Ny mobiltelefon? Sådan gør du med den gamle

Trænger din gamle mobiltelefon til at blive udskiftet? Læs her hvordan du sælger, sletter indhold og hvad du ellers kan gøre med en gammel mobil.

Ny mobiltelefon? Sådan gør du med den gamle

Skal den gamle, ridsede og udslidte mobiltelefon byttes ud med en ny og skinnende model? Den gamle mobiltelefon sal ikke bare gemmes væk i skuffen.

Læs her hvordan du sælger eller ombytter den til en ny model, nulstiller den sikkert og sletter indhold på den samt får tips til hvad du ellers kan bruge en gammel mobiltelefon til.

Se også: De bedste kameramobiler

Sælg mobilen privat eller byt til en ny

For nogle kan dette virke som et underligt råd at give. Selvfølgelig skal den gamle mobiltelefon da sælges? Men hos rigtig mange ender den gamle mobiltelefon i skuffen. For miljøets og din pengepungs skyld bør du sælge den privat. Det er ikke så svært, annoncen er hurtigt oprettet og du kan garanteret få mere end du forventer for den. Er du ikke tryg ved at sælge din gamle mobiltelefon privat, kan du i stedet vælge teleselskabernes “byt-til-nyt”-løsninger.

Flere teleselskaber tilbyder, da man kan indlevere en gammel mobiltelefon og få rabat på en ny mobiltelefon med et mobilabonnement. YouSee, Telenor, 3 og Telia har byt til nyt-ordninger og der er stor forskel på hvor meget de giver for din gamle mobiltelefon.

YouSee og Telenors ordninger er dog ikke nær så fleksible som dem 3 og Telia tilbyder. Her får du ganske enkelt blot vurderet enhver telefon, som ikke nødvendigvis er købt gennem dem, hvilket giver en rabat på købet af nye telefoner. Har en mobil, der egner sig til at blive afleveret, er 3 og Telias byt til nyt-tjenester bedst.

Se også: Abonnementer med rabat på telefoner

Husk at sikkerhedskopiere og nulstille

Inden du sælger din gamle mobiltelefon, skal du huske at sikkerhedskopiere og fabriksnulstille. Det er ganske simpelt, men man skal være sikker på, at det er gjort ordentligt. Ellers kan man komme til at sælge en mobiltelefon, hvor der stadig ligger privat indhold på.

På de fleste Android-telefoner skal man gå til “Indstillinger”, “System” og “Nulstil Valg”. Under “Nulstil Valg” skal man vælge “Ryd alle data (fabriksnulstilling)”. På nogle Android-telefoner kan det være anderledes, men man kan blot søge efter “nulstil” i mobilens indstillinger og man kommer direkte dertil.

På iPhones skal man gå til “Indstillinger”, “Generelt” og “Slet alt indhold og alle indstillinger”.

Herefter nulstilles mobiltelefonen, så den bliver som da du først pakkede den op. Væk er alle dine indstillinger og personlige data, og den er dermed klar til at blive solgt videre.

Andet man kan bruge en gammel mobil til

Har du ikke lyst til hverken at sælge eller bytte din gamle mobiltelefon væk, kan du stadig få gavn af den. En gammel mobiltelefon kan få nyt liv ved at blive brugt til forskellige ting.

Den kan blandt andet bruges som:

  • Hotspot: En lille Wi-Fi i sommerhuset, i bilen eller et andet sted. Husk et billigt mobilabonnement.
  • Sikkerhedskamera: Man kan hente apps, der omdanner mobilen til et sikkerhedskamera.
  • Videoopkald. Hav den stået klar til videoopkald og online møder.
  • Smart home: Brug til som smart home-hub til at styre smarte enheder i hjemmet.
  • Lad børnene bruge den til spil og underholdning.
  • Alarmklokke: Den kan stå på natbordet og bruges som alarm og/eller fotoramme.

Se også: Guides til mobiltelefoni