Kan jeg få fibernet? Guide og priser på de bedste løsninger

Kan du få fibernet til dit hus eller din lejlighed? Se mulighederne her samt nogle af fibernetudbydernes bedste priser.

Kan jeg få fibernet? Guide og priser på de bedste løsninger

Kan jeg få fibernet til min husstand? Det er nok noget, flere og flere stiller sig selv i takt med, at vi får behov for internet med højere hastigheder til at håndtere 4K-streaming, online-gaming, får hjemmekontor og hjemmearbejde et par dage om ugen og hjemmet bliver mere og mere smart og opkoblet.

Det er dog langt fra alle adresser og husstande, der kan få fibernet. Det kan nemlig være en omkostningstung opgave at få adgang til denne type internet.

Hvad er fibernet?

Først skal vi lige slå fast, hvad fibernet er for en størrelse. Fibernet leveres gennem nedgravede kabler, der er består af optiske fibre. Disse optiske fibre er lavet af glas eller plastik og sender data frem og tilbage i form af lysimpulser. For at få adgang til sådanne kabler, skal man enten bo i et område, hvor der allerede er nedgravet kabler eller også skal der graves ud til det.

I princippet kan ud selv gøre det, men de fleste vælger trods alt at betale internetudbyderen for denne opgave.

Fordelen ved fibernet er, at man kan få meget høje og ikke mindst stabile hastigheder. I dag kan man få op til 2.500 Mbit/s til både upload og download. Hastighederne ligger dog typisk på 1.000 Mbit/s download om 100 Mbit/s upload.

Se også: Hvordan gør jeg mit internet hurtigere?

Kan både huse og lejligheder får fiber?

Det bedste udgangspunkt for at få fibernet er, hvis du bor i områder, der er tæt bebygget. Selvom du bor i lejlighed, kan du sagtens få dit helt eget fibernet. Det kræver bare, at der er lagt fiberkabler i dit område.

Fibernet er altså ikke kun forbeholdt huse – alle typer husstande kan i princippet få det.

Sådan undersøger du om du kan få fibernet

De fleste internetudbydere tilbyder fibernet, men det er ikke sikkert, at du kan få det på din adresse. Du kan selv undersøge muligheden for at få fibernet hos de enkelte udbydere. Du skal blot taste din adresse ind på udbyderens hjemmeside og så får du vist mulighederne.

Er der allerede gravet ud og lagt fibernet ind i det område, hvor du bor, så kan udbyderen ret let føre de nødvendige kabler ind til dit hus.

Er der ikke fiberbredbånd tilgængelig i dit område, så er der ikke så meget at gøre udover at vente. Husk dog, at selvom et selskab ikke tilbyder fiberbredbånd i dit område, så kan det sagtens være, at et andet selskab gør.

Se også: Priser på hurtig bredbånd

Fibernetudbydere

Herunder lister vi nogle af de selskaber, der tilbyder fibernet.

Kviknet
Priser fra 229 kroner. Se aktuelle tilbud hos Kviknet

Telenor
Priser fra 249 kroner. Se aktuelle tilbud hos Telenor

Fastspeed
Priser fra 249 kroner. Se aktuelle tilbud hos FastSpeed

Hiper
Priser fra 249 kroner. Se aktuelle tilbud hos Hiper

YouSee
Priser fra 279 kroner. Se aktuelle tilbud hos YouSee

Telia
Priser fra 279 kroner. Ingen aftale om trafik

Boxer
Priser fra 319 kroner. Se aktuelle tilbud hos Boxer

Se også: Prissammenligninger på bredbånd