Mål dit strømforbrug med en smart-plug med energimåler indbygget

En smart-stikkontakt med energimåler lader dig via en app følge med i strømforbruget på alt fra køleskab og fryser til tv og computer. Se priser på fire smarte energimålere med Wi-Fi.

Mål dit strømforbrug med en smart-plug med energimåler indbygget

Ved du, hvor meget strøm dit tv, din fryser eller vaskemaskinen bruger? Måske ikke, men det kan du heldigvis nemt finde ud af med en energimåler. Vi guider dig her til købet af en god og billig energimåler med Wi-Fi, så du nemt kan finde ud af, hvor meget strøm dine elektriske apparater i hjemmet bruger.

Læs også: Spar på varmeregningen med disse smarte termostater

Spar penge på elregningen ved at finde strømslugerne i dit hjem

Det er blevet dyrt at være dansker. Krigen i Ukraine og stigende inflation har fået priserne på energi til at ryge i vejret, og det betyder højere el- og varmeregninger. Man kan dog selv afbøde konsekvenserne en smule ved at reducere sit forbrug og eventuelt skifte gammelt, strømslugende elektronik ud med nyt og mere energieffektivt.

Eller måske har du nogle elektriske apparater, som du ikke helt ved, hvad koster at have kørende. Betaler du mange penge for at have tv og medieafspillere kørende i standby, eller er strømforbruget så minimalt, at du ikke gider besværet med at tænde og slukke stikkontakter?

Det kan være svært at vide, medmindre man undersøgt hver enkelt produkts oplyste strømforbrug. En nemmere løsning er dog selv at undersøge det faktiske strømforbrug i dit hjem, og lige netop det kan du med en energimåler.

Sådan ser en traditionel energimåler ud, men de er ærlig talt ret utidssvarende og ikke særlig brugervenlige.

Hvad er en smart-energimåler?

Energimålere findes i flere typer. Der er de helt klassiske, som du kan finde i byggemarkederne. Du sætter apparatet i den stikkontakt, som du ønsker at undersøge strømforbruget fra, og så sætter du ellers blot apparatet til i den anden ende af energimåleren.

Ulempen med de gammeldags energimålere er, at de ofte har nogle meget små skærme, som er svære at betjene og aflæse. De er ikke særlig brugervenlige, og mange gider ikke besværet med at opsætte energimålerne.

Med en smart-stikprop med Wi-Fi og indbygget energimåler kan du meget nemmere afløse strømforbruget på elektriske apparater.

Det er der heldigvis råd for – smarte energimålere med Wi-Fi. Du kender formentlig allerede til såkaldte smart-plugs – altså små stikkontakter, som kan koble på ens Wi-Fi, og som lader dig tænde og slukke for strømmen via din mobiltelefon eller stemmestyrede assistent. Sådanne smart-plugs findes også med integrerede energimålere – og de er faktisk lige så billige som en klassisk energimåler.

En smart-plug med energimåler kommunikerer over Wi-Fi med en app på din smartphone, og i denne vil du altså kunne aflæse ting som den aktuelle spænding (mA), den aktuelle effekt (W), den aktuelle spænding (V) og det samlede strømforbrug (kWh) over en given periode.

Læs også: Dyr elregning? Spar mange penge med en smart-plug

De bedste smarte energimålere med Wi-Fi

Nedenfor kan du læse mere om fire gode smart-plugs med energimåler indbygget, så du kan måle strømforbruget på alt fra kaffemaskine og køleskab til tv og computer.

TP-Link Tapo P110

TP-Link Tapo P110 er en smart-stikkontakt med indbygget energimåler, som kan tåle en belastning på op til 230 volt og 16 ampere (3.680 watt). Den understøtter Wi-Fi 4 og 2,4 GHz-frekvensbåndet. Den taler sammen med appen TP-Link Tapo, som kræver Android 4.4 eller iOS 9 eller højere. I appen er det muligt at se strømforbruget de seneste 24 timer, den seneste uge, den seneste måned eller eller det seneste år.

Enheden måler 51 x 72 x 40 millimeter og er dermed relativ kompakt. Den understøtter stemmestyring med Google Assistent eller Amazon Alexa.

Prisen, inkl. fragt, på TP-Link Tapo P110 starter fra 199 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på TP-Link Tapo P110

TP-Link TAPO P115

TP-Link Tapo P115 fungerer lige som og har stort set samme specifikationer som Tapo P110. Der er kun to forskelle. Den kræver iOS 10 i stedet for iOS 9, og så er den endnu mere kompakt. Den måler nemlig kun 49 x 49 x 60 millimeter og kan dermed nærmest ikke gøres mindre.

Også denne fungerer sammen med TP-Link Tapo-appen til Android eller iOS og taler sammen med Google Assistent eller Amazon Alexa.

Prisen, inkl. fragt, på TP-Link Tapo P115 starter fra 203 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på TP-Link Tapo P115

Nedis SmartLife Smart Plug med effektmåler

Nedis SmartLife Smart Plug er en smart-stikkontakt med effektmåler. Den kan måle op til 3.680 watt og kan måle den aktuelle spænding (mA), den aktuelle effekt (W), den aktuelle spænding (V) og det samlede strømforbrug (kWh). Den viser også strømforbruget måned for måned.

Strømmåleren betjenes via appen Nedis SmartLife til iOS og Android. Den understøtter desuden stemmestyring via Amazon Alexa, Google Home og Siri.

Prisen, inkl. fragt, på Nedis SmartLife Smart Plug starter fra 168 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på Nedis SmartLife Smart Plug

LEDVANCE SMART+ WiFi Plug med energimåler

Denne Wi-Fi-plug fra LEDVANCE har indbygget energimåler. Den måler 80 x 49 x 59 millimeter og er dermed også ret kompakt. Den understøtter op til 2.300 watt ved 10 ampere.

Enheden virker med Wi-Fi (kan også fås i en variant, der understøtter Zigbee og Bluetooth) og fungerer sammen med appen SMART+ WiFi fra LEDVANCE. Den kræver en iPhone med iOS 10.0 eller nyere eller en telefon med Android 6.0 eller nyere.

LEDVANCEs smart-plug kan desuden stemmestyres via Google Assistant og Amazon Alexa.

Prisen, inkl. fragt, på LEDVANCE SMART+ WiFi Plug med energimåler starter fra 137 kroner.

Se aktuelle priser og tilbud på LEDVANCE SMART+ WiFi Plug