Skal du vælge et mobilabonnement med 5G?

Mobilabonnementer med 5G er her og frister dig sikkert. Men hvad kan du egentlig med det, hvad kræver det og hvad koster det? Her guider vi dig til at vælge et mobilabonnement med eller uden 5G.

Skal du vælge et mobilabonnement med 5G?

Du skal nu tage stilling til endnu en ting, når du skal have nyt mobilabonnement. 5G er her og flere teleselskaber tilbyder det i nogle af deres mange mobilabonnementer. Måske har du netop overvejet at skifte til et mobilabonnement med 5G, eller måske ved du ikke helt hvad det “ekstra” er du får. Med denne guider hjælper vi dig til at vælge et mobilabonnement med 5G til eller fra.

Først og fremmest skal du vide hvad 5G er. Det ved du måske, så jeg skal gøre det ganske kort og forståeligt. 5G er femte generation af mobilnetværk og med sig bringer det en masse nye teknologier, som med tiden kan og vil ændre ting i samfundet. Som det er lige nu, så er det største nyhed højere hastighed og lavere forsinkelse på mobilnetværket. Lige nu tilbydes der 5G på TDCs netværk i en stor del af landet, mens Telia og Telenor har i dele af København og Aalborg og teleselskabet 3 i Roskilde og København. Der arbejdes hele tiden på at udvide dækningen af 5G og du kan på 5G-netværk.dk følge med i udviklingen.

Hvad kræver 5G?

Skal du kunne hoppe på 5G-netværket, så stiller det nogle forskellige krav. Først og fremmest skal du have en mobiltelefon med 5G. Men det kan ikke være hvilken som helst 5G-mobil, for du skal sikre dig, at det enkelte teleselskab understøtter 5G på netop den telefon. Her er et overblik over 5G-mobiler hos de danske teleselskaber.

Dernest skal du have et mobilabonnement med 5G og derudover være i nærheden af en 5G mast. Så 5G-telefon, 5G-abonnement og 5G-dækning og så er du i gang.

Se også: Test af 5G – så hurtigt er det

Skal du vælge mobilabonnement med 5G?

Med 5G får man altså højere hastighed, både download og upload, men hvad kan man bruge det til? Det kommer meget an på hvad du bruger din mobiltelefon til. Mange vil nok ikke kunne bruge 5G til meget lige nu, men downloader du ofte store filer, såsom spil eller bruger din mobiltelefon meget som hotspot, så kan et mobilabonnement med 5G sagtens give mening. I disse tider hvor mange arbejder hjemme og hvor det er muligt, så er en hurtig forbindelse klart at foretrække.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Priser på 5G-mobilabonnementer

Om du skal vælge et mobilabonnement med 5G kommer nemlig an på prisen og dit behov for mobildata. Teleselskaberne har nemlig grebet det forskelligt an, indtil videre. 5G er stadig et “work in progress”, altså noget der stadig arbejdes på og det er derfor ikke alle teleselskaber, der tillader sig at tage penge for det. Dog er det flere steder kun de største og dyreste abonnementer der inkluderer 5G. Med tiden vil dette helt sikkert ændre sig.

Så skal du lige nu have et mobilabonnement med 5G, så skal du dermed også have brug for masser af taletid og mobildata – ellers giver det økonomisk ingen mening.

Teleselskaber med 5G-mobilabonnementer

#1 Oister
Tilbyder 5G i alle abonnementer, med priser fra 49 kroner om måneden. Oister benytter 3’s netværk, der har 5G-master i København og Roskilde.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#2 3.dk
Tilbyder 5G i alle abonnementer, med priser fra 140 kroner om måneden. 3 benytter eget netværk, der har 5G-dækning i København og Roskilde.

Se aktuelle tilbud hos 3

#3 Telmore
Tilbyder 5G i alle deres abonnementer, der koster fra 149 kroner og op om måneden. Det koster 29 ekstra om måneden at få 5G. Telmore benytter TDC Nets netværk, der dækker 90 procent af Danmarks areal med 5G i dag.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

#4 CBB
Tilbyder 5G i deres dyreste mobilabonnement med fri data og fri tale til 179 kroner om måneden. CBB Mobil benytter Telenor og Telias fælles netværk, der har 5G-dækning i København, Aalborg

Se aktuelle tilbud hos CBB

#5 Yousee
Tilbyder 5G i to abonnementer, der koster fra 199 kroner om måneden. YouSee benytter TDC Nets netværk, der dækker 90 procent af Danmarks areal med 5G i dag.

Se aktuelle tilbud hos Yousee

#6 Telia
Tilbyder 5G i abonnementer, der koster fra 199 kroner om måneden. Telia benytter det fælles TT-netværk (Telia og Telenor) der har 5G i København og Aalborg.

Ingen aftale om trafik

#7 Telenor
Tilbyder 5G i abonnementer, der koster fra 200 kroner om måneden. Telenor benytter det fælles TT-netværk (Telia og Telenor) der har 5G i København og Aalborg.

Se aktuelle tilbud hos Telenor

Redaktionen har mere i sagen

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen fortsatte fortællingen. 28/12/2020 postede redaktionen en ny vinkel med artiklen; Mobilabonnement for under 100 kroner – de bedste til prisen – Historien bringes videre her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for seneste nyt i sagen..