bredbånd call me pris

Fri data: Hvorfor er mobilt bredbånd dyrere end mobilabonnement?

Du har måske haft brug for et mobilt bredbåndsabonnement og i den forbindelse set, hvad priserne på mobilt bredbånd efterhånden kan løbe op i. På den anden side har du måske også set lignende mobilabonnementer, eller mobilabonnementer med samme datamængde, blot til billigere penge. I en sådan situation er det naturligt at spørge sig selv, hvorfor man skal betale flere hundrede kroner mere om året, for noget der ligner samme produkt? – Det er der umiddelbart heller ingen grund til.

 

Mobilt bredbånd med fri data er dyrere end mobilabonnement med fri data

Efter at TelePrisTjek har sammenlignet priser på mobilt bredbånd og mobilabonnementer har vi lagt mærke til, at de samme teleselskaber har meget forskellige priser på de samme datapakker – det afhænger simpelthen af, om der er tale om mobilt bredbånd eller et almindeligt mobilabonnement.

Et godt eksempel er Oister, som tilbyder mobilt bredbånd med fri data til 220 kroner om måneden. Samtidigt tilbyder Oister også mobilabonnementer med fri data til 149 kroner om måneden. Der er altså tale om en prisforskel på hele 71 kroner om måneden, hvilket svarer til 852 kroner årligt. Med en så stor besparelse er det svært at se, hvorfor man ikke bare skulle bruge sit mobilabonnement som mobilt bredbånd.

Se også: Billig abonnement med data

 

Kunder med mobilt bredbånd bruger mere data

TelePrisTjek har spurgt teleselskabet 3, som ejer Oister, om der er en grund til prisforskellen. I en mail til TelePrisTjek bekræfter 3, at man som forbruger ikke vil opleve nogen forskel, da det er samme adgang til netværket: “Der er forskel i den måde, mobiltelefoni og mobilt bredbånd er sat op i netværket af hensyn til teknik og vedligehold, men der er kort fortalt ingen forskel i brugeroplevelsen, hvis man bruger sit mobilabonnement i en router. Det er samme adgang til netværket.”, skriver 3.

I forhold til prisforskellen mellem mobilt bredbånd med fri data, og almindeligt mobilabonnement med fri data, skriver teleselskabet 3 følgende: “Nu spørger du konkret til Oisters prissætning. Her er Fri tale/Fri data-abonnementet prissat efter, at ikke alle kunder bruger op til 1.000 GB på månedsbasis via deres mobiltelefon, hvorimod kunder med mobilt bredbånd i gennemsnit bruger langt mere. Hver brugt GB data har en omkostning for os – bl.a. dækker prisen netværkets vedligehold og udvidelse. Både hos Oister og 3 evaluerer vi løbende priserne og abonnementssammensætningen, og derfor kan Oister heller ikke love, at Fri tale/Fri data-abonnementet på mobiltelefoni vil fortsætte.”

Se også: Find billig mobilt bredbånd med meget data

Færre abonnementer med fri data

Hvis databrugen faktisk har større omkostninger, hvilket automatisk betyder flere omkostninger ved mobilt bredbånd, så giver forklaringen fra 3 god mening. For ganske få år siden var abonnementer med frit forbrug – både tale, SMS/MMS og data – en mulighed hos stort set alle mobilselskaber. I dag er billedet anderledes, både i forhold til mobilabonnementer og mobilt bredbånd. Faktisk er det kun Oister, som tilbyder ubegrænset mobilt bredbånd.

Samtidigt er antallet af mobilabonnementer med frit forbrug faldet drastisk. Selskaber som Telmore, Call Me og CBB tilbyder ikke længere abonnementer med fri data.

Men hvis du allerede har et eksisterende abonnement, eller falder over godt tilbud med fri data, så skulle der altså intet være i vejen for, at dit mobilabonnement kan bruges som mobilt bredbånd. Hvis du er i tvivl om, hvordan du får dit SIM-kort til at fungere i din 4G-router, har vi her lavet en guide til, hvordan du kan bruge dit mobilabonnement som bredbånd.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer med meget data

Der er lukket for kommentarer.