Guide: Sådan finder du mobilen med det bedste kamera

Hvordan finder man en kameramobil, der tager gode billeder? Skal man se på antallet af megapixel, fotolys, blænde eller noget helt fjerde? Vi forklarer, hvad du skal kigge efter for at finde en god kameramobil.

Guide: Sådan finder du mobilen med det bedste kamera

Når der kommer en ny mobil i dag, så er der næsten altid fokus på, hvor godt kameraet er – uanset om det er den dyreste og bedste, eller en billig mobil til under 1.000 kroner. Mobilproducenterne praler uanset altid af, at deres nyeste topmobil tager lige så gode billeder som et DSLR-kamera og at den absolut vil være en seriøs kandidat til årets bedste kameramobil.

Kameramobiler behøver dog ikke at tage billeder, der matcher DSLR-kameraer for at vi kan anbefale dem – mindre kan selvfølgelig gøre det næsten lige så godt – Vi guider her til hvad du skal se efter for at finde en god kameramobil.

 

7 ting afgør om et mobilkamera er godt

Her har vi listet de 7 vigtigste kamera-specifikationer, du skal kigge på, når du er ude efter en god kameramobil.

  1. Megapixel – Billedet i sig selv bliver ikke bedre af at kameraet har 16 megapixel i stedet for 8 megapixel. Det giver dog mulighed for at zoome mere ind eller beskære billedet efterfølgende uden at billedet bliver sløret.
  2. Autofokus – mobilen stiller automatisk billedet skarpt uden man skal gøre noget.
  3. Fotolys – sikrer, du kan tage billeder og optage video i mørke.
  4. De fleste topmobiler har blænde 2.2 eller mindre. Jo lavere blænde desto mere lys kommer der ind på billedet. Lys er generelt alfa omega for et godt og skarpt billede.
  5. Sensor – størrelsen på sensoren er faktisk vigtigere end antallet af megapixel, når det drejer sig om billedkvalitet. Sensorstørrelser på 1/2.3″, 1/2.6″ eller 1/3″ er typisk der, de absolutte topmodeller ligger i dag. Jo større sensoren er, desto mere lys kan kameraet tage ind.
  6. HDR – HDR står for ‘High dynamic range imaging’.  En fototeknik, der fanger flere af de nuancer, som kun øjet formår at registrere og som kameraets sensor ikke kan opfange.
  7. Brugerfladen spiller ikke så meget ind på billedets kvalitet, men det er godt, når den er let at bruge samtidig med, at den giver mulighed for selv at sætte kameraindstillinger præcist som man ønsker det. Apple, Samsung, LG, Sony og Huawei har alle fokus på meget simple og brugervenlige brugerflader til deres kameraer samtidig med, at de alle giver mulighed for selv at definere kameraindstillinger. Apple tilbyder dog kun meget få muligheder på det punkt.

 

Se også: De 10 bedste kameramobiler lige nu