Hvor god dækning har mobilnetværket hos TDC?

Overvejer du at skifte til et teleselskab, som benytter TDCs netværk? Her får du et overblik over hvor der opleves god dækning hos TDC og hvor der ikke gør.

Hvor god dækning har mobilnetværket hos TDC?

Når det kommer til valget af mobilabonnement, så har vi det med at have fokus på pris og indhold. Men hvad der faktisk er vigtigst af alt er, at have en god mobildækning, så vi kan bruge og få en god oplevelse med al den mobildata og taletid, der følger med mobilabonnementet. Overvejer du et teleselskab, som bruger TDCs netværk, så tjek erfaringer med dækningen i dit område først. Her er et overblik over, hvor TDC har god dækning og hvor den ofte er mangelfuld.

Mobildækningen i Danmark er generelt blevet meget bedre. Men det betyder ikke, at man ikke kan løbe ind i problemer med mobilhuller, hvor opkald og datahastighed er tæt på ubrugeligt. Derfor er det vigtigt, at du inden du vælger et teleselskab tjekker hvilket netværk de benytter og hvor god dækningen er, der hvor du oftest benytter din mobiltelefon.

Kigger man på teleselskabernes egne tal og dækningskort, så fortæller de sjældent hele sandheden. Her bliver der nemlig kun vurderet efter den generelle dækning, hvor der ikke tages højde for kundernes oplevelser. Ifølge eget dækningskort, så opnår TDC en dækning på hele 99,6 procent af Danmark med 4G. Og kigger vi på 5G, så påstås de her at dække 90 procent af landet. Men lokalt kan der være store forskelle, og faktisk kan der være forskel på, om du bor i stuen eller fjerde sal.

Og der er stor chance for, at det mobilabonnement du har i sigte, er på TDCs netværk. For ud over Yousee, så benytter også Telmore, Hallo, Velkommen og flere teleselskaber TDCs netværk. Heldigvis er der gode råd for, hvordan du kan tjekke dækningen i dit lokalområde.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer på TDCs netværk

Gode råd til god mobildækning

Skal vi have et mere realitisk billede af teleselskabernes dækning, så skal vi have kundernes erfaringer med ind i billedet. Et godt og klassisk råd er, at banke på hos naboen og spørge bekendte i området om, hvordan de oplever mobildækningen og deres erfaringer. Det giver dog ofte mening at spørge lidt flere til råds, så man får et bedre billede af mobildækningen. Derfor har vi udviklet vores eget dækningskort, som er baseret på danskernes tilfredshed med mobildækningen hos deres teleselskab. Og sammenligner man dette kort med TDCs eget, så ser det noget anderledes ud. Her er nemlig flere områder, som er markeret med rød, hvilket betyder en meget høj andel af utilfredse kunder i postnummeret.

Her kan du se dækningskortet for TDCs 4G:

Meget høj andel af utilfredse kunder i postnumre, der er markeret med rød. Andelen af utilfredse og tilfredse kunder er lige store i postnumre markeret med gul. Meget høj andel af tilfredse kunder i postnumre er markeret med grøn. Grå postnumre indikerer, at vi har for få data til at kunne give et retvisende billede af borgernes tilfredshed med mobildækningen og teleselskabernes netværk.

Bor du i et af de områder, hvor dækning hos TDC er markeret med rød, så skal du nok overveje en anden udbyder. I de gule områder opleves dækningen mere blandet. Her kan man med fordel købe et mobilabonnement på internettet, hvorved man opnår 14 dages fuld returret, skulle dækningen vise sig at være dårlig. En let måde at tjekke dækningen i dit lokalområde er med nedenstående værktøj. Her indtaster du postnummer og får en vurdering af Danmarks mobilnetværk fra 0 til 10.

Hjælp os med at hjælpe andre

Som det ser ud lige nu, så har 10.778 danskere har allerede deltaget i undersøgelsen om mobildækning. Jo flere der deltager, desto flere områder bliver dækket ind og desto mere præcise bliver vurderinger om mobildækningen i områderne.

Du deltager i undersøgelsen ved at bruge ét minut på at svare på fire spørgsmål (og du slipper helt for at udfylde persondata). Ved at deltage kan du til gengæld se dækningskort over, hvilke mobilselskaber der har den dårligste og bedste mobildækning, hvor du bor. Det hjælper ikke kun dig, men også andre.

Dine svar er anonymiseret. For at deltage i undersøgelsen skal du imidlertid acceptere cookies. For at undgå manipulation af undersøgelsen accepterer vi maksimalt én besvarelse i kvartalet fra samme cookie.

Se også: Nyheder om mobildækning i Danmark

 

Fortsættelse følger

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fulgte op på historien. 25/1/2021 publicerede redaktionen en artikel omkring emnet Guide: Undgå dårlig samtalelyd og langsomt mobilnet – Læs den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om temaet..