Brug en 5G-mobil som billig 5G-router

Har du brug for hurtigere mobilt bredbånd, men vil ikke betale for en 5G-router? Her er en billig genvej til 5G mobilt bredbånd.

Brug en 5G-mobil som billig 5G-router

Er dit mobile bredbånd ikke hurtigt nok til at håndtere hjemmekontor og streaming, spil og andet, så er en opgradering til 5G oplagt. Desværre er 5G-routere enormt eftertragtede hos teleselskaberne, som melder udsolgt, og uden et abonnement koster de tusindvis af kroner. Læs med her og hør hvordan du kan bruge en 5G-mobil, som en billig 5G-router.

Langt størstedelen af aktive mobile bredbånds-abonnementer hos danskerne benytter 4G. 4G er generelt rimeligt hurtigt, men nogle gange alligevel ikke hurtigt nok. Er man en hel familie på, hvor der skal arbejdes, underholdes og mere, så kan det blive overbelastet og dermed blive meget langsomt og ustabilt. Der er mange måder, hvorpå man kan optimere signalet på routeren og dermed hastigheden. Find det sted i husstanden med den bedste dækning, gem ikke routeren væk og prøv eventuelt en udendørs antenne – det er de mest oplagte råd. Men nogle gange skal der skrappere midler til, og her kommer 5G ind i billedet. 5G kan teoretisk være op til 100 gange hurtigere end 4G.

Flere ganske teleselskaber er i gang med udrulningen af 5G. TDC er nået længst, men 3, Telia og Telenor er så småt på vej. Man skal ikke forvente den slags hastigheder endnu, men der hvor dækning er god, der er der god fart på. Vi nærmer os hastigheden fra fiber bredbånd, så det er slet ikke så dårligt og mere end rigeligt til selv den store familie. Men der er en ulempe.

Se også: Sammenlign priser på 5G-abonnementer

En mobil som billig 5G-router

5G-routere er stadig meget nye på markedet og dermed er prisen også høj. De koster flere tusinde kroner. Men der er en billigere genvej til 5G-mobilt bredbånd, som dog samtidig har nogle begrænsninger. Tippet er nemlig at benytte en 5G-mobil i stedet og udelukkende bruge den som hotspot/internetdeling. Så tænker du sikkert, at du ikke har en 5G-mobil liggende i skuffen, ikke? Nej, det havde vi på fornemmelsen. Men faktisk er 5G-mobiler ikke så dyre, som man skulle tro. De to billigste 5G-mobiler på markedet lige nu, OnePlus Nord N10 5G og Motorola Moto 5G Plus, koster kun lige over 2.000 kroner.

Derefter skal den bare sidde tilsluttet strøm hele tiden og internetdeling skal være aktivt. Dermed er der 5G-mobilt bredbånd. En 5G-router kan have op til 32 enheder tilsluttet, hvor en mobiltelefon ofte kun kan have 10. Dertil mangler du kun et mobilabonnement med 5G. Vil du gerne gøre det endnu billigere, så tjek om du kan benytte et datadelingskort. Skal du bruge en 5G-abonnement til mobilt bredbånd, så skal du sørge for at have masser af data. Herunder finder du anbefalede 5G-abonnementer.

Mobilabonnementer med 5G til mobilt bredbånd

#1 CBB
Netværk: Telenor/Telia
Mobilpakke: fri data
Pris per måned: 179 kroner
Se aktuelle tilbud hos CBB

#2 Telmore
Netværk: TDC
Mobilpakke: 60 GB data
Pris per måned: 149 kroner + 29 kroner for 5G
Se aktuelle tilbud hos Telmore 

#3 Telia
Netværk: Telia/Telenor
Mobilpakke: 50 GB data, fri tale
Pris per måned: 199 kroner

#4 Yousee
Netværk: TDC
Mobilpakke: fri data, inklusiv Yousee Musik og smartwatch-abonnement
Pris per måned: 299 kroner
Se aktuelle tilbud hos Yousee

#5 Telenor
Netværk: Telenor/Telia
Mobilpakke: Fri data
Pris per måned: 250 kroner
Se aktuelle tilbud hos Telenor

#6 3
Netværk: 3
Mobilpakke: 500 GB data
Pris per måned: 299 kroner
Se aktuelle tilbud hos 3

Brug en 5G-mobil som billig 5G-router, januar 2021

Hermed et tip til, hvor man med en 5G-mobil, kan anskaffe sig en billig 5G-router. Man skal være opmærksom på mobildækningen i det område man bor i. Det skal man allerede med 4G, men 5G-dækning er endnu meget mindre udbredt. Det billigste abonnement med 5G koster 179 kroner og er fra CBB, men 5G-dækningen er begrænset til enkelte områder. Derimod er der ved Yousee og Telmore bedre dækning, men her er prisen også højere.

Se også: Guides og tips til 5G

Temaets videre forløb

Redaktionen følger op med den seneste udvikling i sagen. Steen Jørgensen fortsatte historien. 27/1/2021 vinklede vi sagen videre med en ny vinkling på emnet Wifi router eller mesh netværk – hvad skal du bruge? – Forstættelsen i sagen kan læses her. Seneste nyheder om Bredbånd finder du her..