Huawei P9 vs P9 Lite – hvilken af de to nye skal man købe?

Der er ikke store forskelle på Huawei P9 og Huawei P9 Lite rent spec-mæssigt. Prismæssigt er der omkring 1.800 kroner til forskel. Så hvilken skal man købe?

Huawei P9 vs P9 Lite – hvilken af de to nye skal man købe?

Huawei P9 og P9 Lite ligner virkelig meget hinanden, når man tager dem i brug, men der er omkring 1.800 kroner til forskel i pris. Så hvilken af de to bør man gå efter? Vi guider og vejleder her til det bedste køb.

Huawei har virkelig fået fat i de danske købere med voldsomt store væksttal og selskabet forventer at vokse eksplosivt de kommende år i Danmark og sådan set også på globalt plan. Lige nu spiller de med musklerne med tre mobiltelefoner, P9, Lite-versionen og Plus-versionen.

P9 Plus er endnu ikke kommet til Danmark, men P9 har været til salg herhjemme et par måneder nu og P9 Lite er netop sluppet løs i de danske telebutikker.

En væsentlig grund til Huaweis succes er den gode kombination af mobiltelefoner med virkelig gode specifikationer med en forholdsmæssig lav pris.

Både P9 og P9 Lite er eksempler på mobiltelefoner med virkelig gode funktioner og en skarp pris – til gengæld kan det umiddelbart være svært at mærke forskel på de to, når man tager dem i brug.

Se også: Sammenlign de bedste mobiltelefoner

Design

P9 Lite er ejendommeligt nok faktisk en anelse større og tungere end P9. P9 måler 145 x 70,9 x 7 millimeter og vejer 144 gram, mens Lite-versionen måler 146,8 x 72,6 x 7,5 og vejer 147 gram. Forskellene er naturligvis små, men jeg havde nok forventet, at Lite-udgaven var den mindre og lettere af de to.

Set forfra ligner de rigtig meget hinanden, men i bunden af telefonen og på bagsiden ser man designforskelle.

huawei p9 vs p9 lite

Brugeroplevelse

Langt hen ad vejen – og jeg mener virkelig langt hen ad vejen, så er brugeroplevelsen på de to mobiler identisk. Brugerfladen i begge modeller opleves lige hurtig, selv om P9 på papiret er lidt hurtigere. I praksis mærker jeg ingen forskel og tunge spil kører rigtig fint på begge to.

Der er lidt mere hukommelse i P9 med 32 GB mod 16 GB i Lite, men begge har plads til hukommelseskort op til 128 GB.

Skærmen i begge modeller er på 5,2 tommer med fuld HD-opløsning og jeg oplever ingen forskel på skærmene: Begge er flot skarpe med fine farver og kan sagtens bruges udendørs i sollys.

3.000 mAh – så kraftfuldt er batteriet i begge modeller. Det er overraskende, at den er på 3.000 mAh i Lite-versionen. 2.500-2.600 mAh havde også været rigtig fint for en mobil i den prisklasse. Begge har flot lang batteritid – også fint med batteri sidst på dagen.

Se også: De bedste mobilabonnementer til de bedste mobiler

 

Den vigtigste forskel mellem P9 og P9 Lite

Derimod er der ret stor forskel på kameraet i P9 og P9 Lite med førstnævnte som den klare vinder. Billeder skudt ved højlys dag klarer begge fint, men så snart lysforholdene ikke er optimale, kæmper P9 Lite med støj på billederne.

P9 har kamera udviklet sammen med Leica, den legendariske kameraproducent og det mærker man. P9 er ikke den bedste kameramobil på markedet, men den er i hvert fald betydeligt bedre end P9 Lite.

huawei p9 vs p9 lite

Og prisen til forskel

Hvor P9 klart vinder på kameraet, så har Lite en betydeligt lavere mindstepris. Forskellen på de to modeller fra Huawei er på 1.800 kroner. Den eneste reelle forskel på de to er kameraet.

Forskellen er stor på det område, så man må gøre op med sig selv, hvorvidt man kan leve med den forskel eller om man vil hoste om med små 2.000 kroner for at få et bedre kamera.

Personligt vil jeg gerne have en mobil med ordentlig kamera, da jeg lige som de fleste andre altid har mobilen med mig og faktisk sjældent tager billeder med et “rigtigt” kamera. På den anden side er 1.800 kroner også en rigtig fin besparelse.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Huawei P9

+ Brugervenlig (10/10)
+ Batterilevetid (9/10)
+ Hurtig på nettet (9/10)
+ Hastighed i brugerflade (9/10)
+ Kamera (9/10)

Se også: Test & bedømmelse af Huawei P9

Bedste mindste pris 3.959 kroner ved teleselskabet Call me

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei

 

Huawei P9 Lite

+ Brugervenlig (10/10)
+ Batterilevetid (9/10)
+ Hurtig på nettet (9/10)
+ Hastighed i brugerflade (8/10)
+ Kamera (7/10)

Se også: Test & bedømmelse af Huawei P9 Lite

Bedste mindste pris 2.159 kroner ved teleselskabet Call me

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei