Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus

Huawei Mate 10 Pro VS Samsung Galaxy S8 Plus: Specifikationer og pris

Huawei kom for nyligt ud med Mate 10 Pro, der skal følge op på sidste års succes Mate 9 Pro – en telefon som vi vurderede til at være en af de bedste. I dag skal Mate 10 Pro op i mod toppen af fødekæden, når det gælder Android telefoner, nemlig Samsung Galaxy S8 Plus – begge er telefoner, der er både billigere og bedre end iPhone 8. Guide, sammenlign af specifikationerne og priser på Mate 10 Pro og Galaxy S8 Plus.

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus

De to telefoner fra Samsung og Huawei er begge blandt de ypperste på mobilmarkedet og skal Huawei nå målet om at blive den største smartphone-producent i verden inden 2021, er det en god start, hvis de kan overgå Galaxy S8 Plus med Mate 10 Pro. Fælles for dem begge to er, at de er betydeligt bedre telefoner end iPhone 8 og iPhone 8 Plus samtidig med, at de er billigere.

Herunder giver vi en gennemgang af de vigtigste specifikationer og funktioner og ser til sidst på deres respektive priser.

Se også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy S8 Plus

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Design

Designmæssigt er der ikke meget, der adskiller de to telefoner. Galaxy S8 Plus er en anelse højere, mens Mate 10 Pro er en anelse bredere – begge to er store telefoner. Begge telefoner kan heller ikke komme uden om, at de er meget glatte, og med deres glasbagsider meget skrøbelige. Vi får ikke nogen edge-to-edge skærm på Mate 10 Pros front . Det er i manges øjne en fordel, da man ofte kommer til at lave de her fantom-tryk på en skærm, der buer. Og når vi nu er ved irritationsmomenter, så får man ikke en dedikeret Bixby knap på Mate 10 Pro, som man kommer til at trykke på i tide og utide.

Begge telefoner kommer med et vandafvisende design. Galaxy S8 Plus har en IP68 rating, mens Mate 10 Pro kommer med en IP67 rating – jo højere jo bedre. Selvom Galaxy S8 Plus kommer med en højere rating, så vil de begge kunne klare vind og vejr uden problemer.

Kan man lide at høre musik med høretelefoner, der har en ledning, så skal man ikke vælge Mate 10 Pro – den kommer ikke med jackstik indgang.

Se også: Pris på Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Skærm

Begge skærme fylder stort set hele fronten i et næsten identisk 2:1 format med kun lidt plads i top og bund. Galaxy S8 Plus kommer uden tvivl med den bedste skærm af de to telefoner. En 6,2 tommers Super AMOLED skærm med 2K opløsning – det findes stort set ikke bedre.

Mate 10 Pro kommer med 6 tommers AMOLED skærm med fuld HD Plus opløsning. Selvom skærmen på Mate 10 Pro halter lidt efter Galaxy S8 Plus, så vil skærmen være mere end god nok til de fleste.

Se også: Anmeldelse af Samsung Galaxy S8 Plus

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Kamera

Huawei Mate 10 blev præsenteret som den første telefon med processor dedikeret til kunstig intelligens, og det skulle især have en stor effekt på kameraet. Kameraet kan genkende op til otte forskellige scenaerier, indtil videre, og vil automatisk indstille kameraet til de bedste indstillinger for det pågældende scenarie. Det er på nuværende tidspunkt stadig svært at måle alt dette, da telefonen endnu ikke er kommet ud til forbrugerne.

Det, vi kan forholde os til lige nu, er specifikationerne på de to telefoners kameraer. På Mate 10 Pro har vi et dualkamera, der tilbyder et primært kamera på 12 megapixel og et sekundært 20 megapixel kamera med monokrom sensor.

Dualkameraet på Mate 10 er det første til at komme med en blænde på F/1.6 og optisk billedestabilisering på begge kameraer – og det er rigtig godt til billeder i dårlig belysning.

Man skal ikke undervurdere kameraet på Galaxy S8 Plus, bare fordi det ikke er et dual kamera – det tager fantastiske billeder. Her får vi et 12 megapixel kamera med en blænde på F/1.7 og med optisk billedestabilisering.

Se også: Test af Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Batteri

Der er ikke rigtig nogen tvivl hos os om, hvilken telefon der løber med sejren, når det gælder batteriet i de te telefoner. Batteriet på Galaxy S8 Plus er på 3.500 mAh, hvilket er en anstændig kapacitet, men det kan ikke helt måle sig med batteriet på Mate 10 Pro der er på hele 4.000 mAh.

Det er ikke altid, at man helt kan vurdere ud fra kapaciteten alene, men efter vores personlige erfaringer er Mate 10 Pro betydeligt bedre til at holde på batteriet sammenlignet med Galaxy S8 Plus.

Begge telefoner kommer med hurtig opladning.

Se også: Telefoner med bedst batteritid

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Processor, RAM og hukommelse

Som nævnt tidligere er Mate 10 Pro den første telefon med en dedikeret processor til kunstig intelligens. Den har navnet Kirin 970 og skulle altså kunne lære ens brugsvaner at kende og dermed hjælpe med optimering af telefonen. Det vil kræve længere tid at få testet helt igennem. Sammen med den smarte processer får man 6 GB RAM og 128 GB hukommelse – uden mulighed for udvidelse med microSD-kort.

På Samsung Galaxy S8 Plus får man, i Danmark, Samsungs egen Exynos 8895 processor, 4 GB RAM og 64 GB  hukommelse med mulighed for at udvide med op til 256 GB ved hjælp af et hukommelseskort. 

Se også: Billige mobilabonnementer

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Software

Begge telefoner lider lidt af samme problem, når det gælder software. Begge kommer med ret mange apps i forvejen og vil meget gerne have en til at skrive sig op til deres dedikerede tjenester.

Har man været bruger af Samsung telefoner før, så vil man føle sig hjemme med Galaxy S8 – Huaweis software er en lidt anden historie. Huaweis EMUI har udviklet sig meget det sidste års tid, og det er blevet meget bedre, men det er stadig nødvendigt med lidt tilpasning.

På Galaxy S8 er man stadig på Android 7.1.1 Nougat, hvor man på Huawei Mate 10 Pro får Android 8.0 Oreo fra starten.

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Oplåsning

På Samsung Galaxy S8 har man hele fire forskellige metoder at låse telefonen op på. Det kan man gøre ved hjælp af irisscanneren, ansigtsgenkendelse, fingeraftryk og traditionelt mønster eller kode. Desværre er der ingen af disse metoder, der virker lige så godt som den løsning, der er på Mate 10 Pro.

Huawei har, efter min mening, den rette løsning til oplåsning af en telefon med en skærm, der dækker hele fronten. En fingeraftrykscanner på midten af bagsiden er alt hvad der behøves – den virker og der er ikke så mange dikkedarer på den front.

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus: Pris

Priserne på Galaxy S8 Plus ligger lige nu fra omkring 5.300 kroner uden abonnement. Huawei Mate 10 Pro kan forudbestilles fra den 30. oktober og købes fra den 27. november hos teleselskaberne og har en vejledende pris på 5.999 kroner.

Galaxy S8 Plus er billigst lige nu, Huawei Mate 10 Pro har fordelen af et meget kraftfuldt batteri og dual kamera, hvilket gør, at den er oplagt at bruge de sidste kroner på.

Se også: Sammenligninger af mobiltelefoner