Sådan virker mobilt bredbånd – kom godt i gang

Hvordan fungerer mobilt bredbånd egentlig? Her hjælper vi dig i gang med det mobile bredbånd og giver dig essentielle tips til opsætningen.

Sådan virker mobilt bredbånd – kom godt i gang

Med mulighed for billigere priser og andre fordele er mobilt bredbånd et bedre valg for mange danskere, men hvordan fungerer det egentlig? I denne guide gennemgår vi opsætningen af mobilt bredbånd, så du let kommer på nettet, og giver samtidig gode tips med på vejen.

Se også: Guides til bredbånd

Opsætning af mobilt bredbånd – så let er det

Har du før bestilt kablet bredbånd, ved du sikkert hvor besværligt det kan være. Mobilt bredbånd er meget anderledes end kablet bredbånd, da det benytter mobilnetværk til at skabe forbindelse til internettet, ligesom en mobiltelefon. Signalet indhentes af en router, enten med 4G eller 5G, der på smart vis laver det om til Wi-Fi til dit hjem.

Inden du tegner et abonnement på mobilt bredbånd er det en fordel, hvis du kender lidt til dit behov. Er i mange i husstanden med mange enheder der streamer, skal i sandsynligvis have et abonnement med fri data (1.000 GB til ubegrænset). Er i kun én eller to i husstanden med et lille forbrug, kan i nok nøjes med et billigere abonneement med mindre data inkluderet.

Når man bestiller et abonnement til mobilt bredbånd er der ofte en 4G- eller 5G-router inkluderet. Er der ikke, skal du selv finde et router til mobilt bredbånd, som ikke behøver koste ret meget.

Når du har simkort og router er du klar til at komme i gang. Du sætter blot simkortet (4G-routere bruger typisk mikro simkort, hvor nyere 5G-routere bruger nano simkort) i routeren og sætter dens stik i stikkontakten. Efter en kort opstart er der internetforbindelse og routeren er klar til brug. Nu skal du tilslutte dine enheder til Wi-Fi-netværket.

Login til Wi-Fi-netværk står oplyst på routerens label. Vi anbefaler, at man i routeren indstillinger ændrer kodeordet til Wi-Fi-netværket.

Gode tips til mobilt bredbånd

Inden du kaster dig over mobilt bredbånd, har vi en række gode råd. Først og fremmest skal du sikre dig, at udbyderen har god mobildækning hvor det mobile bredbånd skal bruges. Tjek derfor teleselskabets dækningskort, hvor du kan se den forventede hastighed på 4G og 5G i området. Det er vigtigt for den generelle oplevelse og hastighed på dit mobile bredbånd, at dækningen er god.

Derudover er en god placering af routeren essentiel. Den optimale placering er der, hvor den har bedst forbindelse til mobilnettet (kig på signalindikatorerne på forsiden af routeren, som normalt er mellem 0 og 5 streger) samt når Wi-Fi-signalet når rundt i hele hjemmet uden problemer. Tjek med hastighedstest på forskellige placeringer.

Gem ikke routeren væk. Det gør dens betingelser for at levere hurtigt internet til jer meget dårligere.

Se også: Laveste priser på mobilt bredbånd, januar 2023

Laveste priser på mobilt bredbånd til hjemmet

Oister

2.000 GB data (inkl. 4G-router)
Pris per måned: 229 kroner (189 kroner per måned de første seks måneder)
Pris på 4G-router: 0 kroner

Se aktuelle priser og tilbud hos OiSTER

Duka

1.000 GB data
Pris per måned: 229 kroner

Se aktuelle priser og tilbud hos dukaTALE

Greentel

1.000 GB data
Pris per måned: 279 kroner

Se aktuelle priser og tilbud hos Greentel

CBB Mobil

1.000 GB data (inkl. 4G-router)
Pris per måned: 229 kroner
Pris på 4G-router: 0 kroner

Se aktuelle priser og tilbud hos CBB Mobil

Call me

1.000 GB data
Pris per måned: 229 kroner
4G-router kan tilkøbes for 799 kroner (499 for eksisterende kunder).

Se aktuelle priser og tilbud hos Call me