Mobiler med lang batteritid – tjek guide og priser

De fleste nye mobiler i dag har en stor skærm med høj opløsning og 4G og alle har kamera og videooptager, musikafspiller, mulighed for Wi-Fi-hotspot og mere. Hertil kan man installere og lade sig underholde af utallige apps. Alt sammen funktioner og aktiviteter, der suger gevaldigt på batteriet – Her får du Guide til længere batteritid og de bedste mobiler med lang batterilevetid.

- Mobiler har gennem tiderne udviklet sig enormt meget på alle områder – undtagen når det gælder batteriet. Her er udviklingen gået langsomt og selv mobiler med lang batterilevetid er ikke engang garant for at kunne levere strøm i mere end to dage på én opladning.

Så uanset hvilken smartphone, du udruster dig med, så bør du sikre dig altid at have en oplader og stikkontakt inden for rækkevidde – for du får brug for dem. Og jo ældre din mobil er, des oftere vil du opleve, at den gamle sag skal genoplades – Batteritiden bliver nemlig typisk kortere og kortere med tiden.

 

Lang batterilevetid handler ikke kun om et kraftigt batteri

En smartphone med lang batteritid er ikke kun udrustet med et kraftigt batteri – den er også gerne udstyret med strømbesparende programmer, der gør, at telefonen automatisk sparer strøm på generiske funktioner som for eksempel mobilens processor.

I tillæg til automatiske batterisparefunktioner, kommer de fleste nye mobiler også gerne med en række funktioner, som brugeren selv kan styre, så strømforbruget kan optimeres ud fra eget behov, og de kan være med til at øge mobilens batteritid.

 

Se også: Find det billigste mobilabonnement

 

Guide: Sådan får du mere batteritid

Batterisparefunktioner kan fungere på flere måder. F.eks hvis din mobil kommer ned på 10 procent batteristyrke, så kan man vælge at slå alle batterislugende funktioner fra og så kun have adgang til de mest nødvendige som opkald og sms – altså mobilbrug som i gamle dage. Det kan i mange tilfælde pludselig give 24 timers ekstra batterilevetid at aktivere Standby.

Hertil kan man sætte telefonen til at arbejde smartere i forhold til batteriforbrug. Man kan for eksempel indstille telefonen til automatisk at gå offline klokken 22 hver aften og først gå online igen klokken 7 hver morgen.

Har du en 4G mobil, så kan den sættes til kun at bruge 4G, når man er på farten og ellers altid vælge Wi-Fi f.eks derhjemme eller på kontoret.

 

“Hvis lang batteritid er vigtigt for dig, så tjek batteriets ydelse og få et overblik hvilke strømbesparende funktioner mobilen ellers er udstyret med”, Steen Jørgensen, Mobilekspert.

 

Mobilens store strømslugere

 • Stor skærm på max lysstyrke
 • Konstant 4G-opkobling
 • Brug af mobilen som Wi-Fi hotspot
 • Lokationstjenester
 • Streaming
 • Spil
 • Facebook / Apps

Skal du en tur i skoven, på kanotur eller byvandring med shoppe poser, så kan det være en god idé at justere nogle af ovenstående funktioner. Slå det fra, du ikke nødvendigvis har brug for. Så holder batteriet længere og kontakten omverdenen opretholdes.

 

Mobiler med lang batteritid – de bedste

1: Huawei Mate 9 Pro

huawei mate 9 pro batteri

 

Huawei Mate 9 Pro er en fremragende mobil med skærm på 5,5 tommer, hurtig brugerflade og godt kamera. Mest opsigtsvækkende er batteriet på 4.000 mAh, der med quick charge / super charge kan lades cirka 54 procent op på 30 minutter – det er hurtigt!

Testscore: 91/100 Se anmeldelse af Huawei Mate 9 Pro

Se altid opdaterede priser på Mate 9 Pro

2: Huawei Mate 9

 

huawei mate 9 pro bedste batteri

Huawei Mate 9 er lige en anelse mere skrabet end den fremragende Mate 9 Pro, men batteriet er lige så ekstremt med sine 4.000 mAh, der kan oplades forbløffende hurtigt med quick charge. Derudover er der også tale om en rigtig god mobil, der sagtens kan følge med markedets andre topmodeller på specifikationer og brugeroplevelse.

Testscore: 85/100 Se anmeldelse af Huawei Mate 9

Se altid opdaterede priser på Mate 9 

 

3: Samsung Galaxy S7 Edge

samsung galaxy s7 edge mobil bedst batteritid

 

 

Selve batteriet er langt fra det kraftigste sammenlignet med andre topmodeller, men indmaden er så tip top optimeret, at Galaxy S7 Edge bruger betydeligt mindre strøm end tidligere topmobiler fra Samsung. Kombineret med gode batterisparerfunktioner holder batteriet i lang tid. Dette gælder også for Galaxy S7. Telefonen har også quick charge og kan lade cirka 60 procent op på 30 minutter.

Testscore: 87/100 se anmeldelse af Samsung Galaxy S7 Edge

Se altid opdaterede priser på Samsung Galaxy S7 Edge.

 

4: Huawei P9 Plus

huawei p9 plus bedste batteri

 

Huawei P9 Plus har batteri på 3.400 mAh og selvom skærmen er 5,5 tommer så suger den ikke så meget strøm som andre store skærme med 2K-opløsning og derfor leverer den alligevel en flot batterilevetid.

Testscore: 85 /100 se anmeldelse af Huawei P9 Plus 

Se altid opdaterede priser på Huawei P9 Plus

 

Se også: Find bedste mobil til dit behov

 

5: OnePlus 5

oneplus 3t bedste pris

 

OnePlus 5 har skærm på skærm på 5,5 tommer, men har alligevel lang batteritid takket være kraftigt batteri på 3.300 mAh og udmærket batterisparefunktion. Samtidig virker brugerfladen meget optimeret og batterivenlig.

Testscore: 85 /100 se anmeldelse af OnePlus 5

Se altid opdaterede priser på OnePlus 5

6: Lenovo Moto X Play

moto x play

 

Lenovo Moto X Play har en stor skærm på 5,5 tommer, et fint kamera på 21 megapixel, en okay hurtig brugerflade og så et kraftfuldt batteri på 3.630 mAh. Den har udmærket batterisparefunktion og hurtig opladning.

Testscore: 72 /100 Se anmeldelse af Lenovo Moto X Play

Se altid opdaterede priser på Moto X Play

7: Lenovo C2 Power

lenovo c2 power

 

Lenovo C2 Power er en mid end mobil med high end batteri på 3.500 mAh. Den har en okay men ikke prangende batterisparefunktion, men alt i alt har den rigtig fin batteritid.

Testscore: 67 /100 Se anmeldelse af Lenovo C2 Power

Se altid opdaterede priser på Lenovo C2 Play

 

8: Samsung Galaxy S8 Plus

 

samsung galaxy s8 bedste kamera

Batteriet i Galaxy S8 er lidt svagere end det, der sidder i Mate 9 Pro, men til gengæld kan det oplades hurtigere med quick charge – det tager omkring 1 time og 18 minutter at lade det 3.500 mAh store batteri helt op – det er flot. Samtidig er softwaren meget optimeret i forhold til batteriforbruget og det er med til at give en god batteritid og der er også batterisparefunktioner, der kan give mange timers levetid, selvom der kun er 10-12 procent tilbage af batteriet.

Testscore: 88/100 se anmeldelse af Samsung Galaxy S8

Se altid opdaterede priser på Samsung Galaxy S8

 

Se Top 10: Telefoner med lang batterilevetid

 • viking1887

  det er ikke de 5 bedst men nr 2-6 for den bedst er Nokia Lumia 1520. den sipper kun til strømen fra sit kæmpe batteri..

 • Ole Asbæk

  Undrer mig over at LG G3 eller for den sags skyld LG G2 ikke er med på listen. De har om noget en sindssyg lang batteritid…

 • Jesper Nygaard Nielsen

  Hvad hulen laver Iphone 6 på den liste? 6+ ville give mening dog.
  Kan også anbefale Oneplus One – købte den til min kone, hun lader den ca. hver 3-4 dag – virkeligt imponerende batteri !

 • Michael ‘Fister’ Bay

  Man kan godt nok tydeligt se at redaktionen er ÅNDSVAG mainstream. De tager de telefoner de kender, og har hørt om, og tager ikke resten af sortimentet. Som andre skriver, så tror jeg at LG G3 vil være vinderen i Android. Men jeg tror så at Jolla vil vinde overall. Jeg har en Jolla, og jeg snakker 2-3 dages batteri tid. Med brug. Det samme bruger, klarer 18 timer på min SINDSYG langsomme Galaxy S3.

  Vågn nu op for saaatan

 • gæst

  Hmmm, er det erhvervspraktikanter der har skrevet denne artikkel
  2 på placering 4 og 2 på placering 5
  Amatører sry to say

  • http://www.mobil.nu Steen Jørgensen

   Sorry,der gik lidt kage i redigeringen. Det er fixet!

 • Georg

  Det er jo bare rigtig godt at der findes andre mobil sider som er mere seriøse, f..eks. gsm arena

  Sammenligner man med Lumia 640 med Iphone 6 får man et helt andet billede Lumia 640 Up to 864 h (3G)
  Iphone 6 Up to 250 h (3G)
  Har i fuldstændig glemt andre fabrikater ?
  Det er som andre skriver “vågn dog op”

  • http://www.mobil.nu Steen Jørgensen

   Hej Georg, de tal, som GSM arena oplyser, er producentens egne oplysninger. Når vi bedømmer batteritid, så er det baseret på vores brug af mobilen i praksis, ikke teoretiske tal.

 • Lasse

  Havde selv Z5 compact i 2 uger.. Den slår langt fra min Moto X play. På en dag kan jeg have 8 timers skærmtid, altså fra tidlig morgen til nat. Men den bliver kun solgt online, ikke ved forhandler. Den har 3630 mah