Hvilken router skal jeg vælge? Find din nye router her

Få hjælp til at finde den bedste router til hjemmet, uanset om det er en almindelig router, mesh-router, 4G-router eller 5G-router. Vi har samlet alle de bedste routere i alle prisklasser.

Hvilken router skal jeg vælge? Find din nye router her

Der findes rigtigt mange forskellige routere at vælge mellem. Faktisk er der langt over 1.000 forskellige modeller på det danske marked, så hvilken skal man vælge? Det kan du få hjælp til at finde ud af her.

Se også: Hvilken router er hurtigst, sikrest og bedst til prisen?

Hvilke slags routere findes der?

Der findes også mange forskellige slags routere, men der er i grove træk kun to forskellige typer, som er relevante for den gennemsnitlige dansker at kende til:

  • Den helt almindelige router, som omdanner en kablet internetforbindelse (fiber, kabel-tv/coax eller telefonstik/DSL) til LAN via ethernet-kabel og/eller Wi-Fi
  • 4G- eller 5G-router, som danner et trådløst netværkssignal fra et teleselskabs mobilantenner til LAN via ethernet-kabel og/eller Wi-Fi

Hvilken type af router du har brug for, afhænger af, hvilken internetløsning du allerede har i hjemmet eller planlægger at anskaffe dig. Hvis du kan få en høj hastighed til en god pris via eksempelvis fibernet eller kabel-tv, giver det naturligvis kun mening at kigge efter en klassisk trådløs router.

Bor du omvendt på en adresse, hvor du får den bedste internetløsning via 4G eller 5G fra et teleselskab, er det en 4G- eller 5G-router, der er interessant for dig.

På den offentlige hjemmeside tjekditnet.dk kan du undersøge, hvilke teknologier og hastigheder der er tilgængelige på din adresse. Overvejer du 4G- eller 5G-internet, kan du på Telepristjeks dækningskort se, hvor god dækning danskerne oplever på de fire mobilnet i samtlige danske kommuner.

Se også: Danskernes tilfredshed med teleselskabernes dækning 

Se hvilken router du skal vælge

Inden vi kigger på specifikke routere til forskellige behov bør du først sikre dig, at du rent faktisk har brug for en ny router. Uanset om du køber kablet bredbånd via fiber, kabel-tv eller telefonstik, eller om du køber mobilt bredbånd via 4G eller 5G, stiller stort set alle internetudbydere/teleselskaber en gratis eller meget billig router til rådighed.

Denne router vil i mange tilfælde dække de flestes behov, men måske ønsker du en router med bedre Wi-Fi-dækning, flere indstillingsmuligheder eller understøttelse af højere hastigheder. Der er rigtig mange gode grunde til at købe sin egen router.

Hvis du vil opgradere internetrouteren i hjemmet til en bedre, hvilken skal du så vælge? Se med herunder:

Den bedste almindelige router

Almindelige routere findes i et enormt udvalg. Der er både helt klassiske routere med LAN-porte og Wi-Fi, og så er der mesh-routere, som breder Wi-Fi-signalet ud i hele hjemmet. De varierer alle enormt i understøttelse af datahastigheder, frekvensbånd, antennekvalitet, sikkerhedsfunktioner og antal porte.

Herunder kan du se fem gode trådløse routere:

Den bedste 4G-router

4G-routere har eksisteret i mange år og er også utrolig billige. De giver ikke nær så høje hastigheder som routere, der understøtter både 4G og 5G, men hvis du har et abonnement kun med 4G, er der naturligvis ingen grund til at købe en af de noget dyrere 5G-routere.

Herunder kan du se fem gode 4G-routere:

Den bedste 5G-router

Markedet for 5G-routere er ikke nær så stort som for 4G-routere, men der er stadig nogle gode modeller. Selv hvis du endnu ikke har et 5G-bredbåndsabonnement, men kun 4G, bør du stadig overveje en 5G-router. En 5G-router understøtter nemlig også 4G og vil formentlig også give bedre 4G-dækning end mange 4G-routere, fordi 5G-routere bruger nyere og bedre teknologi.

Herunder kan du se fem gode 5G-routere: