Guide: Undgå dårlig samtalelyd og langsomt mobilnet
Hakkende og skrattende samtaler på mobilen, opkald der falder ud, langsomt internet på mobilnetværket er blot nogle af de problemer, som mange døjer med dagligt. Ofte er mobilnetværket problemet, men der er også andre forhindringer, som kan skabe problemer. Her er vores guide til at undgå dårlig samtalelyd og langsomt mobilnet.
Selvom teleselskaberne dækker et sted mellem 97 og 99 procent af Danmark, så er der stadig mange, som døjer med dårlig samtalelyd, tabte opkald, et langsomt mobilnetværk og en generelt dårlig mobildækning. Danske teleselskaber dækker, ifølge de typiske dækningskort, godt, men kigger vi på brugernes egene erfaringer og oplevelser, så tegner der sig et andet billede. Virkelighedens dækning opleves nemlig betydeligt anderledes. Der er nemlig mange ting, der spiller ind på mobildækningen.
Du kender det sikkert: en mobil der tænker (også kaldet buffering) umådeligt lang tid, hvor du egentlig gerne vil høre musik eller streaming TV og serier? Eller et opkald med så ringe samtalelyd, at det nærmest er umuligt at høre personen i den anden ende. Det burde ikke ske i 2021, men det gør det for mange. Der kan være forhindringer på mobilnetværkets vej til din mobiltelefon, fx en bygning, mellem nærmeste mobilmast og dig eller mobilnettet kan være overbelastet. Moderne isolerede huse og betonbygninger, isolerede solafvisende vinduer, bakker i landskabet og andre konstruktioner medfører også dårligere mobildækning. Ja, selv et akvarium har en negativ effekt på mobilsignalet. Derfor kan man ikke altid regne med teleselskabernes dækningskort.
Med teknologier som Wi-Fi og Wi-Fi-opkald, så kan til tider omgå en dårlig mobildækning. Men skal man helt undgå den dårlige samtalelyd og det langsomme mobilnet, så skal man vælge det rigtig teleselskab.
Se også: Guides til teleselskabernes mobildækning & netværk
Vælg teleselskab med bedste dækning
Et godt råd har længe været, at man skal høre naboen ad for deres erfaringer med mobildækningen – og det råd er stadig godt. Det kan dog meget vel være, at naboen har begrænsede erfaringer med dette og derfor man med fordel høre flere af. Og der kommer telepristjek.dk’s nye ”Undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning og kundetilfredshed” ind i billedet. Her kan du, ned på postnummer niveau, få andre brugeres erfaringer med den lokale mobildækning, samt du med dine erfaringer hjælpe andre godt på vej.
Ud over et hurtigt overblik på dækningskortet, så kan du indtaste dit postnummer, hvorefter du bliver præsenteret med de teleselskaber, som dækker bedst i det område du bor i.
Deltag i vores undersøgelse – Hvor tilfreds er du med dit mobilselskabs mobildækning?, hvor du også kan tjekke mobildækning i dit postnummer.
Nu har du sandsynligvis fundet ud af, hvilket mobilnetværk dækker bedst hvor du befinder dig. Derefter er opgaven af finde de bedste mobilabonnement til prisen på det netværk. Herunder finder du stærke mobilabonnementer til prisen på de forskellige mobilnetværk.
Bedste mobilabonnementer til prisen
#1 dukaTALE
Netværk: Telia/Telenor
Mobilpakke: 5 timers tale + 5 GB data (5 GB i EU)
Pris per måned: 59 kroner
Se aktuelle tilbud hos dukaTALE
#2 OiSTER
Netværk: 3
Mobilpakke: fri tale + 40 GB data (8 GB i EU).
Pris per måned: 99 kroner
Se aktuelle tilbud hos OiSTER
#3 CBB Mobil
Netværk: Telenor/Telia
Mobilpakke: 10 timers tale + 50 GB data. Virker kun i Danmark
Pris per måned: 99 kroner
Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil
#4 dukaTALE
Netværk: Telia/Telenor
Mobilpakke: fri tale + 10 GB data (10 GB i EU)
Pris per måned: 99 kroner
Se aktuelle tilbud hos dukaTALE
#5 Eesy
Netværk: TDC
Mobilpakke: Fri tale + 15 GB data (10 GB i EU)
Pris per måned: 99 kroner
Se aktuelle tilbud hos eesy
#6 Telmore
Netværk: TDC
Mobilpakke: Fri tale + 40 GB data (13 GB i EU)
Pris per måned: 149 kroner
Se aktuelle tilbud hos Telmore
Husk at undersøge teleselskabets dækning
Der er mange mobilabonnementer på markedet i dag og mange af dem minder om hinanden, både når det kommer til pris og indhold. Men når det kommer til mobildækningen, så opleves der her en langt større forskel. Gider du ikke døje med dårlig samtalelyd og langsomt mobilnet, så skal du først og fremmest tjekke dækningen for teleselskabet, inden du skifter til det.