Danskerne bruger igen masser af mobildata i udlandet

Der er kommet godt gang i danskernes dataforbrug i udlandet oven på coronanedlukningen. Se de bedste mobilabonnementer med mobildata til rejsen.

Danskerne bruger igen masser af mobildata i udlandet

Coronanedlukningen satte de fleste udlandsrejser på pause i en længere periode. Det gjorde det i den grad vanskeligt for danskerne at rejse sydpå. De seneste mange ugers forbedrede tilstande har dog fået rigtigt mange til at tage på en vejfortjent sommerferie i udlandet. Og det kan ses på danskernes brug af mobildata i udlandet. Det viser nye tal fra teleselskabet 3.

Ifølge teleselskabet er antallet af kunder, som bruger mobildata i udlandet, steget med hele 79 procent fra uge 24 til 25 i juni til uge 27 til 29 i juli. I uge 27 til 29 var antallet af kunder, der roamer i udlandet, hele 43 procent højere end samme periode året før. Og når man sammenligner de seneste ugers dataforbrug med de samme uger i 2019 – altså inden coronakrisen ramte os – ligger rejseaktiviteten ifølge teleselskabet 3 kun 6 procent under det, der sås for to år siden.

Tallene viser desuden, at langt de fleste danskere – i hvert fald denne sommer – rejser til Europa, nemlig hele 96 procent. Ud over nabolandene Tyskland og Sverige er de mest populære destinationer Italien, Spanien, Østrig, Frankrig og Grækenland.

– De digitale vaner hjemmefra følger i høj grad med, når vi holder ferie, og derfor er netværkstallene et godt pejlemærke for danskernes rejselyst. Og tallene for juli tegner et helt tydeligt billede af en befolkning, som er mere end parate til at rejse ud i verden igen. Europa altid har været en favoritdestination i sommerferien, men det bliver interessant at se til efteråret og til vinter, om langdistancerejserne til fx Asien også begynder at nærme sig niveauet før corona, siger Jesper Bennike, direktør for 3’s privatmarked.

Læs også: Så langsomt er mobildata på ferien i udlandet

De bedste abonnementer med mobildata til ferien i udlandet

Under coronakrisen fjernede teleselskabet 3 loftet på 25 GB data per måned i sin 3LikeHome-ordning. Hvis man for eksempel har et mobilabonnement med 50 GB data til rådighed per måned, vil man resten af året også kunne bruge samtlige 50 GB i de 72 lande, som 3LikeHome dækker. Normalt ville der ”kun” være op til 25 GB til rådighed alt efter ens abonnement.

Men 3 er ikke det eneste teleselskab, der tilbyder sine kunder mulighed for at bruge mobilen i EU og en række andre lande. Nedenfor ses seks gode bud på mobilabonnementer med roaming i udlandet:

#1 Teleselskabet 3
Fri tale og fri data per måned (inkl. 5G)
1.000 GB data per måned i 72 lande resten af 2021
Netværk: 3
Pris:  270 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos 3

#2 Teleselskabet 3
Fri tale og 30 GB data per måned
30 GB data per måned i 72 lande resten af 2021 (inkl. 5G)
Netværk: 3
Pris: 160 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos 3

#3 Telenor
Fri tale og 50 GB data per måned (fri data til og med 15. august 2021) (inkl. 5G)
20 GB per måned i 55 lande
Netværk: TT Netværket (Telia og Telenor)
Pris: 199 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos Telenor

#4 dukaTALE
Fri tale og 50 GB data per måned
50 GB data per måned i 51 lande
Netværk: Telenor
Pris: 149 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos dukaTALE

#5 Telia
Fri tale og 50 GB data per måned (inkl. 5G)
15 GB data per måned i 39 lande
Netværk: TT Netværket (Telia og Telenor)
Pris: 199 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos Telia

#6 YouSee
Fri tale og 20 GB data per måned
20 GB data per måned i 48 lande
Netværk: TDC NET
Pris: 159 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos YouSee

Se også: De bedste mobilabonnementer med roaming inkluderet