Skift jævnligt bredbånd og spar nemt mindst 1.000 kroner om året

Betaler du dyrt for bredbånd til hjemmet? Så kan du nemt spare mindst 1.000 kroner om året ved jævnligt at skifte bredbåndsudbyder og udnytte de regelmæssige intropriser.

Skift jævnligt bredbånd og spar nemt mindst 1.000 kroner om året

Beholder du samme udbyder til bredbånd i hjemmet i flere år ad gangen? Så snyder du dig selv for store besparelser, der nemt kan løbe op i mere end 1.000 kroner om året.

Teleselskaberne er i tæt konkurrence med hinanden og sælger derfor nærmest året rundt mobilabonnementer til stærke intropriser. Samme tendens er at finde på markedet for bredbånd.

Læs også: Spar over 1.000 kroner om året ved jævnligt at skifte teleselskab

Skift jævnligt bredbånd og spar mange penge

Ligesom mobilabonnementer er bredbånd blevet dyrere. Hvis du derfor gerne vil gøre internetregningen lidt billigere, bør du sørge for regelmæssigt at skifte internetudbyder.

Lige nu kører flere internetudbydere særligt gode intropriser på deres abonnementer. Hos Telenor får du eksempelvis halv pris de første seks måneder. Alt efter hvilket netværk du bestiller fibernet hos, er der mellem 804 og 1.107 kroner at spare hos Telenor. Dermed kan man komme til at betale helt ned til 135 kroner per måned i seks måneder for 1.000/1.000 Mbit/s fiber. Derefter fortsætter abonnementet til normalpris.

Også hos Hiper er der mange penge at spare lige nu. Her koster en 1.000 Mbit/s forbindelse 199 kroner per måned de første seks måneder. Det er en besparelse på mellem 600 og 900 kroner alt efter fiberleverandør.

Sidst, men ikke mindst, er der besparelser at hente hos Fastspeed. Her koster en 1.000 Mbit/s forbindelse via fiber eller coax 198 kroner per måned de første tre måneder. Til sammenligning ligger normalprisen på op til 369 kroner per måned – en besparelse på op til 513 kroner.

Se også: Priser på mobilt bredbånd

Du binder dig ofte i seks måneder

Langt de fleste bredbåndsudbydere – dog ikke Telenor og Kviknet – har seks måneders binding. Du kan derfor komme ud for, at det i praksis kun kan lade sig at skifte til en bredbåndsudbyder, der har intropris, én gang om året. Det afhænger helt af, hvornår internetudbyderne har intropriser, og hvornår en eventuel binding på dit eksisterende bredbånd udløber.

Køber du for eksempel bredbånd til intropris gældende fra dags dato, kan du altså risikere at være bundet til dette abonnement indtil midt juni. I forvejen (tjek opsigelsesvarsel i vilkårene) kan du dog sørge for at opsige dit abonnement ved udløb af bindingsperioden. I forvejen kan du ligeledes skifte til en ny udbyder, hvis du er faldet over et godt tilbud med intropris i eksempelvis seks måneder.

Man skal altså gerne være lidt fremadskuende, hvis man ønsker at maksimere besparelsen. Man kan dog også blot fortsætte med sit bredbåndsabonnement, efter introprisen er ophørt, og vente med at slå til, indtil der igen kommer et introtilbud hos en anden udbyder i løbet af et par måneder.

Uanset din strategi bør du altså uden problemer kunne komme til at spare mindst 1.000 kroner om året ved at skifte bredbåndsudbyder, mens der er intropriser. Er du heldig at kunne gå direkte fra ét introtilbud til et andet, kan der godt være tæt på det dobbelte at spare.

Læs også: Skal jeg vælge fiber, kabel-tv eller mobilt bredbånd?