De bedste Wi-Fi 6E-routere – se priser her

Hvilken Wi-Fi 6E-router skal jeg købe? Vi har fundet fire af de bedste routere med Wi-Fi 6E – den lynhurtige og nyeste Wi-Fi-standard, der understøtter 6 GHz-frekvensbåndet.

De bedste Wi-Fi 6E-routere – se priser her

Mange danskere kan i dag få lynhurtigt internet i hjemmet via fibernet. Bor man i et større hus/lejlighed eller et hus/lejlighed i flere plan, kan den almindelige router, som man får fra sin internetudbyder, ofte ikke række ud i alle kroge. Samtidig vil man også få svært ved at opnå de lovede hastigheder via Wi-Fi.

Læs også: Sådan løser du problemer med hjemmets Wi-Fi

Hvad er Wi-Fi 6E, og hvilke fordele giver det?

Det er er dog råd for: En Wi-Fi 6E-router. En router med Wi-Fi 6E er en netværksrouter, som understøtter den nyeste Wi-Fi-standard (802.11ax). Mange routere i folks hjem har ‘kun’ Wi-Fi 6 (802.11ax), som understøtter de to frekvenser 2,4 GHz og 5 GHz. Fordelen ved Wi-Fi 6E er, at den også understøtter et tredje og endnu hurtigere frekvensbånd på 6 GHz.

Det giver flere fordele at have muligheden for at bruge Wi-Fi 6E. Der er i dag næsten ingen produkter (telefoner, computere, tablets og lignende), som bruger Wi-Fi 6E. Derfor er der ikke nær så meget interferens (støj) på linjen som ved 2,4 GHz og 5 GHz. Med en Wi-Fi 6E-router kan enheder, som understøtter standarden (for eksempel nyere smartphones og computere), derfor få en langt bedre netværksoplevelse. Det giver nemlig et mere pålideligt og hurtigere Wi-Fi-signal.

Der er endnu ikke mange routere med Wi-Fi 6E på markedet. Vi har fundet fire af de bedste, du kan købe lige nu, hvis du ønsker at opgradere dit hjemmenetværk.

Læs også: Få bedre Wi-Fi-signal i hjemmet med en billig Wi-Fi-forlænger/repeater

Google Nest Pro

Google Nest Pro er en Wi-Fi 6E-router fra november 2021, som kan fungere enten alene eller som en mesh-router i et netværk af to eller tre routere.

Èn Google Nest Pro dækker 120 kvadratmeter, mens tre dækker 320 kvadratmeter. Via de tre understøttede frekvenser – 2,4 GHz, 5 GHz og 6 GHz – understøtter routeren kombinerede dataoverførselshastigheder på 4,2 Gbit/s.

Den kan håndtere op til 100 forbundne enheder per router – altså op til 300 i et netværk med tre routere. Google Nest Pro understøtter WPA-3-kryptering og har to 1 Gbit Ethernet-porte.

Se den aktuelle pris på Google Nest Pro (1 stk.)

Se den aktuelle pris på Google Nest Pro (3 stk.)

TP-Link Deco XE75

TP-Link Deco XE75 fra september 2022 er en Wi-Fi 6E-router fra september 2022, som kan fungere enten alene eller som mesh-router i et netværk af to eller tre routere.

Èn router dækker omkring 84 kvadratmeter, men med to i et mesh-netværk forøges rækkevidden til mere end 500 kvadratmeter. Og med tre routere i et mesh-netværk er rækkevidden op til 670 kvadratmeter.

Ved at kombinere 2,4 GHz, 5 GHz og 6 GHz kan der opnås dataoverførselshastigheder på op til 5,4 Gbit/s. Wi-Fi-hastighederne er henholdsvis 574 Mbit/s ved 2,4 GHz og 2,4 Gbit/s ved 5 GHz og 6 GHz.

Der sidder i alt tre 1 Gbit Ethernet-porte på routeren, og routeren kan håndtere op til 200 forbundne enheder.

Se den aktuelle pris på TP-Link Deco XE75 (1 stk.)

Se den aktuelle pris på TP-Link Deco XE75 (2 stk.)

Se den aktuelle pris på TP-Link Deco XE75 (3 stk.)

Netgear Orbi Mesh

Netgear Orbi Mesh fra juni 2022 er en Wi-Fi 6E mesh-router, der består af tre routere. De har en rækkevidde på hele 836 meter, og til sammen har de en overførselshastighed på 11 Gbit/s (1,2 Gbit/s via 2,4 GHz, 2,4 Gbit/s via 5 GHz og 4,8 Gbit/s via 6 GHz).

Der er én 10 Gbit/s Ethernet WAN-port, én 2,5 Gbit/s Ethernet LAN-port og tre 1 Gbit Ethernet LAN-porte i selve routeren. Hver øvrig sattelitenhed har tre Ethernet LAN-porte.

Se den aktuelle pris på Netgear Orbi Mesh (3 stk.)

ASUS RT-AXE7800

ASUS RT-AXE7800 fra november 2022 er en Wi-Fi 6E-router målrettet gamere. Den understøtter dataoverførselshastigheder på op til 7,8 Gbit/s (574 Mbit/s via 2,4 GHz, 4,8 Gbit/s via 5 GHz og 2,4 Gbit/s via 6 GHz).

Den har én 2,5 Gbit/s WAN/LAN-port, én 1 Gbit/s WAN/LAN-port, tre 1 Gbit/s LAN-porte og 1 USB 3.2 Gen 1-port.

Ved brug af ASUS AiMesh-teknologien er det muligt at kombinere routeren med andre AiMesh-kompatible ASUS-routere til at skabe et mesh-netværk og dermed bedre dækning i hjemmet.

Se den aktuelle pris på ASUS RT-AXE7800