Fibernet til gode priser – fordele og ulemper

Fibernet giver ekstremt hurtigt og meget pålideligt internet og er optimal til familier, hjemmekontor og det smarte hjem. Se, om du bør vælge det.

Fibernet til gode priser – fordele og ulemper

Fibernet er den hurtigste og mest stabile form for internet, man kan få og egner sig i særdeleshed godt til familier, hvor den står på streaming af video, online-gaming og hjemmekontor.

Selvom fiber bliver mere udbredt, så har mange hjem stadig internet via telefonkabler og telefonstik. Det betyder, at man ikke kan få den hurtigste internet – teknikken der bruges understøtter ganske enkelt ikke de højeste hastigheder.

Fiberbredbånd: Til familier, hjemmekontor og smart home

Derimod er fibernettet bygget til at levere højhastighedsinternet og så er det meget pålideligt. Fiberbredbånd kan levere internetforbindelser, der er op mod 10 gange højere end andre former for internetforbindelser. Fiberbredbånd giver op til 1.000 Mbit/s bredbånd, mens bredbånd via telefonkabel som regel topper ved de 100 Mbit/s. Dermed er det den rigtige løsning til familier, hvor alle er på nettet på samme tid og benytter krævende tjenester, der skal have høj kapacitet og være pålideligt for at give en god oplevelse.

En vigtig fordel ved fibernettet er, at internettet heller ikke vil blive påvirket af, at flere er koblet til internettet på samme tid.

Hvis man har hjemmekontor og ofte arbejder hjemme, så kan fiberinternet vise sig at være en god investering. Det sikrer en god oplevelse, når man skal håndtere videoopkald, sende og modtage store datafiler

Fibernet er også det rigtige valg, hvis hjemmet udvikler sig mere og mere hen imod det smarte hjem, eller et såkaldt smart home. I smart home kobles flere og flere enheder op til nettet og skal det fungere godt, så nytter det ikke noget at rode rundt med upålideligt 25 Mbit/s bredbånd.

Det er dog langt fra alle steder i Danmark, det er muligt at få fiberbredbånd. Det er ikke nødvendigvis byområder, der har adgang til fiber, ofte er det områder uden for byerne, der kan få glæde af teknikken. Nogle steder er der mange udbydere af fiberbredbånd, mens der andre steder ingen er.

Se også: Find billig fibernet

Pris på fibernet hos danske udbydere

Fordi fiber kan levere så høje hastigheder, så koster det også mere end andre løsninger. Derfor skal du ikke nødvendigvis begynde at græde, hvis det går op for dig, at du ikke kan få fiberbredbånd. Formentlig kan du klare dig med andre og langsommere løsninger.

Blandt de udbydere, der er af fiberbredbånd i Danmark, finder vi Stofa, Waoo,  YouSee, Fibia, Fastspeed, Kviknet, Telenor og Hiper.

Prisen på fibernet hos de danske udbydere starter typisk fra 249 kroner om måneden.

Se også: 5G bredbånd

5G kan blive alternativ

Når 5G for alvor ruller ud, så kan det vise sig at blive et godt alternativ eller supplement til fiberinternettet. 5G vil nemlig kunne levere ekstremt høje hastigheder på sigt og være en lige så pålidelig bredbåndsforbindelse som fiber.

Det bliver dog først muligt, at teleselskaberne får bred adgang til de 5G-frekvenser, der skal sikre de høje hastigheder. Det sker i løbet af marts og så går der sikkert lidt tid, inden frekvenserne for alvor er implementeret i netværkene.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

Sidste tilføjelse til sagen

Her finder du næste interessante vinkel i sagen. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 28/1/2021 fulgte redaktionen op med en vinkel på Brug en 5G-mobil som billig 5G-router – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Få også seneste nyt om temaet ved at trykke her..