Guide til bedste kameratelefon – disse skal du vælge

Et godt kamera er godt - en god kameratelefon er endnu bedre for så kan du forevige dine oplevelser stort set altid og når som helst. Guide til top fem bedste kameratelefon.

Guide til bedste kameratelefon – disse skal du vælge

Du kan stadig nå at anskaffe dig en ordentlig kameratelefon inden du skal på sommerferie, så du kan forevige de dejlige sommerminder. Guide til mobiltelefoner med de bedste kameraer og deres bedste priser.

Sommerferien står i den grad og banker på døren, men du kan stadig nå at få fingre i en ny kameramobil, så du kan forevige de skønne analoge oplevelser digitalt og engang i fremtiden gå tilbage af mindernes sti. Selvom slørede billeder kan have sin charme, så er det nu dejligst, hvis man selv har fuld kontrol over, hvordan ens billeder skal se ud. Det har du stort set, hvis du vælger en af de bedste kameramobiler på markedet lige nu.

Herunder finder du guider til de fem bedste kameratelefoner lige nu.

Se også: Mobiltelefoner med bedste kamera

Top 5 bedste kameratelefon

#1 Huawei P30 Pro 
Karakter for kamera: 10/10

P30 Pro har fire kameraer på bagsiden, der bliver brugt til at tage de bedste billeder i mørke lige nu og samtidig har den en uovertruffen zoom-funktion med 5 gange optisk zoom, 10 gange hybrid zoom og 50 gange digital zoom. Samtidig har den gode teknikker til flotte portrætbilleder og gode autoindstillinger.

Bedste pris:
Fra cirka 5.300 kroner. Tilbuddet er med abonnement i seks måneder.

Se aktuelle priser på Huawei P30 Pro

 

#2 Samsung Galaxy S10+
Karakter for kamera: 10/10

Samsung Galaxy S10+ har ekstremt godt triple kamera med lynhurtig autofokus og meget høj billedkvalitet med gode naturtro farver. Den er hurtig til at tilpasse sig omgivelserne og når lys og motiv ændrer sig og tager næsten altid fremragende billeder med høj skarphed og korrekte farver.

Bedste pris:
Fra cirka 7.200 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy S10+

 

#3 Sony Xperia 1
Karakter for kamera: 10/10

Sony Xperia 1 har tre kameraer på bagsiden. Den har Eye Focus, der giver endnu flottere portrætbilleder, billeder i mørke bliver fremragende og også portrætbilleder og billeder generelt klarer den fremragende. Den har en særlig funktion til videooptagelse med Cinema Pro, der giver nogle lækre og unikke look, som ingen andre telefoner kan levere. Derudover har den 2 x optisk zoom.

Bedste pris:
Fra cirka 6.600 kroner. Tilbuddet er med abonnement i en måned.

Se aktuelle priser på Sony Xperia 1

 

#4 Huawei Mate 20 Pr0
Karakter for kamera: 9/10

Mate 20 Pro har tre kameraer på bagsiden og tager generelt fremragende billeder. Samtidig har den gode teknikker til flotte portrætbilleder og gode autoindstillinger og kan lave 5 x optisk / hybrid zoom, hvor man kan zoome meget ind uden at billedkvaliteten ryger.

Bedste pris:
Fra cirka 3.200 kroner. Tilbuddet er med abonnement i én måned.

Se aktuelle priser på Huawei Mate 20 Pro

 

#5 Samsung Galaxy Note 9
Karakter for kamera: 9/10

Samsung Galaxy Note 9 har et super godt dual kamera med lynhurtig autofokus. Den er hurtig til at tilpasse sig omgivelserne og når lys og motiv ændrer sig og tager næsten altid fremragende billeder med høj skarphed og korrekte farver. Kan optage video i 4K.

Bedste pris:
Fra cirka 5.000 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy Note 9

 

Dyrere mobiler når kameraet skal være bedst

De fem telefoner i guiden herover har ret høje priser, men efterhånden er det også det, man betaler ekstra for på en mobil – ind til 5G-telefoner kommer.

Det koster ekstra at få de bedste kamerateknikker og i mine øjne synes faktisk, at det er værd at betale det ekstra for dem for at få ypperlig billedkvalitet – i hvert fald, hvis mobilen er ens eneste kamera. Det er den for de fleste i dag og derfor synes jeg, at man skal købe en mobil med fremragende kamera, hvis man har mulighed for det.

Se også: De bedste tilbud på mobilabonnementer

 

Mobiltelefoner med bedste kamera, juni 2019

Prissammenligningen af mobiltelefoner med bedste kamera er fra marts 2019. Anbefalingen af de fem bedste i kategorien er baseret på test, dom og priser på mobil.nu, telepristjek.dk og pricepusher.dk. De fem bedste telefoner er fra Huawei, Samsung og Sony.

Den dyreste kameramobil på listen koster 7.200 kroner, mens den billigste har en pris fra 3.300 kroner, en prisforskel på 3.300 kroner.

Se også: Prissammenligninger på mobiltelefoner