Forbrug af data på mobilt bredbånd? Så meget skal du have

Hvor stort er et forbrug af data på mobilt bredbånd? Her giver vi et overblik, så du ved hvor meget mobildata du helst skal have.

Forbrug af data på mobilt bredbånd? Så meget skal du have

Mobilt bredbånd er generelt rigtig smart – lige indtil det ikke er. Med det menes der at mobilt bredbånd stadigvæk har den ulempe, at det kommer med en mængde af data. Bruger man den datapakke op, så kan det blive enten en meget lang måned uden internet eller en dyr fornøjelse, hvor man skal tilkøb mere data. Derfor skal man sørge for at have data nok til mobilt bredbånd, uden at spilde penge på ubrugte gigabyte. Her er vores guide til, hvor stort et forbrug af data mobilt bredbånd bruger, så du kan vælge det rigtige abonnement.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

Vælg abonnement efter dit behov

Mobilt bredbånd er anderledes end kablet bredbånd – med både fordele og ulemper. En af de største ulemper er databegrænsningen. Ligesom mobilabonnementer har abonnementer til mobilt bredbånd en datapakke, fx 100, 200 eller helt op til 2.000 GB, som kan bruges per måned. En anden ulempe er fx, at mobilt bredbånd kræver en rigtig god dækning, hvis det skal være hurtigt – dækningen kan man undersøge her. Og så er det samtidig ikke fantastisk, hvis man spiller fx skydespil online. Men derudover, så er mobilt bredbånd en ret genial løsning til bredbånd. Både til hjemmet, sommerhuset, campingvognen, hjemmekontoret eller noget helt andet – der er mange muligheder. Og så er mobilt bredbånd ufatteligt simpelt at komme i gang med.

Mobilt bredbånd kan hos de fleste familier erstatte et normalt kablet bredbånd, hvis man altså er opmærksom på forbruget af data og dækningen på mobilnettet.

Herunder giver vi et generelt overblik over, hvordan et forbrug af data på mobilt bredbånd er, så du kan se hvor stort et abonnement du skal have.

Forbrug af data på mobilt bredbånd

Den rigtige mængde data i mobilt bredbånd er afhængigt af behovet. Hvor meget internettet bruges, hvad det bruges til og hvor mange der bruger det. Det kan være svært at vurdere og man skal huske, at man altid kan følge med i forbruget på det enkelte teleselskabs hjemmeside. Her kan man også vurdere om man kan gå ned eller skal gå op i datamængden. Kommer du fx fra et kablet bredbånd, så kan du også tjekke dit tidligere forbrug hos udbyderen eller direkte i Wi-Fi-routerens administration.

Bliver der ikke streamet, hentet spil og bruges nettet generelt ikke meget, så kan man slippe afsted med en datamængde på 3-50 GB. Bruger man derimod internettet til at streame TV og musik, og er man ikke en stor familie, så kan man starte et sted mellem 100 og 300 GB data. Er der tale om en gennemsnitlig dansk familie, så er forbruget af data dog overraskende stort. Her streames der på livet løs (måske i 4K-opløsning), hentes spil og generelt bruges nettet meget og af mange enheder, så skal man have “fri data”. Her skal man lige passe lidt på, for fri data hos teleselskaberne er ikke rigtig fri data. I de fleste tilfælde betyder dette et loft på 1.000 GB data.

Herunder har vi fundet nogle af de bedste tilbud på abonnementer med mobilt bredbånd, fra 6 GB data og helt op til 2.000 GB.

Mobilt bredbånd til den bedste pris – se abonnementer

#1 Oister
6 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: 3
Pris: 49 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#2 dukaTALE
20 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 79 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos dukaTALE

#3 Oister
150 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: 3
Pris: 149 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#4 dukaTALE
100 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 179 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos dukaTALE

#5 Lebara
300 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 199 kroner om måneden.

#6 Telia
200 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telia og Telenor
Pris: 200 kroner om måneden.

Se mobilt bredbånd på Telias netværk

#7 CBB
1.000 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: Telenor og Telia
Pris: 229 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos CBB

#8 Oister
2.000 GB data, hastigheder på mellem 17-71 Mbit/s.
Netværk: 3
Pris: 229 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#9 Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: TDC
Pris: 259 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

#10 Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

Se også: Find det bedste bredbånd til dig

Historien efterfølgende

Vores redaktion har fulgt sagen og her er de seneste opdateringer. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. Allerede d. 2/7/2021 publicerede vi en opfølgning med artiklen Bredbånd med fastnettelefon til billigste priser – Du kan læse det videre forløb her. Få også seneste nyt i sagen ved at trykke her..