Erhvervsstyrelsen overdrager teleprisguide.dk

It- og Telestyrelsen brugte 20 millioner skattekroner på teleprisguide.dk som aldrig regnede rigtigt og derved vildledte mobilkunderne. Erhvervstyrelsen har nu overdraget teleprisguide.dk til TelePrisTjek.dk

Erhvervsstyrelsen overdrager teleprisguide.dk

It- og Telestyrelsen stod bag den offentlige Teleprisguide.dk hvor mobilkunderne kunne beregne hvilket mobilabonnement, der var billigst i forhold til deres mobilforbrug. Til trods for at It- og Telestyrelsen havde brugt mere end 20 millioner kroner på udvikling og vedligehold af Teleprisguide.dk lykkedes det aldrig for den offentlige Teleprisguide.dk at regne rigtigt – Mobilkunderne blev i stedet vildledt og anbefalet unødvendigt dyre mobilabonnementer.

TelePrisTjek.dk fik endelig i februar 2011, efter flere års kamp, bragt problemet med Teleprisguide.dk i Åbent Samråd i Folketinget hvorefter daværende Videnskabsminister, Charlotte Sahl Madsen, valgte at nedlægge den offentlige prisberegner.

Offentlig prisguide var spild af skattekroner
Charlotte Sahl Madsen begrundede afgørelsen i medierne med at “Der er ingen grund til at det offentlige skal bruge millioner af skattekroner på at løse en opgave private aktører kan gøre bedre. It- og Telestyrelsen blev kort efter nedlagt og indlemmet i Erhvervsstyrelsen.

Erhversstyrelsen valgte efterfølgende at overdrage Teleprisguide.dk til TelePrisTjek.dk og det er vi glade for. Teleprisguide.dk vil fremover etableres som en søsterside til TelePrisTjek.dk og give effektive guides, tips og spare råd til mobilkunderne.

På TelePrisGuide.dk vil du fremover finde:
1) Billigste mobilabonnement, taletidskort og mobilpakker med Data i forhold til dynamiske forbrugsprofiler.
2) Anbefalinger og tips til billig telefoni, bredbånd, tv og telefoner.

Forbrugsprofiler kan øge overskueligheden på telemarkedet
Forbrugsprofiler kan øge værdien af prissammenligninger af telefoner, mobilabonnement og bredbånd. Ved brug af forbrugsprofiler kan mobilkunderne hurtigt og enkelt identificere deres eget forbrug og aflæse hvilken løsning eller tilbud, der er billigst ift. netop deres forbrug. Etablering af forbrugsprofiler forudsætter imidlertid at profilerne både er relevante og dynamiske. Ellers vil forbrugsprofilerne blot tjene som markedsføringssøjler for teleselskaber, der bevidst optimerer deres tilbud mhb. på at optræde som billigste alternativ ift. et givent forbrug.

TelePrisTjek.dk om offentlige prisguides
Ole Sohn proklamerede kort før sin fratrædelse som Erhvervsminister, at det offentlige igen burde gribe ind og regulere prissammenligningerne på telemarkedet. Ole Sohn blev imidlertid fyret og det håber TelePrisTjek.dk også hans proklamation gør. Offentlige prissammenligninger af telemarkedet har lige så lidt berettigelse, som politiske fastsættelser af torskekvoter i Sahara.

Mød TelePrisTjek.dk på Facebook – Få sparetips og del ud af dine meninger!

Sidste tilføjelse til historien

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald har holdt fast i temaet. 8/2/2022 kørte vi historien Få mobilabonnement med 50 GB data til kun 89 kroner – Følg den videre udvikling her. Og der er stadig puls i emnet. Læs de seneste nyheder om Mobilabonnement..