Hvordan skifter man mobilabonnement?
Ny rapport fra Konkurrencestyrelsen konkluderer, at langt de fleste vil kunne spare penge ved at skifte mobilabonnement med jævne mellemrum. Og du bør faktisk gøre dig selv den tjeneste at gøre det – for der er rent faktisk penge at spare. Vi tjekker dagligt priserne på de danske mobilselskabers mobilabonnementer og de viser tydeligt, at priskrigen bestemt ikke er overstået. Vi forklarer, hvorfor det er smart løbende at holde øje med ens mobilabonnement og hvad andre selskaber tilbyder af bedre eller billige mobilabonnementer samt hvordan man let skifter mobilabonnement.
Se også: Mobilabonnement med fri tale og meget data
Mobilabonnement der matcher dit behov
Det er måske ikke så meget prisen i sig selv for mobilabonnementerne, der bliver mindre – det er nærmere indholdet i mobilpakkerne, der vokser, mens priserne ikke rører på sig.
Det er typisk mere tale og data, der fyldes i mobilabonnementerne og i dag kan mange let få dækket deres mobilforbrug for under 100 kroner.
Har man et mobilabonnement med for lidt indhold i forhold til ens forbrug, så kan det let blive en dyr fornøjelse, da man betaler dyrt for det ekstra forbrug, der ikke er inkluderet i ens mobilpakke. Så selvom du stadig skal betale samme pris som i dag, hvis du skifter til et mobilabonnement mere med indhold, så kan du spare penge, fordi du har et mobilabonnement, der matcher dit behov.
Mobilabonnement med indhold og tjenester
Flere mobilselskaber tilføjer dog også tjenester som musik, film, bøger, magasiner, lagerplads i skyen og så videre. Enten gratis eller til en billigere pris sammenlignet med, hvis man selv skulle kaste penge efter de forskellige tjenester.
Disse typer mobilabonnementer med indhold har typisk en højere pris end mobilabonnementer med fri tale og masser af data og kan derfor ved første øjekast virke dyre. Men betaler man i forvejen 99 kroner for en musiktjeneste, 79 kroner for en filmtjeneste eller 70-80 kroner for lagerplads i skyen, ja så kan de ekstra penge sagtens være givet godt ud, hvis den samlede pris for tale, data og tjeneste(r) er lavere end, hvis du betaler for det hele hver for sig.
Se også: Det bedste mobilabonnement med indhold?
Hvordan skifter man mobilabonnement?
Okay, men hvordan skifter man så mobilabonnement? Jo, det er faktisk såre simpelt.
Du finder det for dig billigste mobilabonnement eller det bedste mobilabonnement og henvender dig til selskabet bag abonnementet. Det foregår som regel via selskabets hjemmeside. Du kan dog også kontakte selskabet telefonisk. Her finder du stor prisguide til mobilabonnementer, der giver dig det komplette overblik.
Når du har fundet det ønskede abonnement på selskabets hjemmeside, vælger du, om du vil beholde dit nuværende nummer eller have et nyt.
Du får ofte et simkort tilsendt med et midlertidigt nummer, hvis du vælger at beholde dit nuværende mobilnummer. Det kan du tage i brug eller du kan vente til du er blevet flyttet fra dit nuværende selskab til det nye. Jeg skifter selv selskab hver 6. måned og flytningen af mit mobilnummer kan svinge fra 10 til 30 dage.
Du modtager en mail fra dit nye selskab, når det gamle simkort ikke længere virker, hvorefter du så skal sætte dit nye simkort, som du også automatisk modtager med posten, i telefonen.
Humlen i det hele er, at du ikke stort set ikke selv skal gøre noget i hele processen med at skifte teleselskab. Du skal blot finde det mobilabonnement, du ønsker, indtaste de nødvendige personlige oplysninger og så sørger dit nye selskab for resten.
Mere til fortællingen
Siden vi publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen kunne ikke slippe temaet. 7/7/2015 rettede vi nyt fokus på sagen med en artikel der tunede ind på Konkurrence- & Forbrugerstyrelsen: Spar penge ved at skifte mobilabonnement – Du kan læse den her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.