De 5 bedste smart-displays – se de bedste priser her

Et smart display kan give dig nem adgang til vejret, styring af hjemmets smart-produkter og afspilning af lyd og video i hjemmet. Se priser på 5 gode smart-displays.

De 5 bedste smart-displays – se de bedste priser her

Smart-produkter er på få år blevet nærmest allemandseje i danske hjem. Især smart-højtalere og pærer er populære, men også anden type smart-produkt er blevet udbredt de senere år: Smart-displays.

Hvad er et smart-display?

Som navnet indikerer, er et smart-display en skærm, der er smart. Fælles for dem alle er, at der er tale om et produkt, der minder mest af alt om en smart-højtaler med fastmonteret skærm – eller også en meget tyk tablet, der kører på strøm, og som har fået en større og bedre højtaler.

Noget af det smarte ved et smart-display er, at kan fungere som en central for hjemmets smart-produkter. Du kan tale til den som en normal smart-højtaler, men skærmen kan du altså også bruge til at betjene hjemmets produkter, og hvis smart-skærmen har et kamera, er det muligt at foretage videoopkald over enheden.

Der er selvfølgelig også mulighed for at afspille musik og videoer på enheden, og hvis man har en smart-dørklokke, vil skærmen kunne vise, hvem der ringer på ens dør. Ude i køkkenet vil enheden også være praktisk til at vise opskrifter, mens man står med snavsede fingre.

Der er altså masser af praktiske anvendelser med et smart-display. Det store spørgsmål er bare, hvilken man skal vælge – og hvad de koster.

Se også: Find lave priser på gadgets

Bedste smart-displays til det smarte hjem

Udvalget af smart-displays er relativt småt sammenlignet med andre kategorier af smarte produkter til hjemmet. Det er hovedsageligt Google, Lenovo og Amazon, der sælger smart-displays. Amazons Echo-enheder har dog kun begrænset funktionalitet i Danmark, da stemmeassistenten Alexa ikke virker på dansk.

Vi guider dig derfor herunder til fem gode smart-displays, der virker med Google Assistant, som forstår dansk.

Google Nest Hub (2. generation)

2. generations Google Nest Hub måler 12 x 17,7 centimeter og har en 7” touchskærm med indbygget højtaler og 3 mikrofoner. Skærmen har også automatisk billedjustering af farverne alt efter omgivelserne. Enheden har også søvnsensor, som analyserer ens søvn via bevægelser og lyde.

Se den laveste pris på 2. generations Google Nest Hub

Google Nest Hub Max

Google Nest Hub Max er en større udgave med en større 10” touchskærm med en HD-opløsning. Enheden har også et væsentligt større højtalersystem med 2.1-lyd, ligesom der er et kamera monteret over skærmen til at lave videoopkald.

Se den laveste pris på Google Nest Hub Max

Lenovo Smart Display 7

Lenovo Smart Display 7 er det mindste smart-display fra Lenovo. Som navnet indikerer, måler touchskærmen 7”. Enheden måler 17,6 mm x 15,5 centimeter og er også udstyret med et 2 megapixel 720p-kamera. Som de andre enheder har den også højtalere – her monteret på venstre side.

Se den laveste pris på Lenovo Smart Display 7

Lenovo Smart Display 8

Det næste smart-display i rækken er Lenovo Smart Display 8 med en størrelse på 14,2 x 26,3 centimeter – og sørme også, om den ikke har en skærm på 8”. Designmæssigt ligner den lillebroren på en prik. Den adskiller sig ellers ved at have en lidt højere skærmopløsning, et kraftigere højtalersystem, to mikrofoner i stedet for én og et 5 megapixel kamera.

Se den laveste pris på Lenovo Smart Display 8

Amazon Echo Show 8 (2. generation)

Det sidste smart-display kommer fra Amazon, som har 2. generation af sin Echo Show-skærm. Enheden måler 20 x 13,6 centimeter og har, som du måske har gættet, en skærm på 8”. Den adskiller sig fra de fire andre ved at have stemmeassistenten Alexa i stedet for Google Assistent – denne forstår dog endnu ikke dansk.

Se den laveste pris på Amazon Echo Show 8 (2. generation)

Hvilket smart-display skal jeg vælge?

Udvalget af smart-displays er som nævnt ret begrænset. En nem måde at afgrænse udvalget yderligere på, er om du vil kunne tale dansk til den. I så fald skal du vælge et smart-display, der understøtter Google Assistent. Her står valget altså mellem et smart-display fra Google eller Lenovo.

De kan i bund og grund mange af de samme ting, men med Google Nest Hub får du mulighed for at kunne bruge enheden som søvnsensor, hvilket du ikke kan i de andre. Og i Nest Hub Max får du klart bedst lyd. Skal du have et billigt smart-display, bør du vælge Google Nest Hub (2. generation). Og kan du undvære de forbedringer, som 2. generation har, kan du få forgængeren 100 kroner billigere.

Se også: Test af udstyr til smart home