Se hvordan Telia og Telenor dækker, hvor du bor

Telia og Telenor, TT-netværket, benyttes at mange teleudbydere. Her kan du se hvordan kunderne oplever, at Telia og Telenors netværk dækker.

Se hvordan Telia og Telenor dækker, hvor du bor

Det er ikke alle der er klar over det, men siden 2012 har Telia og Telenor delt mobilnetværk. Dette kaldes i daglig tale TT-netværket. Køber du et mobilabonnement hos Telia, så benytter du faktisk også mobilmaster fra Telenor, som de to teleselskaber sammenlagt ejer over 4.000 af i Danmark. På Telia og Telenors netværk finder vi en lang række teleudbydere, hvor flere af dem er lavprisselskaber. Har du øje på et mobilabonnement på Telia og Telenors netværk, så husk at tjekke dækningen først. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan Telia og Telenor dækker i Danmark. Og du kan endda få et indtryk af mobildækningen hvor du bor, udfra kundernes erfaring med TT-netværket.

Blandt teleselskaberne som benytter Telia og Telenors mobilnetværk er Duka, Greentel, Gladmobil, CBB, OK Mobil og GreenSpeak.

Der kan være mange gode grunde til, at man vælger at skifte teleselskab og mobilabonnement, men som oftest frister billigere priser og mere indhold af mobildata og taletid. Men det kan også være, at man ikke er tilfreds med mobildækningen, på det netværk man allerede er på. Og kigger man på teleselskabernes dækningskort, så får man sjældent et retvisende billede. Her tages der nemlig ikke højde for forhindringer på mobilsignalets vej og heller ej kundernes egne erfaringer. Og inden man kaster sig hovedkuls ud i, at skifte til et nyt teleselskab, så skal man selvfølgelig undersøge hvordan dækning er, hvor man bor. Der er ikke meget at bruge masser af taletid og data til, hvis dækningen er mangelfuld.

I denne omgang skal vi altså kigge nærmere på, hvordan Telia og Telenor dækker. Vi har allerede set på dækning hos TDC og dækning hos 3. Her benytter vi ikke Telia og Telenors eget dækningskort, hvor det påstås, at de dækker op til 99,6 procent af Danmark.

Se også: Sammenlign abonnementer på Telia og Telenors netværk

Sådan dækker Telia og Telenor i Danmark

Der er mange faktorer der spiller ind, når det kommer til mobildækning i lokalområder. Teleselskabernes dækningskort ser altid imponerende ud, men nogle steder der der stadig langt mellem mobilmasterne, og dette resulterer ofte i et svagt mobilsignal.

Der kan også være forhindringer på mobilsignalets vej, som har stor betydning for styrken. Alt fra en bygning til et overbelastet mobilnet. Moderne isolerede huse og betonbygninger, isolerede solafvisende vinduer, bakker i landskabet sætter alt sammen en dæmper på mobilsignalet.

Derfor har vi udviklet et værktøj, som giver et mere retvisende billede af, hvordan Telia og Telenor dækker. Her trækkes der på erfaringer, som brugere har haft på netværket fra deres lokalområde. Og man kan roligt sige, at det giver et noget anderledes billede af mobildækningen, end Telia og Telenors eget dækningskort.

Her kan du se hvordan brugere af Telenor og Telias netværk oplever dækningen:

Meget høj andel af utilfredse kunder i postnumre er markeret med rød. Andelen af utilfredse og tilfredse kunder er lige store i postnumre markeret med gul. Meget høj andel af tilfredse kunder i postnumre er markeret med grøn. Grå postnumre indikerer, at vi har for få data til at kunne give et retvisende billede af borgernes tilfredshed med mobildækningen og teleselskabernes netværk.

På kortet kan man se, at der både i Jylland samt på Fyn og Sjælland opleves mobilhuller dækningen på TT-netværket. Bor du i et af de områder, hvor der er markeret med rødt, så oplevere brugere en meget mangelfuld dækning. I de gule områder opleves dækningen mere blandet, mens der i grønne områder opleves god dækning.

En let måde at tjekke dækningen i dit lokalområde er med nedenstående værktøj. Her indtaster du postnummer og får en vurdering af Danmarks mobilnetværk fra 0 til 10.

Se også: Undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning & kundetilfredshed

Vær med til at oplyse om mobildækning

Ved at deltage i vores undersøgelse om mobildækning og kundetilfredshed, så er du med til at give et mere retvisende billede af mobildækningen i Danmark. Indtil videre har 11.724 deltaget, og jo flere der er med, desto bedre et værktøj bliver det for danskere på jagt efter god mobildækning.

Du deltager i undersøgelsen ved at bruge ét minut på at svare på fire spørgsmål (Uden behov for at udfylde persondata).

Dine svar er anonymiseret. For at deltage i undersøgelsen skal du imidlertid acceptere cookies. For at undgå manipulation af undersøgelsen accepterer vi maksimalt én besvarelse i kvartalet fra samme cookie.

Se også: Nyheder om mobildækning i Danmark

Seneste nyt

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. Allerede d. 3/2/2021 publicerede vi en opfølgning med en artikel med temaet Sådan er dækning hos teleselskabet 3 i Danmark – Historien kan læses her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..