Det bedste bredbånd til dig, der bor på landet

Bor du på landet? Så er det ikke sikkert, du kan få lige så godt internet som byboere. Se mulighederne for hurtigt bredbånd på landet.

Det bedste bredbånd til dig, der bor på landet

Der kan være mange glæder ved at bo på landet, for eksempel lavere huspriser og masser af skøn natur. Men til gengæld må mange også nøjes med langsomt bredbånd, fordi internetudbyderne ikke dækker landområderne nær så godt som de tætbefolkede byområder.

Heldigvis er der mulighed for at få internet ude på landet på mange forskellige måder. Så hvis du ikke har mulighed for at få hurtigt bredbånd gennem eksempelvis fiber eller kabel-tv (coax), så er der alternativer.

Læs også: De laveste priser på mobilt bredbånd på alle netværk

Tjek først dine muligheder for bredbånd på landet

For at finde ud af, om du kan få hurtigt og stabilt bredbånd, hvis du bor på landet, skal du tjekke din adresse på tjekditnet.dk. Det er Energistyrelsen, der står bag hjemmesiden, som indsamler oplysninger fra de fleste internetudbydere.

Hjemmesiden viser de forskellige bredbåndsløsninger, og hvilke hastigheder du kan forvente at få på din adresse.

Læs også: Bedste tilbud på mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd på landet via 4G og 5G

Den mest oplagte form for bredbånd på landet, hvis traditionelle bredbåndsløsninger ikke er en mulighed, er mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd kan køre både på 4G og 5G, men ude på landet vil du formentlig opleve bedst dækning gennem 4G, da 5G endnu ikke er færdigudrullet i Danmark.

Mobilt bredbånd sælges – modsat normalt bredbånd – af teleselskaber som YouSee, Telia, Telenor og 3. Her kan du vælge mellem forskellige abonnementer, der inkluderer en vis mængde data, som du kan bruge om måneden.

Hvis forbruget i din husstand er sparsomt, kan du nøjes med få hundrede GB om måneden. Bliver der streamet mange film og serier og måske endda spillet spil, egner et abonnement med 500 eller 1.000 GB data sig bedre. Så undgår I at få nedsat hastigheden markant sidst på måneden.

Herunder ses fem typiske abonnementer på mobilt bredbånd, som kan være en god løsning til at få bredbånd på landet:

#1 Teleselskabet 3
1.000 GB data per måned. Downloadhastighed på 17-71 Mbit/s. Inkl. ekstra kraftig 4G-udendørsantenne.
Pris: 263 kroner per måned.
Se aktuelle tilbud hos 3.

#2 OiSTER
2.000 GB data per måned. Downloadhastighed på 17-71 Mbit/s. Inkl. gratis 4G-router.
Pris: 229 kroner per måned.
Se aktuelle tilbud hos OiSTER.

#3 CBB Mobil
1.000 GB per måned. Downloadhastighed på 17-71 Mbit/s. Inkl. 4G-router.
Pris: 229 kroner per måned.
Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil.

#4 TELMORE
1.000 GB data per måned. Downloadhastighed på 200-50 Mbit/s. Inkl. gratis 5G-lånerouter.
Pris: 349 kroner per måned.
Se aktuelle tilbud hos TELMORE.

#5 OiSTER
150 GB data per måned. Downloadhastighed på 17-71 Mbit/s.
Pris: 149 kroner per måned.
Se aktuelle tilbud hos OiSTER.

Læs også: Mobilt bredbånd til hjemmet – billigst og hurtigst

Hybrid bredbånd fra YouSee

Hvis du har meget langsomt bredbånd hjemme hos dig, kan en løsning være såkaldt hybrid bredbånd. Det er indtil videre kun YouSee, der tilbyder denne løsning. Den består af traditionelt bredbånd fra kobberkabler, som får boostet forbindelsen med mobilt bredbånd via 4G. De to forbindelser bliver automatisk kombineret, så en forbindelse bliver op mod seks gange hurtigere, end hvis der kun var brugt bredbånd via kobberkabler.

Læs også: Hybrid internet og bredbånd – fordele og ulemper

Satellitbaseret internet med Starlink

Hvis internetmulighederne er helt håbløse hjemme hos dig, er der kommet en ny mulighed på markedet: Det satellitbaserede internet Starlink fra SpaceX. Starlink kan ifølge SpaceX levere hastigheder på op til 100 Mbit/s i download og 20 Mbit/s i upload. Til gengæld er forsinkelsen noget højere end mange andre bredbåndsløsninger.

Og prisen? Den er bestemt ikke lav. I skrivende stund koster løsningen 769 kroner per måned. Det vil formentlig derfor kun være i helt særlige tilfælde, at Starlink er den bedste løsning.

Læs også: Internet i hjemmet: Sådan dækker du hele huset med Wi-Fi

Få tilskud til bredbånd gennem Bredbåndspuljen

Bredbåndspuljen er en sidste løsning, som kan sikre godt og hurtigt bredbånd på landet. Med Bredbåndspuljen kan en sammenslutning af lokale borgere i landzoner eller sommerhusområder med langsomme internethastigheder på op til 10 Mbit/s søge om tilskud til at få opført bredbånd i området. Det er en længere proces, som kræver opbakning fra hele lokalområdet. Resultatet af sådan en arbejdsindsats kan dog være, at der opføres lynhurtigt fibernet på din adresse til en rigtig god pris.

Se også: Sammenlign priser og hastigheder på mobilt bredbånd

Temaet følges op

Fortællingens videre forløb. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 8/7/2021 blev sagen bragt videre med en artikel der belyste emnet Bredbånd til huset? Her er dine mulighederKlik her for den påfølgende artikel.. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..