Bredbånd via telefonstik – hastighed og billigste pris

Bredbånd via telefonstikket kan de fleste få i Danmark, men hvad med hastighed og pris? Her er hvad du skal vide om internet via telefonstikket.

Bredbånd via telefonstik – hastighed og billigste pris

Der er efterhånden mange måder at få internet i hjemmet på i Danmark. Bredbånd via telefonstikket er stadig en af de mest udbredte, men ikke altid her man får højeste hastighed og den billigste pris.

Når der skal vælges internet til hjemmet, så står man ofte med en række valgmuligheder; mobilt bredbånd, fiber, bredbånd via kabel-tv og bredbånd via telefonstikket. Når man vælger bredbånd via telefonstikket, så gør man som mange danskere gør. Det er nemlig stadig en af de mest udbredte måder, at få internet i hjemmet på. Grunden til dette er, at det udelukkende kræver, at man har en fungerende telefonlinje i husstanden, hvilket de fleste har.

Bredbånd via telefonstikket kaldes også DSL og ADSL, som står for Digital Subscriber Line. Det er en gennemafprøvet teknologi, som omdanner dit telefonkabel til en digital bredbåndsforbindelse. Det er en ældre teknologi, hvorfor der er ikke kan fås de hurtigste hastigheder og der kan også opleves ustabilitet oftere end på mere moderne opkoblinger. Men for mange er det stadig den eneste mulighed.

Læs også: Bredbånds-test: Er dit internet ikke så hurtigt som lovet?

Bredbånd via telefonstikket – her er de billigste

Herunder lister vi de bedste og billigste bredbåndsudbydere af bredbånd via telefonstikket.

#1 Kviknet
Pris: fra 219 kroner
Hastighed på 2-100 Mbit/s
Tjek om du kan få bredbånd via telefonstik hos Kviknet

#2 Yousee
Pris: fra 229 kroner
Hastighed på 2-150 Mbit/s
Tjek om du kan få bredbånd via telefonstik hos Yousee

#3 Telenor
Pris: fra 249 kroner
Hastighed på 2-100 Mbit/s
Tjek om du kan få bredbånd via telefonstik hos Telenor

#4 Boxer
Pris: fra 249 kroner
Hastighed på 2-100 Mbit/s
Tjek om du kan få bredbånd via telefonstik hos Boxer

#5 Hiper
Pris: fra 249 kroner
Hastighed på 2-100 Mbit/s
Tjek om du kan få bredbånd via telefonstik hos Hiper

#6 DanskNet
Pris: fra 249 kroner
Hastighed på 2-100 Mbit/s
Tjek om du kan få bredbånd via telefonstik hos DanskNet

#7 Telia
Pris: fra 259 kroner
Hastighed på 2-100 Mbit/s
Se abonnementer fra Telia

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Fordele og ulemper

Når det kommer til bredbånd og internet i hjemmet, så er det noget vi alle har brug for. I større grad end tidligere, er der også brug for højere hastigheder. Der vælger mange af benytte fiber og kabel-tv, når der skal indkøbes bredbånd.

Fordelen ved bredbånd via telefonstikket er, at det er tilgængeligt for næsten alle. Så længe man har en fungerende telefonlinje, så kan man også få bredbånd via telefonstikket.

Men generelt, så bør dette også være en nødløsning, hvis der ikke er andre muligheder. Hvis du derimod kan få enten fiber, bredbånd via kabel-tv eller mobilt bredbånd, så skal du vælge det. For mange, hvor telefonstikket er den eneste kablede løsning, så bør man overveje mobilt bredbånd, som ofte kan levere højere hastigheder til billigere penge.

Se også: Find priser på bredbånd