Hvilket bredbånd er det bedste?

Mobilt bredbånd, bredbånd via kabel-tv eller fiberbredbånd? Vi guider dig til det bedste og det helt rigtige internet for dig og familien.

Hvilket bredbånd er det bedste?

Bredbånd er tæt på umuligt at undvære, men hvilken type skal man gå efter? I denne artikel gennemgår vi typerne mobilt bredbånd, bredbånd via kabel-tv (coax) og bredbånd via fiber, og finder det rigtige bredbånd til dit behov.

Trådløst og kablet bredbånd

Mobilt bredbånd er anderledes end de andre typer af bredbånd på markedet. I stedet for at blive forbundet via et kabel, leveres internetforbindelsen trådløst. Det er ikke magi, men i stedet mobilnetværket, der benyttes til formålet. En router til mobilt bredbånd tager imod mobilsignalet og omdanner det til et Wi-Fi-signal. Man kan vælge mobilt bredbånd via det billigere 4G eller det hurtigere 5G.

Bredbånd via kabel-tv er den mest udbredte type af bredbånd i Danmark. Denne type af internet bliver leveret til husstande og ejendomme via et antennekabel. Det er dermed ikke ligefrem en ny teknologi, men det er derimod noget, der er tilgængeligt for rigtig mange.

Fibernet er, sammen med bredbånd via 5G, den nyeste teknologi indenfor bredbåndsløsninger. Den store nyhed skal findes i selve kablet, som er et såkaldt optisk fiberkabel. Optisk fiber består af plastisk og glas. Det er lys, der passerer gennem dette optiske kabel – og som de fleste nok ved, så er lys ret hurtigt. Det giver nogle fordele, når det kommer til bredbånd – men også nogle ulemper.

Hvilken internetopkobling er bedst?

Nu har vi kort gennemgået de tre typer af bredbånd – hvilken er så bedst? Hvilket bredbånd der er bedst, kommer allermest an på dit/jeres behov.

Mobilt bredbånd er simpelt og mobilt

Mobilt bredbånd vil vi anbefale til husstanden, der har brug for et simpelt, fleksibelt og billigt bredbånd. Mobilt bredbånd har sjældent samme hurtige hastigheder som de to andre, men er rigeligt hurtigt til de flestes behov, hvor der uden problemer kan streames video i 4K. Mobilt bredbånd har den fordel, at det er mobilt. Det betyder, at man kan tage det med sig på ferie eller i sommerhuset. Priserne på mobilt bredbånd er billige, specielt fordi man kan tilpasse det ens behov baseret på dataforbruget. Med mobilt bredbånd er det også helt problemfrit at skifte til et andet abonnement, hvis man finder et godt tilbud eller behovet ændrer sig.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Bredbånd via kabel-tv er hurtigt til prisen

Med bredbånd via kabel-tv får man et internet med en god balance mellem hastighed og pris. Det kan typisk kun betale sig at vælge 1.000 Mbit, da de langsommere hastigheder er kun en smule dyrere – og nogle gange dyrere, hvilket ingen mening giver. Bredbånd via kabel-tv (coax) er rigeligt hurtigt til langt de fleste husstanden og der kan streames løs på flere enheder og spilles online med lav forsinkelse.

Fiber er hurtigst og bedst

Fiberbredbånd er det hurtigste og den nyeste type af bredbånd på markedet. Den største udfordring er, at ikke alle har adgang til det. Og for nogle af dem der kan få det, er det ofte en dyrere løsning. Man kan dog være heldig, at finde nogle gode tilbud. Man skal vælge fiberbredbånd, hvis man har et helt specielt behov for ekstremt hurtigt internet eller hvis man støder på et rigtig godt tilbud.

Se også: Guides til bedre og billigere bredbånd