Mobilt bredbånd som internet – så meget data har du brug for

Overvejer du mobilt bredbånd som hjemmest primære internet? Der er penge at spare ved at vælge en mindre datapakke, men hvor meget data har du reelt brug for til mobilt bredbånd? Få svaret her i vores guide til mobilt bredbånd til hele familien.

Mobilt bredbånd som internet – så meget data har du brug for

Det kan være fristende at kaste sig over mobilt bredbånd som hjemmets internet, for det har flere fordele. Men inden du gør det, så er der også ting du skal vide. For eksempel hvor meget data du har brug for, når du skal finde et abonnement til mobilt bredbånd.

Der kan være flere grunde til, at man overvejer et mobilt bredbånd til hjemmet, i stedet for et kablet internet. Og for rigtig mange kan mobilt bredbånd være det helt rigtige valg.

Mobilt bredbånd, mobilt internet, trådløst internet – kært barn har mange navne. Kort fortalt består mobilt bredbånd af en router, hvori der sidder et sim-kort. Og hermed kommer vi til en af fordelene ved det mobile bredbånd. Mobilt bredbånd er nemlig simpelt og let at komme i gang med. Ikke noget med en tekniker der skal ud at installere noget eller kabler der skal forbindes. Sæt sim-kortet i routeren, tænd for strømmen til routeren og der er Wi-Fi på et øjeblik.

Køber du mobilt bredbånd til hjemmet, så er det nok primært her det vil blive brugt. Men det har også den fordel, at man kan tage det med på ferien. Smid routeren i tasken og tag det med i sommerhus.

Til sidst så kan det mobile internet anskaffes billigere end kablet bredbånd, men det kommer på bekostning af mængden af data. Kablet bredbånd har ikke et dataloft, hvilket mobilt bredbånd har. Her kan man få abonnementer i mange størrelser og priser, så det gælder om at finde et passende af slagsen.

Datamængde i mobilt bredbånd

Den passende mængde af data i mobilt bredbånd er afhængigt af flere ting: hvor meget internettet bruges, hvad det bruges til og hvor mange der bruger det. Det kan være svært at vurdere og man skal huske, at man altid kan følge med i forbruget på det enkelte teleselskabs hjemmeside. Her kan man også vurdere om man kan gå ned eller skal gå op i datamængden.

Bliver der ikke streamet, hentet spil og bruges nettet generelt ikke meget, så kan man slippe afsted med en datamængde på 3-50 GB. Bruger man derimod internettet til at streame TV og musik, og er man ikke en stor familie, så kan man starte et sted mellem 100 og 300 GB data. Er man en større familie som streamer (måske i 4K-opløsning), henter spil og generelt bruger nettet meget, så skal man have fri data. Og her skal man lige passe på, for fri data kommer med et dataloft. I de fleste tilfælde betyder dette 1.000 GB data.

Skal der være ekstra fart på internettet, så kan man vælge et mobilt bredbånd med 5G.

Læs også: Test af 5G mobilt bredbånd

Herunder kan du se gode forslag til billige abonnementer til mobilt bredbånd.

Bedste abonnementer til mobilt bredbånd

#1 Oister
5 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: 3
Pris: 49 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Oister

#2 dukaTALE
20 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 79 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos dukaTALE

#3 Oister
100 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: 3
Pris: 149 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Oister

#4 dukaTALE
100 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 179 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos dukaTALE

#5 Lebara
300 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 199 kroner om måneden.

#6 Telia
200 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 199 kroner om måneden.

#7 CBB
1.000 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telenor og Telia
Pris: 229 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos CBB

#8 Oister
2.000 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: 3
Pris: 229 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Oister

#9 Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Telmore

#10 Telmore
1.000 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: TDC
Med i abonnement: Netflix, ViaPlay, HBO Nordic og TV2 Play
Pris: 449 kroner om måneden. Se aktuelle tilbud hos Telmore

Så meget data har du brug for i mobilt bredbånd, december 2020

Guiden til hvor meget data du har brug for i mobilt bredbånd er fra december 2020. Vi har fundet 10 abonnementer med forskellige datapakker. Det er nu op til dig at vurdere, hvilket abonnement, der passer til dit behov. Vær opmærksom på, at de enkelte teleudbydere har forskellig dækning, så det kan være god ide at undersøge, hvilket selskab der dækker bedst i dit område.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

 

 

Flere nyheder om Bredbånd

Siden redaktionen kørte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen gik videre med historien. 30/11/2020 kom den efterfølgende historie med et indlæg med tematikken Test af 5G mobilt bredbåndKlik her og læs videre.. Få også seneste nyt om sagen her.