Skærpet konkurrence på fiberbredbånd: Også i yderområder

Konkurrencen på fiberbredbånd skærpes for tiden og ikke kun i byområder - også tyndt befolkede områder kan regne med hurtigt internet.

Skærpet konkurrence på fiberbredbånd: Også i yderområder

Norlys har indtil nu fokuseret på at levere fibernet til selskabets egne andelshavere, men nu går koncernen ind i fiberkampen på nye markeder.

Fiberbredbånd til 200.000 nye adresser i Danmark

Det betyder, at de vil levere fiberbredbånd til flere bynære områder i Jylland, på Fyn og Sjælland.  Norslys vil nemlig ikke kun tilbyde fibernet til andelshaverne, men også til knap 200.000 adresser uden for andelshavernes områder inden udgangen af 2023.

I dag har Norlys sikret over 85 procent af sine andelshavere med fibernet, hvilket svarer til over 625.000 danskere. Med åbningen af det fulde Norlys fibernet har andelshaverne nu mulighed for selv at vælge udbyder, og det betyder flere valgmuligheder og større konkurrence på markedet.

Se også: Billig internet til sommerhuset

Vil øge konkurrencen

“Vi har en ambitiøs vækstplan om at grave fiber til omtrent 200.000 husstande uden for vores ejergeografi inden udgangen af 2023. Det vil betyde højere hastigheder til kunderne, mere konkurrence og bidrage til et Danmark, der fortsat er foregangsland, når det gælder digitalisering”, siger Jesper Barslund, COO i Norlys og bestyrelsesformand for Norlys Tele, som omfatter Norlys’ fiberforretning.

Nærmere bestemt er der i første omgang tale om områder på Sjælland, hvor Norlys allerede er i gang med at grave fiber til de første 20.000 kunder, der kan få glæde af det åbne fibernet. Det betyder adgang til et stort antal udbydere af tv- og bredbåndsprodukter.

Se også: Billig fibernet

Også fiberbredbånd i tyndt befolkede områder

Torben Poulsen, adm. direktør i Norlys Tele, forklarer, at de videre har en ambition om at sikre højhastighedsinternet til alle deres andelshavere inden udgangen af 2023.

“Det forpligter os til at levere højhastighedsbredbånd til adresser på landet og i landsbyer, som kan være meget dyre at etablere. Derfor har vi identificeret nye investeringsområder uden for de områder, andelshaverne bor. Det skal være med til at skabe bedre balance i investeringerne i udrulningen til de andelshavere, der bor i mindre befolkede områder”.

Forleden kunne Telenor oplyse, at de udvider sit fiberområde i samarbejde med Onefiber. Det betyder, at Telenor får yderligere 100.000 adresser at kunne levere fiberbredbånd til de næste år, også til dem, der bor i tyndtbefolkede områder, som andre leverandører ikke har fokus på.

Der er altså kommet skærpet konkurrence på bredbånd med ekstremt høje hastigheder i tyndt befolkede områder, hvilket nok skal vække glæde hos mange.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Sidste nyt om Bredbånd

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen kunne ikke lade sagen ligge. 14/7/2021 havde redaktionen fokus på en artikel der belyste emnet Bredbånd til en familie med store børn – bedste abonnementerKlik her for artiklen.. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.