Har man behov for 1.000 Mbit/s bredbånd?

Har man behov for 1.000 Mbit/s bredbånd? Det har flere og flere familier i takt med at flere og flere enheder kobles op til nettet.

Har man behov for 1.000 Mbit/s bredbånd?

Når man skimmer prissammenligningssites for bredbånd, kan man se, at det efterhånden er lige så billigt at få en 1.000 Mbit/s bredbåndsforbindelse som det er at få 100 Mbit/s bredbånd. Der kan være en prisforskel på 20-30 kroner om måneden, så spørgsmålet er, hvad man får for de relativt få ekstra kroner om måneden. Har man behov for 1.000 Mbit/s bredbånd?

Har man behov for 1.000 Mbit/s bredbånd?

1.000 Mbit/s bredbånd. Det er altså høje hastigheder og er der overhovedet nogle fordele med så høje hastigheder i forhold til langsommere bredbånd, der alligevel stadig er hurtigt?

Mange enheder på samme tid på samme internetforbindelse

Fordelen ved 1.000 Mbit/s bredbånd er, at du kan have alle dine enheder online på samme tid. Uden at bekymre dig om, hvorvidt der nu også er nok båndbredde. Du skal huske på, at det måske ikke kun er computer og tablet, der skal være online. Også fjernsynet, alarmsystemet, varmeanlægget og lignende kan kobles op. Og selvfølgelig også din mobil, når du er hjemme.

Særligt i weekenden kan der være tryk på opkoblingen, når alle i huset streamer video eller gaming på samme tid. Har ungerne venner på gaming-besøg, skal de også kunne kobles op til nettet.

Nu, hvor mange også arbejder hjemmefra og hjemmekontor er blevet et fænomen, der er kommet for at blive, så er det oplagt og nødvendigt med høje hastigheder. Husk på, at du kan få dækket nogle af udgifterne til din internetforbindelse, hvis den bruges til arbejde, ar din arbejdsgiver.

Se også: Hvor finder jeg bredbånd med 1.000 Mbit/s?

Ikke alle kan få 1.000 Mbit/s bredbånd

Det er dog langt fra alle, der kan få 1.000 Mbit/s bredbånd installeret. Først og fremmest skal du finde en bredbåndsudbyder, der tilbyder så høje hastigheder. Så skal du undersøge, om din adresse og husstand overhovedet har mulighed for at få så høje internethastigheder med kabel. Det kan du undersøge hos internetudbyderen.

Du skal også være opmærksom på, at du formentlig ikke får 1.000 Mbit/s hastigheder. Udstyr og netkort sætter en begrænsning og det, der kaldes for en IP-header optager noget af internetforbindelsen. En IP-header sikrer, at data kommer frem til rette modtager. Derfor vil du hos praktisk talt alle bredbåndsudbydere få garanti på, at du altid får en hastighed på mindst 900 Mbit/s, hvis du har en kablet internetforbindelse.

Se også: Priser på WiFi routere

Opkoblede enheder skal også understøtte hastigheden

Der er også nogle tekniske ting, du skal være opmærksom på på det udstyr, du bruger. Vil du have de ekstremt høje hastigheder på én enhed, skal selve enheden også have netværkskort eller anden netværksteknik, der understøtter 1.000 Mbit/s.

Det gælder også WiFi-routeren, du benytter, hvis du har trådløs opkobling i hjemmet – og det har de fleste i dag. Det er dog efterhånden svært at finde en WiFi-router, der ikke understøtter mindst 1.000 Mbit/s.

Det er ikke altså nok, at selve internetforbindelsen er på 1.000 Mbit/s. Dit udstyr skal altså også understøtte så høj hastighed.

Se også: Guide til hurtig bredbånd

Flere artikler om Bredbånd

Den videre fortælling kunne ikke ties. Daniel Søgaard Hald fulgte op på sagen. 9/12/2020 blev historien fulgt op med historien; Fibernet er langt dyrere at starte op med end mobilt bredbånd – Følg den videre udvikling her. Absolut seneste nyt om temaet kan du finde her.