Kablet bredbånd eller mobilt bredbånd – se prissammenligning

Der er fordele og ulemper ved kablet bredbånd via kabel-tv og mobilt bredbånd, men hvilket er billigst? Vi sammenligner priser på de to typer bredbånd.

Kablet bredbånd eller mobilt bredbånd – se prissammenligning

Det kan for mange være svært at vælge mellem mobilt bredbånd eller kablet bredbånd via kabel-tv, der hver især har deres fordele og ulemper. Er prisen vigtigst for dig, er den ene bredbåndstype dog et bedre valg. Vi tager et kig på de aktuelle priser på mobilt bredbånd og kablet bredbånd via kabel-tv (coax).

Mobilt bredbånd er (lige nu) det billigste valg

Vil du gerne spare penge på bredbånd, er mobilt bredbånd lige nu det bedste valg. Man kan få mobilt bredbånd via 4G og 5G, hvor sidstnævnte er den nyeste og hurtigste teknologi. Alt efter husstandens behov, er 4G ofte rigeligt hurtigt. Det billigste mobile bredbånd finder man hos lavprisselskaberne Oister og CBB.

Hos Oister får man router og abonnement til 229 kroner per måned, hvor de første seks måneder er til nedsat pris på 189 kroner. Det giver en mindstepris efter 12 måneder på 2.607 kroner. Se aktuelle tilbud hos Oister.

CBB bliver prisen i længden endnu billigere. CBB kører lige nu med en pris på 199 kroner per måned for 1.000 GB mobil bredbånd inklusiv router. Det giver en mindstepris efter 12 måneder på 2.388 kroner. Seaktuelle tilbud hos CBB. Der er dog den fordel hos Oister, at de giver dobbelt så meget data – hvis altså man har brug for det.

Sammenlign aktuelle priser på mobilt bredbånd

Kablet bredbånd er dyrere

Når det gælder kablet bredbånd ser det noget anderledes ud. Først og fremmest kan det sjældent betale sig, at vælge en langsommere hastighed. Udbyderne har fokus og største konkurrence på 1.000 Mbit bredbånd, og det er dermed her priserne er bedst. Hos de fleste selskaber koster 1.000 Mbit bredbånd mellem 269 og 289 kroner per måned, men der er enkelt tilbud at finde.

Hos Jetnet koster 1.000 Mbit bredbånd 269 kroner per måned, men man får seks måneder til nedsat pris på 219 kroner. Det giver en mindstepris de første 12 måneder på 2.847 kroner.

Hos Fastspeed kan man få 1.000 Mbit til 198 kroner de første tre måneder, hvorefter prisen hæves til 289 kroner. Det giver en mindstepris de første 12 måneder på 3.195 kroner.

Det er dog hos kviknet, at prisen på 1.000 Mbit er billigt. Her koster det 229 kroner per måned, hvilket giver en mindstepris over 12 måneder på 2.748 kroner.

Der er altså ingen tvivl om, at mobilt bredbånd er en billigere løsning end kablet bredbånd. Dertil skal man huske, at mobilt bredbånd kan blive endnu billigere, hvis man har et mindre forbrug af data. På den anden side, er kablet bredbånd oftest hurtigere. Har du behov for meget hurtigt bredbånd, kunne det derfor være det bedre valg, på trods af den højere pris.

Fordele og ulemper ved kablet og mobilt bredbånd

Der er som sagt fordele ved både mobilt bredbånd og kablet bredbånd. Her kan du læse mere om, hvilket bredbånd der er det bedste valg.

Se også: Guides til bredbånd til hjemmet