAh, og sar værdi på 0,23 W/kg. Har derudover god brugerflade, fint dual kamera og plads til hukommelsekort.

Bedste pris: Fra cirka 2.300 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A50

#2 Nokia 7.1
Nokia 7.1 har en skærm på 5,84 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.060 mAh, og sar værdi på 0,26 W/kg. Har derudover simpel brugerflade, godt dual kamera og plads til hukommelsekort.

Bedste pris: Fra cirka 1.600 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Nokia 7.1

#3 Motorola One
One har en skærm på 5,9 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.000 mAh, og sar værdi på 0,46 W/kg. Har derudover simpel brugerflade, okay kamera og plads til hukommelsekort.

Bedste pris: Fra cirka 1.500 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Motorola One

#4 Samsung Galaxy A7
Samsung Galaxy A7 har har en skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, batteri på 3.300 mAh, og sar værdi på 0,21 W/kg. Har derudover hurtig brugerflade, fint kamera og plads til hukommelsekort.

Bedste pris: Fra cirka 2.200 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A7

#5 Samsung Galaxy A20e
Samsung Galaxy A20e har en skærm på 5,8 tommer, batteri på 3.000 mAh, og sar værdi på 0,5 W/kg. Har derudover fin brugerflade, okay kamera og plads til hukommelsekort.

Bedste pris: Fra cirka 1.500 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A20e

Hvilken mobil er bedst til børn?

Jeg har rangeret Samsung Galaxy A50 øverst i guiden, da den ganske enkelt bare er fremragende og dækker både børnenes og forældrenes behov. Er 2.300 kroner for høj en pris, så kan Nokia 7.1 og Motorola One være glimrende alternativer.

Det kan også være en god idé at løbe skufferne igennem for aflagte telefoner. Det kan være en billig måde – ja faktisk gratis – at lade børnene komme i gang med deres første mobil. Det er dog slet ikke sikkert, at de opfylder de krav, både børn og forældre kan stille til en mobil.

Se også: Rabatter på telefoni til familier

Bedste telefoner til børn ved skolestart – juli 2020

Guiden til 5 af de bedste mobiltelefoner til børn op til skolestart er fra juli 2020. Priserne er fundet på pricepusher.dk og teleprisguide.dk. I guiden finder vi mobiltelefoner fra Samsung, Nokia og Motorola.

Den billigste mobiltelefon i guiden koster cirka 1.500 kroner, mens den dyreste står i cirka 2.300 kroner. Der er altså cirka 800 kroner i forskel på den dyreste og billigste telefon i guiden.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Fortællingen går videre

Næste interessante artikel i sagen. Lasse Olsen kørte videre med bolden. 21/7/2020 havde vi dette at sige med artiklen; De 5 bedste alternativer til OnePlus Nord – Du kan læse den her. Seneste nyheder om Samsung Galaxy ser du her..