De 5 bedste alternativer til OnePlus Nord

Den nye OnePlus Nord virker fristende, men der findes en håndfuld andre smartphones i samme prisklasse, som er gode alternativer til den nye mellemklassemobil fra OnePlus.

De 5 bedste alternativer til OnePlus Nord

OnePlus Nord lancerer normalt topmodeller, men nu har producenten forsøgt sig med en telefon i mellemklassen – i hvert fald prismæssigt, for på mange punkter forsøger den alligevel at være en topmodel.

OnePlus Nord har fire bagkameraer, hvoraf den primære sensor også er i brug i flagskibet OnePlus 8. Også AMOLED-skærmen på 6,44″ bryster OnePlus sig af at være i topklasse, ligesom telefonen er udstyret med en ny processor fra Qualcomm med 5G-understøttelse. Telefonen har også helt op til 12 GB RAM og 256 GB lagerplads og OnePlus’ Warp Charge 30T, så du kan oplade den fra 0 til 70 % på 30 minutter.

Den nye mellemklassetelefon fra OnePlus koster 3.299 kroner for den billigste variant og lander i butikkerne 4. august. Men der er faktisk også masser af andre gode alternativer, hvis OnePlus Nord ikke lige falder i din smag. Vi har samlet 5 gode alternativer til OnePlus nedenfor.

Se også: OnePlus Nord er lanceret: Første indtryk

#1 Motorola Moto G 5G Plus

Kommentar: Motorola Moto G 5G Plus minder på mange punkter om OnePlus Nord, men er faktisk en tand billigere. Du får en lidt større skærm (dog LCD), et stort 5.000 mAh batteri, 5G-understøttelse og praktisk talt samme kameraopsætning som OnePlus Nord både foran og bagpå: fire sensorer bagpå og to styk foran. Motorolaen har ikke nær så meget RAM og lagerplads, men sidstnævnte kan til gengæld udvides med et microSD-kort.
Bedste pris: Fra cirka 2.700 kroner.

 

#2 OnePlus 7T
Samlet karakter: 83/100
Kommentar: Den tidligere topmodel fra OnePlus er egentlig udgået, men mange forhandlere sælger den stadig. I forhold til OnePlus Nord giver 7’eren dig en noget kraftigere processor, lagerpladsen er en smule hurtigere, skærmen understøtter HDR, og bagkameraet kommer med 2x optisk zoom. Til gengæld understøtter den ikke 5G, og prisen er noget højere end den nye Nord.

Bedste pris: Fra cirka 4.200 kroner.
Se aktuelle priser på OnePlus 7T

 

#3 Huawei P40 lite 5G
Samlet karakter: Endnu ikke testet
Kommentar: Huaweis prisvenlige 5G-telefon har en skærm, der understøtter HDR10, og processoren er Huaweis egen med 5G-understøttelse, så du også kan koble dig på fremtidens netværk. Telefonens lagerplads på 128 GB kan udvides med Huaweis egen Nano Memory, og så har den et kamerasetup i stil med OnePlus Nord: 64 megapixel primært bagkamera suppleret med ultravidvinkel, makro og dybde. Til gengæld kommer telefonen ikke med adgang til Googles apps og tjenester.

Bedste pris: Fra cirka 2.700 kroner.

 

#4 Apple iPhone SE (2020)
Samlet karakter: 59/100
Kommentar: Apples prisvenlige iPhone fra foråret holder stadig. Er du mere til iOS, men ikke villig til at bruge 6-7.000 kroner på en ny iPhone, så er iPhone SE (2020) et rigtigt godt alternativ til OnePlus Nord. Her får du en noget mindre skærm på 4,7″ og en lidt lavere skærmopløsning, men til gengæld Apples super-kraftfulde Apple A13 Bionic-chipset, som bare drøner derudad. Mulighederne med kameraet er dog noget mere begrænset, da der kun sidder ét bagkamera på 13 megapixel.

Pris: Fra cirka 3.600 kroner.

Se aktuelle priser på Apple iPhone SE (2020)

 

#5 Samsung Galaxy A51 5G
Samlet karakter: 68/ 100 (variant uden 5G)
Kommentar: Samsung Galaxy A51 5G fra april har en lignende 6,5″ AMOLED-skærm og mange af de samme specifikationer. Her er også samme kombination af en 48 megapixel primær kamerasensor med tre øvrige sensorer med linser til henholdsvis ultravidvinkel, makro og dybdefotos. Batteriet i Samsung Galaxy A51 5G er lidt større end i OnePlus Nord, og som navnet antyder, understøtter A51 5G også fremtidens 5G-net.

Pris: Fra 3.700 kroner.

Opfølgning af sagen

Her får du den kronologiske fortsættelse i historien og anvisning til absolut seneste nyt om temaet. Lasse Olsen kunne ikke lade sagen ligge. 21/7/2020 fulgte vi op med en ny vinkel på Få op til 3.299 kroner i mobilrabat hos TELMORE – Artiklen finder du her. Tjek de seneste nyheder om emnet her.