Kan det svare sig at købe en telefon på afbetaling hos et teleselskab?

Mange teleselskaber lokker med gebyr- og rentefri afbetaling på mobiltelefoner - men kan det svare sig? Det har vi undersøgt.

Kan det svare sig at købe en telefon på afbetaling hos et teleselskab?

De fleste teleselskaber i Danmark tilbyder muligheden for at købe en ny mobiltelefon på afbetaling, hvor man kan afdraget beløbet over en længere periode frem for at betale hele telefonens pris kontant på én gang.

Men kan det svare sig at købe en mobiltelefon på afbetaling gennem et teleselskab? Det har vi undersøgt.

Læs også: Hvilket teleselskab har mest mobilrabat?

Gebyr- og rentefri afbetaling hos alle teleselskaber

Normalt, når det kommer til afdragsordninger, gælder det om at holde tungen lige i munden og læse vilkårene grundigt. Men hos de danske teleselskaber er det faktisk utroligt overkommeligt og bekymringsfrit at købe en telefon på afbetaling.

Samtlige danske teleselskaber, som sælger mobiltelefoner, lokker nemlig nye kunder til ved at tilbyde både gebyrfri og rentefri afbetaling af mobiltelefoner ved samtidigt køb af et mobilabonnement. Det betyder ganske enkelt, at det ikke er dyrere at dele betalingen af en ny telefon op i 6, 10, 12, 18, 20, 24, 30, 36 eller 40 måneder alt efter teleselskab frem for at betale det fulde beløb kontant.

Disse teleselskaber tilbyder gebyr- og rentefri afbetaling af mobiltelefoner:

  • 3
  • Call me
  • CBB Mobil
  • Greentel
  • Telenor
  • Telia
  • Telmore
  • OiSTER
  • YouSee

Læs også: Kan det svare sig at købe ny telefon med mobilrabat?

Billigere at afbetale hos et teleselskab end hos en forhandler

Den samlede mindstepris er altså præcis den samme hos alle teleselskaber, som tilbyder finansiering, som hvis man ikke afbetaler telefonen. Det kan med andre ord hverken betale sig mere eller mindre – men alt efter ens økonomiske situation kan det være en fordel at afbetale en ny telefon.

Særligt hvis man sammenligner med finansieringsmulighederne hos andre forhandlere af mobiltelefoner, for eksempel elektronikforhandlere. Her er det ikke ualmindeligt, at du skal betale renter, etableringsomkostninger og gebyrer, som giver høje kreditomkostninger. Hos en forhandler som Elgiganten, der tilbyder finansiering via Santander Consumer Bank, er 14-19 procent i årlige omkostninger i procent (ÅOP) almindeligt.

Sådanne omkostninger undgår du altså, når du køber mobiltelefon gennem et teleselskab. Og som en ekstra bonus opnår du også mobilrabat ved at købe mobiltelefonen sammen med et mobilabonnement. Sørg dog for ikke at hoppe i fælden med at binde dig i 6 måneder til et for stort og dyrt abonnement for at opnå en høj mobilrabat. Hvis du glemmer at skifte til et billigere abonnement efter bindingsperioden, bliver din besparelse hver måned ædt op af den høje abonnementspris.