Guide til de bedste roaming priser

Mobiltelefoni i EU og resten af udlandet kan stadig koste mere end flybilletten. Det gælder om at have tungen lige i munden inden du inviterer mobilen med på ferie. EU har rigtig nok sat priserne ned på roaming i EU, men priserne på brug af mobilen i udlandet er stadig høje - Se guide til hvordan du får gratis roaming i EU og det store udland.

Guide til de bedste roaming priser

EU har de seneste år sat prisen ned på roaming i EU, men deres prisreguleringer har ikke virket efter hensigten. Teleselskaberne, med TDC i spidsen, har ganske enkelt været for smarte og omgået EU-politikernes intentioner om billigere roaming – Her får du oversigt og guide til hvordan du får gratis roaming i EU og det store udland.

– EU Kommissionen har gennem de seneste år reguleret priserne på roaming ned i EU. De har imidlertid, mærkelig nok, kun valgt at regulere roaming priserne på; Tale, Data, SMS & MMS.

Teleselskabernes priser, afgifter og gebyrer på f.eks opkaldsafgifter har EU Kommissionen slet ikke reguleret, og det er faktisk lidt af en Molbohistorie hvorfor Kommissionen ikke har været smartere – For eksempel udnyttes Kommissionens tvivlsomme genialitet kraftigt af Yousee og TDC, som tager 6 kroner i opkaldsafgift ved roaming i EU… Med en smart tilpasning bliver TDC mange gange dyrere end Kommissionens maksimalpris.

 

Kort om roaming

Roaming opstår når et teleselskab betjener sin mobilkunde gennem et andet teleselskabs netværk. Eksempelvis gennem et udenlandsk teleselskab når mobilkunden er i udlandet. Roaming er ekstremt dyrt, men siden 2007 har EU-Kommissionen gradvist nedbragt de maksimale roaming priser i EU med ca. 90 procent. I dag (med virkning fra april 2016) er de maksimale priser, som danske teleselskaber kan taksere danske mobilkunder ved roaming i EU på henholdsvis:

  • Samtaler udgående: 0,46 kroner /min.
  • Samtaler indgående: 0,46 kroner /min.
  • Data pr. MB: 0,46 kroner.
  • Afsendt SMS: 0,18 kroner.

Bemærk at disse maksimalpriser kun gælder EU. Rejser du til Tyrkiet og andre populære destinationer udenfor EU, er roaming priserne mange gange større. F.eks er de gennemsnitlige roaming priser for danskere i Tyrkiet; Op til 100 kroner /MB, 23 kroner pr. samtaleminut og 1,73 pr SMS – Tjek derfor altid dit mobilselskab og se deres aktuelle roaming priser før du rejser til udlandet.

 

Roaming priser ved de danske teleselskaber

De danske mobilselskaber, dog med enkelte undtagelser som f.eks TDC, følger stort set de gældende maksimalpriser ved ved roaming i EU. Der er imidlertid store prisforskelle mellem selskaberne hvis går rejsen går udenfor EU.

F.eks koster 1 MB Data i Tyrkiet ved Telia 70 kroner, mens TDC tager 100 kroner. Flere mobilselskaber tilbyder også roaming-pakker eller udlandspakker, hvor man angiveligt kan spare mange penge på roaming – Vi har tjekket markedet og fundet de seks bedste roaming løsninger ved de danske teleselskaber 

Mobilselskabet 3 med gratis roaming i 43 lande (Anbefales)

Et mobilabonnement med 3LikeHome giver gratis roaming af Tale, Data og SMS i 43 lande. Mobilselskabet 3 har inkluderet 3LikeHome (gratis roaming) som fordel i langt de fleste mobilabonnementer. Med 3LikeHome kan du bruge mobilen i udlandet til de samme takster og vilkår som i Danmark. I vores anbefaling har vi lagt vægt på, at Mobilselskabet 3, som eneste mobilselskab, tilbyder gratis roaming af Tale, Data og SMS. Dataforbruget er dog maksimalt 10 GB om måneden ved brug i udlandet.

3LikeHome kan især anbefales til rejseglade familier, til selvstændige og mindre erhverv, som har udlandet som sit hjemmemarked.

Se aktuelle priser på mobilabonnement med 3LikeHome

 

Yousee med 1-2 GB data i udlandet

Med abonnementet Fri Tale og 10 GB data får man Fri Tale, Fri SMS & MMS og 1 GB data i 36 lande – abonnementet med fri tale og 25 GB data giver 2 GB data i 36 lande. Abonnementerne koster henholdsvis 199 kroner og 299 kroner /md, men rejser du meget, kan der være store besparelser for dig fremfor at betale 0,46 kroner per MB. Derudover inkluderer pakken også Yousee Musik.

Se aktuelle priser på Yousee

Telenor med gratis Tale & SMS og 10 GB data i EU

Med et Telenor FRI+ abonnement med 20 GB eller 40 GB data får man gratis tale og sms i EU og 10 GB data til brug i 36 lande om måneden.

Telenor FRI+ abonnement med 20 GB koster 199 kroner om måneden og Telenor FRI+ abonnement med 40 GB data koster 249 kroner om måneden

Se aktuelle priser på Telenors Fri+ med gratis Tale & SMS + 10 GB i EU

Call me Just Like Home i EU

Callme tilbyder en pakke med 12 timers tale og 12 GB data med Just Like Home EU, der giver tale og sms samt 2 GB data om måneden i EU.

Abonnementet koster koster 169 kroner om måneden. Callme har også roaming-pakker, der dækker Baltikum og Norden.

Se aktuelle priser mobilabonnement ved Call me

Telia med gratis tale & SMS og 10 GB data i EU

Alle med et almindeligt mobilabonnement ved Telia får automatisk roaming-tjenesten Roam Like Home, som giver gratis roaming på TeliaSoneras netværk i Norden og Baltikum. Rejser du meget i disse egne, kan et mobilabonnement ved Telia være et godt valg. Ellers tilbyder Telia også RoamLikeHome som en tillægstjeneste – her får man fri tale og sms/mms samt op til 10 GB data om måneden i 36 lande.

Se aktuelle priser på mobilabonnement ved Telia

 

Telmore med 1 GB data i EU

Telmore har et enkelt abonnement med roaming inkluderet  – der er 15 timers tale og 20 GB data til brug i Danmark, men dog kun 1 GB data til brug i EU. Telmores abonnement med 15 timers tale og 20 GB data koster 149 kroner om måneden.

Se aktuelle priser på mobilabonnement med Telmore

 

Generelle tips til roaming udenfor EU

Skal du holde ferie eller rejser du generelt meget udenfor EU, så kan følgende tips være rigtig gode at følge.

  • Slå mobildata fra inden du forlader Danmark.
  • Brug i stedet Data over Wi-Fi, som ofte er gratis på hoteller, cafeer, restauranter o. lign.
  • Spørg personalet der du opholder dig, om navnet på deres WIFI og log på.
  • Brug evt. Skype, Vyke eller Viber når du skal føre samtaler eller sende beskeder. Det er gratis.
  • Tjek ALTID opkaldsafgifter før du evt. køber lokale taletidskort eller danske roaming-pakker.

Se også: Sammenlign priser på 500 forskellige mobilabonnement

Sagens videre forløb

Vi følger op med den seneste udvikling. Steen Jørgensen kunne ikke slippe historien. 23/11/2016 kørte vi en artikel med fokus på 3 udvider 3LikeHome med gratis roaming i Australien, Canada og New ZealandKlik her for at læse artiklen.. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..