Hvor kan jeg donere og aflevere min brugte mobiltelefon?

Har du en brugt mobiltelefon, du vil donere eller aflevere, så er der flere muligheder for at gøre det. Se guide til, hvordan du gør.

Hvor kan jeg donere og aflevere min brugte mobiltelefon?

Mobiltelefoner indeholder værdifulde metaller, så det skåner miljøet hver gang, du sender din gamle mobiltelefon til genbrug på den ene eller anden måde. Og der er flere måder, du kan vælge at sende din gamle brugte mobiltelefon til genbrug på. Guide til måder du kan donere og aflevere din gamle brugte mobil til genbrug.

Danskerne donerer årligt tusindvis af brugte og gamle mobiltelefoner til genbrug på den ene eller anden måde og det er godt for alle. Det er godt for miljøet, det kan gavne folk i udviklingslande og det er godt for din samvittighed.

Se også: Priser på brugte iPhones

 

Donér og aflevér din brugte mobil

Der er mange måder at donere din brugte mobil på, hvis man da ikke vælger at sælge den brugt. Man kan for eksempel vælge at give sin brugte mobil til teleselskaberne, som så sørger for, at de kommer rette sted hen og bliver genbrugt på den korrekte måde. Hos TDC har man et samarbejde med Børns Vilkår, hvor donerede brugte mobiler bliver solgt til genanvendelse og pengene er gået ubeskåret til Børns Vilkår om at støtte børn til et positivt og trygt online liv.

Selvom der hvert år bliver doneret tusindvis af brugte mobiltelefoner til genbrug, vurderer TDC, at der stadig er hundredtusindvis af mobiler gemt i folks skuffer og deres håb er, at mange flere vil støtte op om indsatsen og donere deres gamle mobiler. “Alle mobiltelefoner kan bruges, også selv om de ikke virker. På den måde kan vi sammen tage ansvar for, at teknologien bliver genbrugt, samtidig med at vi hjælper de unge med at bruge de digitale muligheder på en positiv måde”, siger Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC Group.

Se også: Sammenlign priser på NYE mobiltelefoner

 

Her kan du aflevere og donere din gamle brugte mobil

Det er naturligvis ikke kun TDC/YouSee, det er muligt at donere sin brugte mobil hos, også de andre teleselskaber med fysiske butikker rundt om i landet tager imod brugte mobiler – det gælder, udover TDC, også Telia, Telenor og 3. Du kan aflevere din brugte mobil i deres butikker og så sikrer de, at der bliver taget hånd om dem og at de bliver sendt rette sted hen og genbrugt korrekt.

Hvis du er heldig, kan det endda også være, at teleselskaberne vil betale for din brugte mobil – men så skal den være i god stand og af nyere dato.

Der er også også muligt at indlevere sig brugte mobil andre steder end hos teleselskaberne.

 

Smartdrop.dk
På hjemmesiden smartdrop.dk, som Berlingske Media står bag, kan du komme af med din brugte mobil telefon og det endda med en lille fortjeneste. Den brugte mobil bliver herefter solgt videre til genbrug i lokalsamfund rundt om i verden.

Smartdrop samarbejder med Kræftens Bekæmpelse, Folkekirkens Nødhjælp og WWF. Det koster ikke noget at sende sin brugte mobil ind til smartdrop, da man modtager frankeringsfri konvolut, når man har registreret sin brugte mobil på siden.

 

Storskrald.dk
På storskrald.dk kan du forære eller bytte din aflagte mobil med andre.

 

Danmission:
De sender din brugte mobil videre til en ny ejere i verdens udviklingslande. Telefonen afleveres i Danmissions butikker rundt om i Danmark.

 

Genbrugsstationer
Du kan også aflevere din brugte mobiltelefon på genbrugspladserne rundt om i Danmark – de har særlige afdelinger til brugt elektronik.

 

dba, gul&gratis + mange andre
Har du en brugt mobil, som er af nyere dato og velfungerende, så kan du forsøge at sælge den og score en skilling på den. Særligt iPhones er i høj kurs, men også de fleste topmodeller kan du få en god pris for. Du kan sælge din brugte mobil på for eksempel Den blå avis, Gul og graits, Phonetrade, BlueCity og andre steder på nettet.

Se også: Nyheder om brugte mobiler