Hvad skal du gøre, hvis du løber tør for mobildata?

Hvad kan man gøre, hvis man løber tør for mobildata? Se dine muligheder her, så du ikke mister den mobile forbindelse...

Hvad skal du gøre, hvis du løber tør for mobildata?

Vores dataforbrug på mobilen vokser støt og det skyldes specielt, at vi ser mere og mere video på vores telefoner. Hvis man løber tør for mobildata inden månedens udgang, hvilke muligheder har man så? Det skal du gøre, hvis du ikke har mere mobildata.

Vi ser ikke nødvendigvis flere film, det er trods alt fedest på en stor skærm, men video er blevet en dybt integreret del af alle nyhedssites, sociale medier og så videre. Derfor er det helt naturligt, at vi ganske enkelt afvikler mere video på vores telefoner.

Dataforbrug på mobilen stiger støt

Tal viser også, at det ikke kun er børn og unge, der for eksempel er meget på YouTube. Også voksne streamer mere og mere indhold på YouTube. Vores dataforbrug vil formentlig vokse en del i løbet af sommerferien – særligt når vi skal se alle højdepunkterne og målene fra Danmarks og de andre landes mål fra EM 2020 / 2021. Og der er jo meget andet på det der internet, man kan fornøje sig med og som man kan bruge en masse data på.

Spørgsmålet er så, om vi har nok data i vores mobilabonnement til at håndtere for onlineforbrug med mobilen. Og spørgsmålet er også, hvad  man gør, hvis man løber tør for data inden månedens udgang.

Se også: De bedste telefoner til streaming

Lev med langsomt internet eller betal dyrt for ekstra data…

De fleste teleselskaber slukker ikke helt for internetforbindelsen, hvis du løber tør for data, men de skruer den ned til 128 Kbit/s. Det svarer næsten til ikke at kunne gå på nettet mere, men lidt mail-skriverier kan hastigheden håndtere – uden vedhæftede filer naturligvis.

Er det bare en dag eller to, man ikke kan komme på nettet som man plejer, så kan man nok leve med det, men ellers bør man benytte sig af en anden mulighed. Teleselskaberne tilbyder nemlig, at man tilkøbe ekstra data til når ulykken er ude.

Man kan typiske købe ekstra datapakker med 1, 3, 5 eller 10 GB. Priserne starter fra 39 kroner for 1 GB og  op til 149 kroner for 10 GB. Det er faktisk ikke helt billigt at købe ekstra data. 3 GB data koster det samme som et mobilabonnement med 10 timers tale og 20 Gb data.

Se også: Mobilabonnement med meget data

…Eller få et abonnement der passer til dit behov

En enkelt gang kan man naturligvis sagtens klare bare at betale for ekstra data, men gentager det sig flere gange, så er det helt sikkert en bedre løsning at skifte til et mobilabonnement med mere data.

Formentlig skal du kun betale 10 kroner mere om måneden for at få 8-10 GB ekstra data i dit abonnement.

På sigt er det klart mest fornuftigt og økonomisk mest forsvarligt at få sig et mobilabonnement, der passer til ens behov.

Sammenlign priser på mobilabonnementer til dit behov.