Har du dårlig mobildækning, så skift teleselskab

Oplever du dårlig mobildækning med dit teleselskab, så tjek Danmarks nye mobildækningskort og se, om du bør skifte teleselskab.

Har du dårlig mobildækning, så skift teleselskab

Noget af det mest trælse i en hektisk hverdag med mobilen er, når den nødvendige mobildækning driller. Jeg er helt med på, at det ikke kan sammenlignes med sult, alvorlig sygdom og så videre, men det er en belastning, når mobilnettet driller. Det skyldes naturligvis, at vi er så afhængige af at kunne bruge vores mobil til praktisk alt, lige fra vi står op til vi går i seng.

Dette kan være skyld i dårlig netværksdækning

Danmark er heldigvis et ret taknemmeligt land at dække med et finmasket mobilnet, men mange andre faktorer spiller ind på god netværksoplevelse end blot en masse master. God mobildækning lige der, hvor du bor og bruger mobilen mest, afhænger også af, hvilke netværksfrekvenser, der er tilgængelige for eksempel. Nogle netværksfrekvenser fungerer bedre i tætbebyggelse end andre, mens andre leverer den bedste oplevelse, når man kommer ud i mere tyndt befolkede områder.

Samtidig egner alle netværksfrekvenser sig heller ikke til at trænge igennem huse i beton eller med miljøvenlige vinduer. Andre ting, der kan spille ind på mobildækningen, er omgivelserne i det hele taget – bor ud i byen, på landet, i en fladt område, i et bakket område og så videre. Mange af disse ting kan du ikke selv ændre på, med mindre du ligefrem vælger at flytte, men det er lige drastisk nok for mange.

Se også: Telefoner der giver bedst mobildækning

Skift teleselskab hvis du oplever dårlig mobildækning

Det, du kan gøre, er at skifte teleselskab. Det skal du gøre, hvis du oplever dårlig mobildækning i det postnummer eller der, hvor du bruger mobilen mest. Du kan benytte telepristjek.dks nye mobildækningskort til at se, om andre også oplever dårlig mobildækning i dit område.

Med det kort, der opdateres dagligt, når mobilbrugerne i Danmark bedømmer kvaliteten af mobildækningen hos deres teleskab, kan du se den generelle mobildækning i Danmark på tværs af teleselskaberne. Du kan også se mobildækningen enkeltvis hos TDC, Teleor / Telia og 3. På den måde kan du hurtigt få overblik over, hvilke netværk du skal gå efter.

Du kan også give din bedømmelse af din oplevelse med mobildækningen hos dit teleselskab. På den måde hjælper du andre danskere med at foretage det rette valg, når de skifter teleselskab.

Let at skifte teleselskab

At skifte teleselskab er meget enkelt at gøre og det tager ikke lang tid. Vi har tidligere skrevet en række artikler om det, og dem kan du læse mere om via linkene herunder:

Hvad skal man gøre for at skifte teleselskab?

Hvor lang tid tager det at skifte teleselskab?

Kan jeg beholde mit mobilnummer, når jeg skifter teleselskab?

Se også: Find tilbud på alle mobilabonnementer