SIM-kort til IoT-produkter – her er de billigste abonnementer

Nogle IoT-produkter har plads til et SIM-kort, så de kan kommunikere via apps og SMS'er. Find de billigste IoT-SIM-kort her.

SIM-kort til IoT-produkter – her er de billigste abonnementer

IoT-bølgen har ramt danskerne, men der er ikke mange teleselskaber at vælge mellem, hvis du har brug for et billigt SIM-kort til at koble din tyverialarm, varmepumpe eller GPS-tracker på nettet.

Man kan selvfølgelig altid købe et almindeligt SIM-kort til et mobilabonnement, men det er både en dyr og ikke alt for praktisk løsning. Heldigvis findes der nogle få, men gode muligheder for at købe billige SIM-kort dedikeret til at sidde i IoT-enheder.

Måske har du en tyverialarm uden for hjemmets Wi-Fi-område, som du gerne vil have til at sende SMS-beskeder eller notifikationer i en app, når der foregår noget mistænkeligt. Eller måske har varmepumpen ikke Wi-Fi, men kan i stedet kobles på nettet med et SIM-kort. Eller også har du måske udstyret hunden med et halsbånd med indbygget GPS-tracker, så du altid kan finde den. Mulighederne er mange – men det samme kan ikke helt siges om udbuddet af SIM-kort til IoT-enheder.

Læs også: Hvilke mobilabonnementer er bedst til prisen?

Ikke mange IoT-simkort til private på markedet

Flere teleselskaber tilbyder IoT-SIM-kort til virksomheder, men private kunder har ikke nær så gode muligheder for at finde billige SIM-kort, som giver smart-produkter adgang til at kommunikere online.

Greentel og YouSee er blandt de etablerede teleselskaber, som lader dig købe SIM-kort til internetforbundne produkter til hjemmet. Dertil findes der en række virksomheder, som har specialiseret sig i at sælge billige SIM-kort til IoT-produkter.

Fælles for dem alle er, at de IoT-abonnementerne adskiller sig en hel del fra traditionelle mobilabonnementer. De fleste mobilabonnementer har efterhånden flere gigabyte mobildata og mange timers tale til rådighed – eller måske endda fri tale og fri data.

SIM-kort til IoT-produkter har dog sjældent brug for mange timers tale og data, medmindre der er tale om et videokamera. GPS-trackere, varmepumper, alarmer og andre IoT-enheder har som regel kun brug for at sende ganske små datapakker med informationer til en app eller tjeneste. Derfor indeholder abonnementer typisk kun 30-500 megabyte data og, et begrænset antal SMS’er og et vist antal minutter tale.

Nogle abonnementer indeholder også kun nogle af delene for at kunne skrue prisen yderligere ned. SIM-kortene virker typisk på 2G, 3G og 4G, og så virker de ofte i hele EU eller endda i hele verden, som det er tilfældet med YouSees SIM-kort. Udlandstakster kan dog i sidstnævnte tilfælde forekomme.

Har du en alarm, som du vil modtage SMS-underretninger fra, vil de fleste abonnementer af denne slags koste dig omkring 250-300 kroner om måneden. Men nogle IoT-abonnementer er bestemt bedre end andre.

Find de bedste priser på billige SIM-kort til IoT-produkter nedenfor.

Læs også: Guide til køb af de bedste trådløse sikkerhedskameraer

Disse IoT-simkort er bedst til prisen

#1 Greentel
SIM-kort til alarm
Indeholder: 5.000 SMS’er om måneden
Virker på 2G, 3G og 4G i EU
Pris per måned: 19 kroner om måneden
Se aktuelle priser hos Greentel

#2 Greentel
IoT-SIM-kort til alarm
Indeholder: 5.000 SMS’er, 10 minutters taletid og 30 MB data om måneden
Virker på 2G, 3G og 4G i EU
Pris per måned: 300 kroner om året
Se aktuelle priser hos Greentel

#3 YouSee
Smart-sim til IoT-produkter
Indeholder: 40 MB data, 200 SMS og 3 minutter tale
Virker på 2G, 3G og 4G i hele verden (andre takster gælder)
Pris per måned: 29 kroner om måneden
Se aktuelle priser hos YouSee

#4 nemSIM
IoT-simkort
500 MB data (fri data ved 64 Kbit/s), 10 minutter tale og 1.000 SMS’er
Virker på 2G, 3G og 4G i hele EU
Pris per måned: 35 kroner om måneden

#5 nemSIM
IoT-simkort
Indeholder: 50 MB data og 50 SMS’er
Virker på 2G, 3G og 4G i hele EU
Pris per måned: 20 kroner om måneden

#6 SIM Supply
IoT-simkort
Indeholder: 60 sekunder tale og 100 SMS’er
Virker på 2G i Danmark
Pris per måned: 22,5 kroner om måneden

#7 SIM Supply
IoT-simkort
Indeholder: 50 MB data, 60 sekunder tale og 100 SMS’er
Virker på 2G i Danmark
Pris per måned: 45 kroner om måneden

Sidste opdatering af historien

Historien har udviklet sig. Siden vi publicerede artiklen er der kommet mere til historien. Steen Jørgensen fortsatte historien. 3/12/2020 kom den efterfølgende historie med nyheden om Hvorfor har YouSee, Telenor, Telia, 3 dyre abonnementer? – Du læser den her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .