Hvilket cover skal man købe til sin smartphone?

Undgå en dyr skærmreparation ved at købe et cover til din mobil. Men hvilket cover skal det være? Få overblikket over de mange forskellige slags, der findes.

Hvilket cover skal man købe til sin smartphone?

De fleste smartphones har i dag glas på både forsiden og bagsiden, og med tanke på, hvor meget en telefon bruges, er skrøbeligt glas måske ikke det bedste materialevalg. Mange danskere har formentlig også haft den kedelige oplevelse at tabe en telefon og stå med en flækket skærm, bagside eller måske endda begge. Det er ærgerligt, men det er der heldigvis råd for: Et mobilcover.

Hvilke slags mobilcovers findes der?

Som navnet indikerer, har et mobilcover til formål at beskytte telefonen. Men et mobilcover er ikke bare et mobilcover. Der findes rigtig mange forskellige slags mobilcovers, og de findes også i mange forskellige prisklasser. Vi gennemgår herunder de mest populære former for mobilcovers og materialer.

Almindelige covers

De helt almindelige covers dækker bagside og sider på telefonen. De er som regel lavet af enten hård eller blød plastik eller silikone. De kan også fås i læder, metal og glas (typisk PanzerGlass).

Denne form for covers fås i flest variationer – et utal af farver og mønstre eller også helt gennemsigtige. Disse covers kan også fås som ultra-tynde udgaver.

Tegnebog/flipcover

Næste form for cover er monteret på telefonens bagside og har en ekstra halvdel, som kan foldes ud over telefonens skærm. Det beskytter skærmen, når telefonen ikke er i brug. Indersiden af coveret har ofte lommer med plads til at placere betalingskort, sundhedskort og andre kort.

Disse flipcovers er ofte lavet af en kombination af plastik og kunstlæder eller ægte læder som beklædning på ydersiden.

Sleeves og tasker

Der findes andre varianter af covers, som tæller sleeves og tasker. Sleeves og tasker har plads til, at man kan lægge sin telefon i den – lidt ligesom til en bærbar computer. Disse har i nogle tilfælde også en hank, håndtag eller holder, som man kan putte sit bælte igennem.

Bumper case

En anden form for cover, der ved første øjekast minder en del om det almindelige mobilcover, er et såkaldt bumper case. Den eneste forskel er egentlig blot, at kanten på coveret hele vejen rundt om skærmen er hævet, hvilket beskytter skærmen mod ridser. Nogle bumper cases adskiller sig dog også ved kun at dække telefonens sider og ikke bagsiden. Bumper cases er typisk lavet af enten hård eller blød plastik eller silikone, mens enkelte også kan fås i metal.

Vandtæt cover

Et vandtæt cover giver, som navnet indikerer, telefonen beskyttelse mod vand. Denne form for cover er primært tænkt til midlertidig brug, mens man eksempelvis er på stranden eller på en dykkertur.

Vandtætte covers findes i billige udgaver, hvor telefonen puttes i en pose, og i dyrere udgaver lavet specifikt til enkelte telefonmodeller, hvor coveret ofte er lavet i plastik.

Løbearmbånd

Der findes også mobilcovers til løbeturen, hvis man ikke har et smartwatch og gerne vil tracke sin løbetur. Disse kaldes som regel for sportsarmbånde eller løbearmbånde og er tænkt som telefonholdere, man kan have på overarmen under løbeturen. Holderne er typisk lavet af blødt tekstil og har et gennemsigtigt vindue af plastik, så man kan se telefonens skærm, mens den er pakket ind.

Battericover

Battericoveret er et almindeligt cover, som har et indbygget batteri på bagsiden. Det er altså en powerbank kombineret med et mobilcover. Fordelen ved dem er, at man får mange timers ekstra strøm til sin mobiltelefon, men det gør også ens telefon både tykkere og tungere. Nogle battericovers oplader telefonerne, de er monteret på, trådløst. Coveret kan oplades trådløst og endnu hurtigere via ladekabel.

Håndværkercover

Der laves også covers rettet specifikt mod håndværkere, som er ekstra hårdhændede ved deres telefoner. Disse covers er ekstra robuste og slidstærke og beskytter telefonerne endnu bedre mod tab fra store højder. De har også ekstra godt greb, så de kan betjenes med handsker.

Mobilcover til børn

Der laves også covers særligt til børn. Disse kommer i børnevenlige design med sjove og spændende farver – og er man til helt skøre covers, er det også muligt at få covers med pels i kanin-look eller leopard-look. Nogle covers til børn har også strop, så man nemt kan bære telefonen i hanken.

MagSafe-cover

Siden iPhone 12 har Apple haft funktionen MagSafe – et rundt magnetisk område på bagsiden af telefonerne, så man nemt kan montere tilbehørsprodukter på telefonerne, ligesom en trådløs oplader nemt kan holdes på plads på bagsiden af en iPhone.

Med et cover, der har MagSafe indbygget, kan man fortsætte med at bruge MagSafe-tilbehør til sin iPhone, selv om man har et tykt cover på bagsiden af telefonen.

Køb altid cover til din smartphone

Herfra kan vi kun anbefale, at man køber et cover til sin mobiltelefon. Mange telefoner koster i dag 6.000 kroner eller mere – helt op mod 10.000 kroner er i dag ikke unormalt. Det vil derfor være synd og skam at stå med en ødelagt telefon, fordi man er og uheldig og taber den.

Med et cover – selv et ganske billigt til ikke meget mere end 100 kroner – er din telefon langt bedre beskyttet, og det er i stedet det billige cover frem for telefonen, som tager skade eller går i stykker, hvis du taber telefonen. Coveret kan nemt, billigt og hurtigt skiftes ud – det er en langt dyrere og mere besværlig proces at udskifte en skærm eller bagsideglasset på en moderne smartphone.

Covers til smartphone findes som bekendt i et utal af designs, prisklasser og typer og til langt de fleste populære smartphones. Har du ikke allerede et cover, bør du derfor anskaffe dig et. Og nu hvor du er ved det, bør du også overveje at beskytte din telefons skærm med beskyttelsesglas.

Se de bedste priser på covers til smartphones her.