Mobiltelefoner med bedste selfie kamera – guide med priser

Vi bruger selfie kameraet 40 procent af de gange, vi tager billeder med mobilen, men hvilke mobiltelefoner har de bedste selfie kameaer? Se guide til de bedste.

Mobiltelefoner med bedste selfie kamera – guide med priser

Selfies er ikke bare et fænomen for teenagere, der forsøger at skabe lidt opmærksomhed på sociale medier – rigtige mange forskellige grupper tager selifes, men hvilke mobiltelefoner har de bedste selfie-kameraer? Guide til mobiltelefoner med bedste selfie kamera.

Når man taler kvalitet på kameraet på mobiltelefoner, så er det typisk hovedkameraet, der tales om – altså det, der sidder bag på telefonen. Det er vel også ret beset det vigtigste på telefonen – frontkameraet til selfies kommer i anden række. Dog viser undersøgelser, at vi 40 procent af de billeder vi tager, faktisk er med selfie kameraet på fronten. Derfor skal man ikke underkende kvaliteten af selfie kameraet, når der skal fælles dom over kameraoplevelen på telefonen.

Det har vi gjort her på telepristjek.dk de sidste par år – lige siden der kom en vis kvalitet over frontkameraet. Det har længe været dårligt på de fleste telefoner, men der er sket meget med kvaliteten de sidste par år.

Vi guider her til top 5 mobiltelefoner med bedste selfie kamera.

Se også: Sammenlign priser på de bedste kameramobiltelefoner

 

Mobiltelefoner med bedste selfie kamera

#1 Samsung Galaxy Note 9

Derfor har Galaxy Note 9 et godt selfie kamera: Det har et 8 megapixelkamera med blænde F/1.7, vinvinkel til gruppeselfies og autofokus samt auto-HDR. Selfie kameraet tager skarpe billeder med korrekte farver og tager godt med lys ind.

Bedste pris:
Fra cirka 5.800 kroner. Tilbuddet er uden abonnement

Se aktuelle priser på Galaxy Note 9

 

#2 Sony Xperia XZ3

Derfor har Xperia XZ3 et godt selfie kamera: Xperia XZ3 har 13 megapixelkamera på fronten til selfies med blænde på F/1.9 og vinkel mulighed samt HDR. Selfie kameraet tager skarpe billeder med korrekte farver og tager fint med lys ind. Til video er der 5 akset gyro-EIS, der gør den god til at lave video-selfies på farten.

Bedste pris:
Fra cirka 5.000. Tilbuddet er med abonnement.

Se aktuelle priser på Sony Xperia XZ3

 

#3 HTC U12+

Derfor har HTC U12+ et godt selfie kamera: U12+ har dual kamera på fronten med blænde på F/2.0, HDR og panorama. Dual kameraet giver mulighed for bokeh-effekt og der er også panorama-funktion til gruppe-selfies. Kameraerne taget lyset godt, skarpheden og farverne er gode.

Bedste pris:
Fra cirka 5.000. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på HTC U12+

 

#4 iPhone Xs Max

Derfor har iPhone Xs Max et godt selfie kamera: 7 megapixel kamera med HDR. Blændetallet er F/2.2, hvilket på papiret ikke er prangende, men i praksis tager kameraet faktisk godt med lys ind. Selfiebilleder taget med iPhone Xs Max er oftest skarpe og har gode farver.

Bedste pris:
Fra cirka 9.250 kroner. Tilbuddet er med abonnement i 1 måned.

Se aktuelle priser på Xs Max

 

#5 Samsung Galaxy S9+

Derfor har Samsung Galaxy S9+ et godt selfie kamera: Det har et 8 megapixelkamera med blænde F/1.7, vinvinkel til gruppeselfies, autofokus samt auto-HDR. Selfie kameraet tager skarpe billeder med korrekte farver og tager godt med lys ind.

Bedste pris:
Fra cirka 4.700  kroner. Tilbuddet er uden abonnement

Se aktuelle priser på Galaxy S9+

 

Selfies med forskønnelse – drop det

Mange selfie kameraer har forskønnelsesfunktioner – det betyder, at urenheder og rynker i ansigtet kan blive glattet ud. Det kan være besnærende at benytte sig af, hvis man er lidt ekstra træt og øjnene hænger, men sådanne funktioner bør man droppe.

At man måske gerne vil se bedre ud end man reelt gør, er en ting – men faktisk ødelægger det ofte kvaliteten på billedet og det ses tydeligt, når man manipulerer med ens udseende på denne måde.

Se også: Guide til de bedste kameratelefoner

 

Top 5 mobiltelefoner med bedste selfie kamera, januar 2019

Rangeringen af top 5 mobiltelefoner med bedste selfie kamera er fra januar 2019. Rangeringen er baseret på test på mobil.nu og prissammenligninger på pricepusher.dk og mobilkunden.dk. De fem telefoner på listen er fra Sony, HTC, Apple og Samsung.

Den dyreste telefon på listen koster cirka 9.250 kroner, mens den billigste koster 4.700 kroner. Du kan altså spare cirka 4.500 kroner alt efter, hvilken mobil du vælger.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner